adostar Posted January 10, 2006 Share Posted January 10, 2006 Am constat azi ca nu mai puteam inchide bine haionul...l-am nusit de vreo 5 ori pana am reusit sa-l inchid...l-am deschis iar sa vad ce naiba are...ciudat..pare sa nu aibe nik...iar l-am nusit de vreo 5 ori ca sa-l pot inchide...nu stiu ce are. chiar asa dintr-o data sa nu se mai inchida bine? acum 2 zile cand am mai folosit portbagajul se inchide foarte usor ce sa fac ? Link to comment
AAdorjan Posted January 10, 2006 Share Posted January 10, 2006 (edited) Singura idea care imi vine in minte si pe care am patit-o si eu este urmatoarea. Incearca sa vezi dupa ce tragi clapeta de actionare daca aceasta nu ramane intr-o pozitie prea "inalta" si astfel permite inchiderea portbagajului doar printr-o trantire mai tare. Later edit: Daca ai deschis cu cheie atunci nu stiu care o fi problema. Edited January 10, 2006 by AAdorjan Link to comment
adostar Posted January 10, 2006 Author Share Posted January 10, 2006 Cu cheia se deschide foarte usor. Cand il inchid trebuie sa-l busesc tare de tot altfel nu se mai inchide...am repetat asta de 3 ori..ma scoate din sarite! Ce am observat, se aude ca si cum s-ar atinge 2 metale. Link to comment
strumfuadi Posted January 10, 2006 Share Posted January 10, 2006 verifica incuietoarea. eu am patit ceva de genul asta de cateva ori cu incuietoarea de la usa soferului, la matiz. apoi m'am prins: daca trag de clapeta de afara pana la capat si ii dau drumul brusc merge din nou. dar asta am patzit'o de vreo 3-4 ori cred, in 2 ani de zile.. Link to comment
adostar Posted January 10, 2006 Author Share Posted January 10, 2006 maine trebuie sa rezolv problema..posibil sa se fi deplasat clema de prindere... Link to comment
strumfuadi Posted January 10, 2006 Share Posted January 10, 2006 da. si asta e posibil, sa nu fi fost stransa bine in suruburi. buna idee. Link to comment
tribunul Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Nu cred ca are nimic, e posibil sa fi urcat tu o bordura sau ceva asemanator ... isi revine dupa putin timp. Las-o un pic intr-un plan drept fara sa umbli la ea, si verifica apoi. Link to comment
adostar Posted January 11, 2006 Author Share Posted January 11, 2006 Nu cred ca are nimic, e posibil sa fi urcat tu o bordura sau ceva asemanator ... isi revine dupa putin timp.Las-o un pic intr-un plan drept fara sa umbli la ea, si verifica apoi. Mare dreptate ai si-a revenit uimitor! Link to comment
strumfuadi Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 din ciclul nu o lasa pe maine, las'o pe poimaine ca poate nu mai e nevoie. Link to comment
adostar Posted January 11, 2006 Author Share Posted January 11, 2006 asta e... bine ca si-a revenit la normal... de unde era sa stiu ca daca urci o bordura nu se mai inchide haionul bine !? fftopic: Link to comment
Zetics Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Pai caroserie foarte foarte rezistenta... Mai pe la inceputuri am ramas masca in momentul in care m-am dus la Sama sa imi rotesc rotile, si mi-au suspendat-o aia pe fata cu totul...si NU SE MAI INCHIDEAU usile!!! Dupa ce au lasat-o jos, totul s-a intors la normal...nu si rana din sufletul meu, de atunci fac sa nu am vreo pocneala cu el... Link to comment
adostar Posted January 11, 2006 Author Share Posted January 11, 2006 Pai caroserie foarte foarte rezistenta... Mai pe la inceputuri am ramas masca in momentul in care m-am dus la Sama sa imi rotesc rotile, si mi-au suspendat-o aia pe fata cu totul...si NU SE MAI INCHIDEAU usile!!! Dupa ce au lasat-o jos, totul s-a intors la normal...nu si rana din sufletul meu, de atunci fac sa nu am vreo pocneala cu el... Stai linistit ca si la DACIA se intampla acelasi lucru... chiar si la LOGAN. Link to comment
Pedala Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 La multe masini se intampla asa pentru ca rezistenta la torsiune a caroseriei se manifesta cu rotile pe pamant Link to comment
