Jump to content

Nu Se Mai Inchide Bine Haionul

Recommended Posts

Am constat azi ca nu mai puteam inchide bine haionul...l-am nusit de vreo 5 ori pana am reusit sa-l inchid...l-am deschis iar sa vad ce naiba are...ciudat..pare sa nu aibe nik...iar l-am nusit de vreo 5 ori ca sa-l pot inchide...nu stiu ce are. chiar asa dintr-o data sa nu se mai inchida bine? acum 2 zile cand am mai folosit portbagajul se inchide foarte usor :( ce sa fac ?

Singura idea care imi vine in minte si pe care am patit-o si eu este urmatoarea. Incearca sa vezi dupa ce tragi clapeta de actionare daca aceasta nu ramane intr-o pozitie prea "inalta" si astfel permite inchiderea portbagajului doar printr-o trantire mai tare.

Later edit: Daca ai deschis cu cheie atunci nu stiu care o fi problema.

Edited by AAdorjan

verifica incuietoarea.

eu am patit ceva de genul asta de cateva ori cu incuietoarea de la usa soferului, la matiz.

apoi m'am prins: daca trag de clapeta de afara pana la capat si ii dau drumul brusc merge din nou.

dar asta am patzit'o de vreo 3-4 ori cred, in 2 ani de zile..

Pai caroserie foarte foarte rezistenta... :wallbanger:

Mai pe la inceputuri am ramas masca in momentul in care m-am dus la Sama sa imi rotesc rotile, si mi-au suspendat-o aia pe fata cu totul...si NU SE MAI INCHIDEAU usile!!!

Dupa ce au lasat-o jos, totul s-a intors la normal...nu si rana din sufletul meu, de atunci fac :osanale: sa nu am vreo pocneala cu el...

Pai caroserie foarte foarte rezistenta... :wallbanger:

Mai pe la inceputuri am ramas masca in momentul in care m-am dus la Sama sa imi rotesc rotile, si mi-au suspendat-o aia pe fata cu totul...si NU SE MAI INCHIDEAU usile!!!

Dupa ce au lasat-o jos, totul s-a intors la normal...nu si rana din sufletul meu, de atunci fac :osanale: sa nu am vreo pocneala cu el...

Stai linistit ca si la DACIA se intampla acelasi lucru... chiar si la LOGAN. :D

Doamne ajuta, la Accent nu am observat acest fenomen, desi am facut aceeasi manevra cind am pus rotile de iarna, si usile s-au inchis ca la mama lor (am facut special proba, avind buba pe creier de la Tico)

• 2 months later...

Mie mi s-a intamplat urmatoarea faza. Am deschis portbagajul din clapeta.. Si cand am vrut sa inchid n-am mai reusit. Dupa investigatii am ajuns la concluzia ca ruginise piesa actionata de clapeta (partea de pe caroserie a incuietorii) si ramanea in pozitia "deschis" Cat de tare as fi trantit, nu se inchidea. L-am frecat un pic, l-am uns, si s-a rezolvat. Merge brici.

Mie de 2-3 saptamani nu mi se inchid si nici nu se deschid cum trebuie usile. Trebuie sa imping cu forta sa le urnesc. Inainte cu un cot usurel se inchideau. Nu m-am urcat pe nici o bordura, pe nici o rampa sau alt plan inclinat. Ceva diferit fata de obicei am facut. Am incarcat-o 150-200 kg de 1-2 ori / saptamana. Fenomenul se intampla nu la una, ci la toate 4 . Cu portbagajul nici o problema.

Edited by ileana

daca era din cauza prafului si umezelii nu incepeau sa intepeneasca deodata.datorita fatpului ca ai carat greutati mari masina s-a arcuit putin; din cauza asta ai probleme cu portierele si nu si cu portbagajul.nu o mai incarca si in citeva zile ar trebui sa isi revina singura(asta daca ai incarcat-o in partea din spate si nu pe mijlocul ei).

Doamne ajuta, la Accent nu am observat acest fenomen, desi am facut aceeasi manevra cind am pus rotile de iarna, si usile s-au inchis ca la mama lor (am facut special proba, avind buba pe creier de la Tico)

asta se intampla la majoritatea masinilor hatchback - sa nu te astepti la acelasi lucru de la un sedan, care este mult mai bine rigidizat in partea din spate, datorita elementelor de caroserie in plus

daca si noi ne vaitam, aia cu cabriolete ar trebui sa le dea foc

• 5 months later...

Am, se pare, o problema oarecum similara cu inchiderea haionului.

Pentru a-l putea inchide, trebuie sa folosesc o forta pe care o consider

cam exagerata. Masina este noua (model E+AC).

La cei... 40 km parcursi pana acum, masina nu a avut parte de nici un

eveniment - exceptie fiind... suspendarea masinii pentru ultima verificare

la dealer.

Am facut comparatie cu o masina similara model E (care are 6 luni) - la aceasta

haionul se inchide mai bine.

La deschiderea cu cheia, imi face impresia ca la masina mea, se simte un

arc ceva "mai tare".

La un examen vizual - comparatie cu cealalta masina - nu am observat

nimic deosebit la inchizatoare - bine uns, aceleasi semne (vagi) de uzura, etc...

Din cauza fortei necesare la inchidere (insotita de un zgomot sec, destul

de suparator) imi este teama sa nu fie afectate si alte piese (fisuri luneta,

de exemplu).

Orice sfat pe aceasta tema este, in continuare, binevenit.

Multumesc,

Cel mai bun sfat, ar fi sa mergi la service si sa rogi sa ti-l regleze, tinand cont ca masina este in garantie. Probabil vreun surub prins mai aiurea si trebuie sa ajunga sistemul de inchidere prea jos.