ovidiuc Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Dupa cum zice si titlul,sambata seara(oare cadou de la mos?) am ramas fara faza scurta.Faza lunga si pozitiile merg.Am incercat sigurantele,par ok.Alte pareri? Link to comment
NFS Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Nu stiu cit te ajuta, pt ca e alta masina. La Oltcit cind am patit treaba asta a fost blocul de lumini ("butoiasul" din stinga volanului). Desi l-am desfacut si l-am curatat, nu s-a lasat pina nu l-am schimbat. Link to comment
Mircea Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Schimba becurile Am patit-o si m-am dus la electrician cu masina, convins ca sunt relee si alte nebunii... Mi-a schimbat ala becurile, dupa ce a vazut ca venea curent la ele pe scurta. Nu la Nubirik, la vechea masina pe care am avut-o si becurile erau Tesla amandoua. S-au ars simultan pe faza scurta numai Link to comment
SORAN Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 (edited) Eu zic ca e o siguranta. Vezi ca la Matiz sunt sigurante si in interior si afara. Cam greu sa se arda ambele becuri odata! Verifica la panoul din interior urmatoarele sigurante f18, f10 si f11. Daca tot nu se rezolva mai povestim Edited December 27, 2005 by SORAN Link to comment
vio.p Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 si eu AM patit cu faza scurta joia trecuta, dar era doar la un far. am schimbat becu. era ars, dar mergea faza lunga. scoate un bec si uitate la el daca e negru pe o parte. Link to comment
ovidiuc Posted December 30, 2005 Author Share Posted December 30, 2005 Au fost ambele becuri arse.Le-am schimbat si gata. Link to comment
NFS Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 Hmm... cam mare coincidenta sa se arda ambele becuri deodata! Link to comment
Mircea Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 Se-ntampla Sergiule. Becuri proaste, un mic supracurent si gata. Eu am patit-o la fosta masina, am mai zis. Siguranta a tinut, becurile nu. Nu ne-a zis Ovidiu cum s-au ars, in mers sau dimineata cand le-a aprins? Link to comment
SORAN Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 Poate s-a ars unu si dupa un timp l-a vazut si pe celalalt ars. Mama spre exemplu e in stare de asa ceva ) Link to comment
FLEX Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 Patanie identica, in urma cu juma' de an ... am comutat faza scurta si dupa citeva secunde se facu intuneric ... ambele becuri aveau ars filamentul de faza scurta. Link to comment
vio.p Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 deci cum spuneam... becurile. ff topic: m0am chinuit sa l schimb aproape o ora nu radeti. Link to comment
FLEX Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Nu ridem ... iti trebuie minute de chinez si rabdare ingereasca sa le montezi, in special cel din stinga. Link to comment
laurentziu83 Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Becuri proaste, un mic supracurent si gata. O lege veche spune: Un tranzistor protejat de o siguranta va proteja siguranta, arzandu-se. Revenind, la becul din stanga la fel m-am chinuit si eu la inceput, gandindu-ma ca probabil trebuie data bateria jos, dar pana la urma,dupa vreun an, obisnuit cu multele inghesuieli chinezesti de pe masina si capatand experienta, cand mi s-a ars becul, l-am schimbat in 2 timpi si 3 miscari fara sa ma mai jeneze nimic. Link to comment
ovidiuc Posted January 7, 2006 Author Share Posted January 7, 2006 S-au ars pe nepusa masa:seara am mers cu masina,am parcat-o,am stins faza scurta(care funtiona ok),am stat circa 2 h si cand sa plec nema faza scurta.Chiar nu inteleg cum s-au ars si ambele in acelasi timp. Link to comment
vrazvanc Posted January 23, 2021 Share Posted January 23, 2021 2006, o, ce vremuri 😁 Asta-seara mi-a facut figura faza lunga, in sensul ca atunci cand impingeam maneta in fata, se facea intuneric si nici martorul nu se aprindea; flash-urile functionau. Dupa 5 minute a revenit totul la normal. Ati patit? Ce sa fie, maneta sau releu? Link to comment
Viktor Posted January 24, 2021 Share Posted January 24, 2021 Oricare. Releul ar trebui sa se auda. Link to comment
vrazvanc Posted January 24, 2021 Share Posted January 24, 2021 Releul nu aveam cum sa-l aud ca se auzeau toate cele de la "viteza". O sa vad in timp ce se mai intampla. Link to comment
Viktor Posted January 24, 2021 Share Posted January 24, 2021 Defectiuni de genul asta nu prea suporta aminare, daca e releul cel mult nu cupleaza si atita tot in schimb daca problema e in blocul de lumini cam da cu virgula. Link to comment
vrazvanc Posted January 25, 2021 Share Posted January 25, 2021 Asa e, dar macar de crapa de tot ceva, inlocuiam si gata. Acum nu stiu ce sa schimb. Link to comment
Viktor Posted January 25, 2021 Share Posted January 25, 2021 Pe partea electrica nu crapa piesele precum o pompa de apa, astea se lasa cu topituri, fum, chiar flacara ... Iti topeste o gramada de conductori, conectori cit ai clipi s-apoi dupa sa vezi distractie. De aia zic ca trebuie rezolvata problema in pripa. Link to comment
vrazvanc Posted January 25, 2021 Share Posted January 25, 2021 Am intrebat la Radanici, 44 lei after si 270 original. E diferenta mare, atat de pret, cat si de calitate (pericol - cea after). Link to comment
Dj_Dark Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Cielo/espero nu au releu de comutare scurta/lunga, totul trece prin maneta, drept urmare ma indoiesc de faptul ca la matiz puneau releu. Eu mizez pe maneta. Link to comment
vrazvanc Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Urasc schemele 🤬 nu inteleg. Vad ca e un releu acolo. Dar nu pare a fi doar pe faza lunga, deci maneta a facut figuri, zic si eu. Nu inteleg cum de si-a revenit totusi. Link to comment
Recommended Posts