Zetics Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Doamne ajuta, la Accent nu am observat acest fenomen, desi am facut aceeasi manevra cind am pus rotile de iarna, si usile s-au inchis ca la mama lor (am facut special proba, avind buba pe creier de la Tico) Link to comment
Satori Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 Fii mai atent. Se inchid mai greu, dar se inchid Link to comment
LupiiBah Posted March 20, 2006 Share Posted March 20, 2006 Mie mi s-a intamplat urmatoarea faza. Am deschis portbagajul din clapeta.. Si cand am vrut sa inchid n-am mai reusit. Dupa investigatii am ajuns la concluzia ca ruginise piesa actionata de clapeta (partea de pe caroserie a incuietorii) si ramanea in pozitia "deschis" Cat de tare as fi trantit, nu se inchidea. L-am frecat un pic, l-am uns, si s-a rezolvat. Merge brici. Link to comment
ileana Posted March 20, 2006 Share Posted March 20, 2006 (edited) Mie de 2-3 saptamani nu mi se inchid si nici nu se deschid cum trebuie usile. Trebuie sa imping cu forta sa le urnesc. Inainte cu un cot usurel se inchideau. Nu m-am urcat pe nici o bordura, pe nici o rampa sau alt plan inclinat. Ceva diferit fata de obicei am facut. Am incarcat-o 150-200 kg de 1-2 ori / saptamana. Fenomenul se intampla nu la una, ci la toate 4 . Cu portbagajul nici o problema. Edited March 20, 2006 by ileana Link to comment
guru Posted March 20, 2006 Share Posted March 20, 2006 Cam ciudat,la toate patru. Asta suna a stalpi deplasati, desi nu vad cum, atata timp cat nu ai lovit-o zdravan. Link to comment
Mircea Posted March 20, 2006 Share Posted March 20, 2006 Ileana, mergi la cineva sa-ti greseze balamalele si mai ales opritoarele de la usi. E din cauza umezelii si a prafului probabil. Greseaza-le si or sa mearga...ca unse Link to comment
luci99 Posted March 21, 2006 Share Posted March 21, 2006 daca era din cauza prafului si umezelii nu incepeau sa intepeneasca deodata.datorita fatpului ca ai carat greutati mari masina s-a arcuit putin; din cauza asta ai probleme cu portierele si nu si cu portbagajul.nu o mai incarca si in citeva zile ar trebui sa isi revina singura(asta daca ai incarcat-o in partea din spate si nu pe mijlocul ei). Link to comment
ZLI Posted March 21, 2006 Share Posted March 21, 2006 Doamne ajuta, la Accent nu am observat acest fenomen, desi am facut aceeasi manevra cind am pus rotile de iarna, si usile s-au inchis ca la mama lor (am facut special proba, avind buba pe creier de la Tico) asta se intampla la majoritatea masinilor hatchback - sa nu te astepti la acelasi lucru de la un sedan, care este mult mai bine rigidizat in partea din spate, datorita elementelor de caroserie in plus daca si noi ne vaitam, aia cu cabriolete ar trebui sa le dea foc Link to comment
Nardi Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 Am, se pare, o problema oarecum similara cu inchiderea haionului. Pentru a-l putea inchide, trebuie sa folosesc o forta pe care o consider cam exagerata. Masina este noua (model E+AC). La cei... 40 km parcursi pana acum, masina nu a avut parte de nici un eveniment - exceptie fiind... suspendarea masinii pentru ultima verificare la dealer. Am facut comparatie cu o masina similara model E (care are 6 luni) - la aceasta haionul se inchide mai bine. La deschiderea cu cheia, imi face impresia ca la masina mea, se simte un arc ceva "mai tare". La un examen vizual - comparatie cu cealalta masina - nu am observat nimic deosebit la inchizatoare - bine uns, aceleasi semne (vagi) de uzura, etc... Din cauza fortei necesare la inchidere (insotita de un zgomot sec, destul de suparator) imi este teama sa nu fie afectate si alte piese (fisuri luneta, de exemplu). Orice sfat pe aceasta tema este, in continuare, binevenit. Multumesc, Link to comment
Mircea Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 Cel mai bun sfat, ar fi sa mergi la service si sa rogi sa ti-l regleze, tinand cont ca masina este in garantie. Probabil vreun surub prins mai aiurea si trebuie sa ajunga sistemul de inchidere prea jos. Link to comment
Recommended Posts