expero 16V Posted September 7, 2004 Share Posted September 7, 2004 Eu nu cred ca suntem pregatiti de aderare si de ce: - mentalitatea este inca una comunista pt. ca majoritatea oamenilor ajunsi la maturitate acum sunt formati in perioada 50-89. - la noi inca nu se incurajeaza proprietatea privata si inca ideea ca smecheri sunt aia pe banii statului domina soc.romaneasca - intr-o tara in care liberalii n-au nici o sansa ci numai partidele social democrate (PSD-PD), libera initiativa, IMM-urile si tot ce tine de astea nu sunt vazute cu ochi buni. - Ca sa clarificam inca o chestie noi nu vom intra in UE ca avem vreun merit deosebit ci pt. ca vor altii sa intram. - nu putem adera cu un procent inca destul de ingrijorator de oameni care stau inca fara electricitate, gaze, caldura. - ar fi multe de scris dar m-am plictisit. Link to comment
laurentziu83 Posted September 7, 2004 Author Share Posted September 7, 2004 Subscriu si eu ca nu putem intra atata timp cat multi traiesc ca pe vremea dacilor, cu apa scoasa cu galeata din fantana si incalzita la foc ca sa faci o baie. Asta nu-i civilizatie. Link to comment
iuzar Posted September 7, 2004 Share Posted September 7, 2004 Sper ca ati auzit si voi ultima veste imprashtiata de UE cum ca sunt probleme cu negocierile sica Romania si bulgaria vor evolua separat... altceva nu mai zic Link to comment
VAXXi Posted September 7, 2004 Share Posted September 7, 2004 Eu nu vreau în UE pentru că la ei ţigările sunt 5 EUR pachetul. :gothigh: Link to comment
laurentziu83 Posted September 7, 2004 Author Share Posted September 7, 2004 Si un euro litru de benzina. La tigari poate ca as mai renunta, la benzina, NEVER. Link to comment
strumfuadi Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 da, dar benzina e aproape 0.75 eurocentzi la noi deja, pe cand pachetul de Marlboro e sub un euro.. daca se face 5 euro pachetu', o sa fumam shi chishtoacele reciclate.. Link to comment
VAXXi Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Dacă se face 5 EUR pachetul, în condiţiile în care salariul mediu nu prea sare de 2-300 EUR, să vedeţi voi ce-or să reapară plantaţiile de tutun casnice :smoking: şi-aşa o ţigară de foi e mai bună decât ţigările vândute la pachet. Link to comment
adrian_solenza Posted September 9, 2004 Share Posted September 9, 2004 Dacă se face 5 EUR pachetul, în condiţiile în care salariul mediu nu prea sare de 2-300 EUR, să vedeţi voi ce-or să reapară plantaţiile de tutun casnice :smoking: şi-aşa o ţigară de foi e mai bună decât ţigările vândute la pachet. Pai ce pot sa zic.. Sunt nefumator :!: Acum, serios vorbind, nu vreau sa aderam decand cand vom fi cu adevarat pregatiti, adica cand va muri si ultimul comunist care l-a slujit pe Ceausescu, toti baronii locali ghiftuiti din impozitele pe care le pletesc amaratii... Cat despre preturile uniunii... Tata a venit sapt trevuta din delegatie din Austria si a adus 10 kile de kafea Yacobs Originala nu mai stiu ce denumire... Tin sa mentionez ca m-am apucat sa beau si eu, asa o aroma puternica are... Si costa acolo 3.50 euro 1 kg :!: :!: :!: Ori la Carrefour e 2 euro 250 grame un rahat de Yacobs, facuta la Brasov de Kraft... Intr-adevar sunt preturi mari, dar la alimente de baza si produse de igiena totul este EXTREM de ieftin... Apropo de produse: in Austria o cola la cutie 1.99 euro si Phanner Nectar de portocale 2L (la noi cam 100.000) costa 1,10 euro :!: D'aia traiesc aia bine si sunt sanatosi :!: Salarii... Un lacatus care da cu ciocanu are 1.400 euro in medie si un inginer bun 2.500 - 4.000 euro... Tata a fost la 'specializare' da mai mult a facut sondaje si a luat cafea la greu.. :!: Bafta :!: Link to comment
zalmoxis Posted September 10, 2004 Share Posted September 10, 2004 Sti care e problema cu aderarea !?! CUm puii mei sa FACEM AIA 1400 EUR si 3000 Eur pentru lacatus sau pentru inginer!!..Cata vreme vom trai din imprumutturi nu vad cum sa ajungem la salariile alea !...Deci export<import sau salarii cam ca acum daca nu si mai mici !..Cam asta e ecuatia e simplu !!!....(si importul ar fi fopst excelent toti anii astia de au trecut daca se aducea tehnologie nu doar papa masini si pal italian etc etc !!!! Link to comment
ticolino Posted September 10, 2004 Share Posted September 10, 2004 Sti care e problema cu aderarea !?! CUm puii mei sa FACEM AIA 1400 EUR si 3000 Eur pentru lacatus sau pentru inginer!!.. pai probabil n-o sa facem niciodata... portugalia e de 10 ani in UE si salariul MEDIU e de 800E... Link to comment
