Jump to content

Sincer, vreti sa intrati acum in UE ?

Vreti sa aderam in UE ?  

25 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Pai da. Inspre agricultura, sa nu se mai zbata atat, dar nu inspre agricultura cu sapa si plugu' cu boi ca atunci nu s-a facut nimic.

Stabilitate inseamna un plan coerent, nu unul influentat de mase. Acu baga o reducere de impozit dar din cauza unora care zic "jos guvernul" o taie. In acest cadru nu isi poate face nimeni un plan de investitii si dezvoltare realist pt firma lui care ar dori sa o faca in RO.

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

TRUE! ideea e sa fii tu ala care nu e pus in situatia sa fie angajat intr-un mastodont si sa aiba o virsta la care nu prea mai poate sa se angajeze si apoi sa mai ai si ceva familie de intretiunut. La noi lipseste un lucru numit PROTECTIE SOCIALA !!! Daca vreunul dintre voi simte ca poate ramine linistit somer, si ca statul va avea grija de el ... :yousuck:

nu ma astept sa-mi dea nimic, dar sa ma ajute atunci cind am nevoie. E singura lui obligatie pe care mi-o platesc cu virf si indesat ca si voi! Daca nu ma credeti uitati-va la fluturasul de la salariu.

In Vest o perioada de timp somerul primeste o alocatie consistenta, care ii ia o greutate mare de pe suflet si-l lasa sa se concentreze asupra unei noi meserii, pe care eventual tot el (statul) il invata sau il indruma spre. Stai la noi nene pe ajutorul de somaj si du-te pe la interviuri, sau recalifica-te cu matele ghioraind. Cit despre salariile compensatorii... Alta strategie timpita si populista.

Ce-au facut minerii cind au primit bani de disponibilizare. Au dat iama in circiumi si magazine, si dup-aia cu tata cozma in frunte spre bucuresti ca jalba-n protap :banplease:

Asta-i protectie sociala?

Sunt total de acord. Politica asta cu salarii compensatorii e tâmpa rau.

Asa multi bani ar fi trebuit sa le dea doar pe niste proiecte de afaceri de orice fel pe care minerii sa le fi prezentat inainte, cateva idei macar...

Asa si-au luat cate un televizor, ceva si banii s-au dus. Protectia sociala nu trebuie sa te incurajeje sa apelezi la ea ci sa te incurajeje sa scapi de ea!

• 2 weeks later...
  • 11 months later...

Vreau dar nu in 2007, nu in conditiile actiuale si nu dupa cum vede guvernul

Integrarea Europeana. Ne batem joc de noi cand spunem ca vom fi pregatiti in 2007, este o aberatie la fel de mare ca si toate celelalte facute de clasa politica de tampiti incompetenti ce ne conduce. La noi vorba aia ca numai prostii se fac oameni politici se probeaza 99%.

DA, dar in cei 15 ani nu am fost pregatiti deloc, iar majoritatea nu stie ce inseamna asta, motiv pentru care vor fi si drame. Cei care stiu si se opun sunt tocmai patronii care nu vor mai putea sa-si bata joc de munca romanului, dar pentru asta e necesara, in prealabil, o legislatie strica asupra intrarii de forta de munca ieftina din afara. In rest, numai o Europa mare si unita va putea evita desfasurarea altor conflicte mondiale pe teritoriul ei, cum s-a petrecut in tot secolul XX.

NU !!! Abia am scapat ce Ceausescu si acum ne trebuie alt stapin ... si statut de cetateni de rangul 3 in minunata Europa .

S'a dovedit in timp ca omul nu se poate administra in conditii bune atunci cind e vorba de cantitati mari .

Structurile politice Europene vor fi controlate de marii industriasi ... dar pe alta parte e bine , vom ajunge mai repede la colapsul structurii statale care'si dovedeste pe zi ce trece ineficienta si incompetenta in gestionarea treburilor de zi cu zi .

Trist dar adevarat ... :-?

