Jump to content

Ajutor Pentru Montare Kit Reglare Faruri !

Recommended Posts

Dupa cate stiu eu , Matizul si alte masini mai rasarite au un sistem de reglare a inaltimii farurilor cu un butonas de nivel , un motoras ( sau doua ? ) si cateva parghii parca . Vreau sa-mi adaptez si eu la Solenza mea un astfel de sistem , pentru ca sistemul meu merge oribil si cum masina este foarte saltata pe spate , cand am greutate trebuie sa le las mai jos , iar odata lasate nu se mai ridica decat daca incet sa trag de cabluri pe la far . O alta idee ar fi sa scap de cablurile rigide care imi brazdeaza compartimentul motor , pentru ca si asa este foarte mare inghesuiala , eu avand varianta Scala . Astept idei si sugestii , precum si preturi la echipamente . Multumesc mult !

Cea mai usoara cale e sa adaptezi un motoras care sa inlocuiasca butonul clasic de reglare a farurilor. Dar probabil ca ai constatat pe propria piele ca sa cobori farurile e foarte usor, practic efortul e zero, dar cand vrei sa le ridici trebuie sa tragi zdravan de butonul ala. Nu prea stiu ce motoras ar avea atat cuplu incat sa actioneze mecanismul. ma refer aici la un motoras mai micut, ca asa pui un motor de stergatoare si termini balciul.

Eu la butonul de faruri nu am umblat decat o data. Si am regreta amarnic, ca dupa aia bateau unul hais si altul cea. Am adresat cuvinte de lauda celor de la Colibasi facand diverse referiri la acte sexuale explicite si care pe alocuri implicau rude de gradul intai ale inginerilor dacioti, m-am dus in service, am cotizat la electrician, mi-am reglat farurile si de aunci asa au ramas. Oricum in 99% din timp nu merg decat cu cel mult o persoana asa ca nu am nevoie de reglajul farurilor.

M-am mai uitat putin pe la ele si am cel putin 1 cm distanta de reglare . Problema este ca eu as vrea sa renunt si la cablurile care imi brazdeaza motorul . Deci nu insusi butonul ar fi problema , dar daca tot bag bani in ele macar sa rezolv si alte probleme .