cpop Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Pai daca ramanem in afara ue si continuam cu munca la baron si cu vaitatu' n-o sa-si rupa ala de la gura Gallardo-ului sa dea 10% marire pe an. Ideea: o vreme muncim mai ieftin pana vin suficiente firme si se gaseste de lucru la discretie. Dupa care angajatorul trebuie sa mareasca salariul ca sa-si tina oamenii. Contra: angajatorii se pot organiza in sindicat si o luam in mana... Cine mai are o initiativa, o sa aiba loc doar ca furnizor de servicii pe langa greii externi. Si noi ne putem organiza sindicat... dar cu spiritul romanesc... Link to comment
ticolino Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Cel mai important lucru e sa aducem bani din afara, ca noi n-avem. clar. asta se poate face prin: 1. balanta comerciala, adica sa exportam mai mult decat importam. asta mi se pare cam greu, pt ca deja exportam mult mai putin decat importam, iar cand vom intra in UE va fi si mai rau ! 2. romanii care lucreaza afara si trimit bani acasa. daca sunt 100.000 romani * 200E /luna = 20.000.000 E / luna intra in tara, din care statu nu ia nimic ! asta e o sursa ce va spori daca intram in UE, din cauza ca se deschide piata fortei de munca, deci vei putea lucra oriunde, fara cozi la ambasade. 3. firmele straine care-si fac filiala in romania si aduc banii de salarii din afara (e si cazul meu, sunt platit cu dolari americani patati cu sange irakian ). si de aici vor iesi mai multi bani la intrarea in UE, pt ca vor veni mai multe firme, deci mai multi bani. cam atata mi-a trecut prin cap acu, pe moment si mi se pare ca balanta inclina spre intrarea in UE... ah, si chiar si banii pe care-i fura psd-ul, e bine daca circula, si nu dispar din economie printr-un cont de prin elvetia "> ... adica banu european ajunge in buzunaru baronului, de-aci in buzunaru firmei de constructii si in cele ale muncitorilor, de-aci in buzunarele buticarilor, politistilor si medicilor, si tot asa... important e sa ajunga si la noi Link to comment
zalmoxis Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Da da' din toate buzunarele alea se duc in buzunarele lu' Coca Cola lu Mercedes lu' Renaul lu ala si lu ala si numai la noi nu stau banutzii...O sa fie naspa Tetelu treb sa invatzam sa cumparam produse made in RO din pacate curand n-o sa mai avem ce !!..Adica cand ne vom trezi va fi prea tarziu!..Ca vrem ca nu vrem ne paste UE da' nu va bucuratzi prea tare ati vazut ce e la ungurasi dragii de ei!! ))) Link to comment
Zmeul cel rau Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Nu inteleg ce e atata de rau ca intra in buzunarele lu' CocaCola si lu' Reno. Daca astia au fabrici in RO inseamna ca o parte din bani tot la noi ajung. Mi se pare o chestie reciproc avantajoasa. Castigam si noi, castiga si ei. Si in plus ei trebuie sa vina cu banii lor de afara ca sa ii investeasca aici. Daca nu intram in 2007 in UE am luat-o rau de tot in mana, ca doar nu om fi noi vro' Elvetie descurcareata si independenta. Eu zic ca cei din UE au tot interesul sa ne bage si pe noi si odata bagati sa nu ne tina ei in cârca. Prospecte pozitive ar exista deci... Link to comment
zalmoxis Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Ideea era ca profitul NU RAMANE AICI MAI SI NICI DIN PACATE NU SE REINVESTESTE !CEea ce e de intzeles !!!!....Adica pui mei nici eu nu m-as duce in Afganistan sa-mi pun banii acolo si sa ma gandesc la buzunarele lor nu !?! ..Da' e un fel de win on win situation da' cand tu te duci sa muncesti de te (cuvant frumos) pe tine la cules de capsuni prin Vest si vi acasa si dai pac banutzu pe un Renault sa sti ca i-ai dat banu lu' turcui sau frantzuzu sau spaniolul de-l face da' sa mai sti ca profitu tetelu intra la Renault!! Link to comment
brusli Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Da da' din toate buzunarele alea se duc in buzunarele lu' Coca Cola lu Mercedes lu' Renaul lu ala si lu ala si numai la noi nu stau banutzii...O sa fie naspa Tetelu treb sa invatzam sa cumparam produse made in RO din pacate curand n-o sa mai avem ce !!..Adica cand ne vom trezi va fi prea tarziu!..Ca vrem ca nu vrem ne paste UE da' nu va bucuratzi prea tare ati vazut ce e la ungurasi dragii de ei!! ))) ce fac ungurii? cumpara de la noi. ce-o sa facem noi? cumparam de la moldovenii rusi. ia intreaba in iasi...de unde iau benzenul? Link to comment