Pai eu ma uit la americani cum e un dolar galonul de benzina, cum au aia motoare de la V8 in sus (acu 30 de ani erau mai scumpe masinile mici, era problema de spatiu de parcare, nu de consum), ma uit la arabi cum costa 20 de eurocenti litrul, ma uit la sudafricani ca si aia umbla cu namilele de masini, ma uit la australieni si vad ca au masini la fel de mari ca americanii si in fine ma uit la europeni cum costa un euro litrul si se pare ca va creste, ma uit la cresterea economica in UE care a fost de 1,ceva la suta maxim, adica nu prea stralucit, ma uit cum uzinele VW vor sa disponibilizeze angajati ca au prea multi (in medie un angajat produce 9 masini pe an, adica au 100 de mii de angajati si produc aproape un milion de masini) ma uit la ce inghesuiala si ce stres impune sa fii european, imi aduc aminte de ce mi-a spus dentistul ca dintii mei s-au stricat dupa un an datorita stresului, si atunci ce concluzionez: NU VREAU IN UE.

Nu vreau in SUA, vreau in Australia, sa tin de coada crocodilu' lu' Steve Irwin cand il muta dintr-o parte intr-alta :dizzy: Vad ca numa europa se plange incontinuu de probleme, pe la antipozi nu-i vad asa stresati. :thumbl:

Edited by laurentziu83

daca vreau sau nu vreau.. hmm.. am unele motive pentru care nu vreau (pur personale) si unele motive pentru care vreau.. is unele lucruri in care familia mea ar pierde daca ne aliniem la unele standarde europene, dar nu pot sa nu ma gandesc ca o eventuala aderare ar putea duce si la o marire in medie a nivelului de trai si a oportunitatilor de a gasi un loc de munca platit bine

Edited by maximus

Ideea e ca .. nu prea avem noi nevoie de UE .. mai degraba au ei nevoie de noi.

Tarile UE au deja surplusuri enorme ...se produce mai mult decat se consuma. De ce au aparut dintr-o data controale la calitate ca trebuie neaparat sa contina un anumit indicativ si mai stiu eu ce ? Ce pina acuma v-a mers burta de la carnea de porc romanesc sau ce ? Va spun eu de ce .. ptr ca romanii nu sunt in stare sa se ridice la nivelu' impus de UE si-n conditiile astea trebuie sa importam ..importam importam si vom mai importa inca ani buni de acuma. In schimb vom exporta lemn ca-i bun nevoie mare ...dupa care o sa cumparam mobila italiana si nemteasca. Ce prosti suntem ...

Dupa ce vom intra in UE salariile vor trebui sa fie la nivelul celorlalte tari membre, iar in conditiile astea multi investitori se vor orienta spre tari cu forta ieftina de munca asa cum suntem noi acuma ...ceea ce va dauna tarii noastre.

Si pina la urma cu ce ma aleg daca intru in UE ? .. nu mai trebuie sa prezint 500 de euro la granitza ? pot sa ma duc lejer la sf de week-end pina-n Spania ? ..asta pot si acuma doar bani sa am. .. Nu, nu vreau sa intram in Uniune . Deja Poloniei le pare rau .. si nu vor fi ultimii.

Nu. Nu suntem pregatiti. Mai incolo? Da. Acum nu.

Sa vinzi ieftin este la fel de gresit ca vandutul scump. Vanzarea se face cu cap.

De asemeni, sa nu uitam ca 30.000 litru nu e IEFTIN. E un pret bun, la care ei ar scoate bani si noi am cumpara, stabilizand o societate de consum si niste rezerve in ramura. Daca ridici aiurea la 40 fara astfel de masuri ineci un sistem inainte sa-si ia inertia necesara sa reziste unor astfel de socuri.

Nu-mi dau seama daca sunt sau nu off-topic. Dar la urma urmei o mare parte din problemele pe care le avem sunt pentru ca fortam o intrare cand noi suntem evident sub minimum requirements.

Sa intram, dar doar cand vom fii cu adevarat pregatiti. Eu ma uit la germania, unde a scazut nivelul de treai destul de mult dupa aderarea la UE si trecerea la Euro...la noi care si asa suntem la pamant cu banii...oare dupa aderare si trecerea la Euro ce se va intampla, inca o "criza a laptelui"?