keluboss Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 uniunea Europeana este un fel de vis pentru noi asa cum au fost americanii pina in '90. Cind se vor lamurii romanii ce presupune cu adevarat UE se vor lecui si vor vocifera ca nu mai vor, pina atunci am dovedit inca o data ca suntem niste cretini fiindca ne-am incovoiat si am acceptat orice conditie impusa de UE indiferent cit de prosteasca a fost. Noi am luat totul de-a gata Link to comment
zalmoxis Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 tananana ei nu poate fi chiar atat de rau va fi oricum mai bine decat ce-i acum... Link to comment
keluboss Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Si marmota invelea ciocolata in staniol... din pacate va fi ca peste tot, inainte sa fie mai bine va fi mai greu, iar cind va fi bine noi ori vom si senili, frecind tablele in cismigiu, ori vom fi ingrasamint PS 1: Uitati-va la Polonezi ca regreta intrarea in UE, uitati-va la nemti, ce le-a facut UE... mai vorbim PS 2: total fftopic: ati vazut ultima reclama la AXE (mi-a venit odata cu ingrasamintul) :?: Link to comment
Zmeul cel rau Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Frica de mai greu ne tine aici unde suntem. Am stat 13 ani cu mamuti industriali calare pe buget de mila miilor de someri care nu i-ar mai vota pe conducatori. Si acu una dintre cele mai mari reprosuri pe care PSd le aduce fostei CDR e ca in timpul guvernarii ei a crescut somajul. Cateodata trebuie sa tai in carne vie ca sa scapi de pericole. Link to comment
VAXXi Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 Apropo de UE. Când am fost în Slovenia am vorbit c-o tipă, ce mi se plângea că ce grea e viaţa după integrare, că nu prea au bani, că se descurcă greu, etc. Eu mirat: "păi voi cât aveţi în medie salariul ? nu extremele, cât ia aşa un om obişnuit ?" Ea: "cam 500 EUR" Lor le era/este greu cu 500 EUR pe lună, înseamnă că la noi o să fie :eyespin: Link to comment
hitman Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 Apropo de UE.:eyespin: Pai o sa fie cam asha cred eu : Link to comment
zalmoxis Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 Zmeule tu sti cum e sa-ti sara un om in beregata nu are cepune copiilor pe masa!?!?Da' doi da' zece da' 1000 de oameni da' zece miii de oamenii!..Sti asa pe hartie si la una mica e usor sa zici ca tai in carne vie da' cand e sa te apuci sa dai oameniii afara e si frica de reactia sociala !...Voi aveti impresia ca ne juicam cu soldateii pe covor insa trebuie si aici avute in vedere anumite pericole pe care asemenea reforme le implica !...Ma rog una peste alta incet incet se misca lucrurile da' nu stiu daca directia e aia buna! Link to comment
Zmeul cel rau Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 Asa e. Ai dreptate. E greu. Dar odata si odata tot trebuie facut ceva in sensul asta. Nu poti sa platesti niste oameni sa produca doar pe stoc. Nu poti sa cumperi niste pseudomasini de teren pe care platesti cat pe 3 microbuze adevarate. Politica asta nu numai ca nu conduce la dezvoltare dar trage in jos si celelalte parti mai performante ale economiei. Daca s-ar fi inchis gaurile astea si ar fi fost date la fier vechi toate fabricile (banii sa ii recupereze tot statul), s-ar fi creat facilitati pt cei care ar fi investit acolo, pana acum eram departe. Facilitatile si taiatul asta in carne vie denota si o anume atitudine a guvernarii care creeaza incredere si atrage banii din afara. Si apoi cati dintre voi mai aveti aceleasi slujba ca inainte de89? (eu nu aveam prea multi ani atunci asa ca....) Cei ce v-ati schimbat-o? De ce ati facut-o? Nu, pt ca nu se mai putea trai in felu acela? Credeti ca un muncitor cu putin ajutor nu poate fi reformat profesional? In opinia mea asta inseamna protectie sociala, nu ce s-a facut pana acum. Desi pare utopic ce am spus eu, daca ar fi dat rezultate in proprtie de, sa zicem, 50% tot e mai bine decat ce s-a intamplat. Link to comment
zalmoxis Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 Sti care-i partea proasta !...Ca 1 - nu stiu INCOTRO sa-i reformezi pe oameni caci industria e dead agricultura se zbate intre viatza si moarte ceva ceva serviciile au inceput sa mearga cat de cat ..si vezi ca si cu partea aia cu straini ...Ia uite cati se duc in China sau in Vietnam ...Sa stiti baieti ca investitorii acuta in primul rand stabilitate !..Daca nu au asta canci nu vin never..Nicaieri!... Link to comment
Recommended Posts