masterbobs Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 In ce priveste Mamaia...chiar daca eu, nu fac prostii ...sunt ingaduitor cu toti Bucurestenii care fac acolo ce ii taie capu'... cum sa va explic... daca tot dau bani pentru un cuvânt_urât de statiune doar sa intrii...macar sa isi faca de cap. parerea mea... Dupa modelul mazare... ar trebui sa punem porti mari la intrare in Bucuresti si va garantez ca se va usura traficul cu cel putin 30%... of ca sunt satul de atatea figuri... de tarani cazuti in Bucuresti... Link to comment
Alinutz Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 (edited) Iar care sunt cu adevarat "smecheri" se opresc paralel pe strada (chiar daca o blocheaza) si stau la taclale din masini! Ahhh ... ... si eu fac asa, dar nu blochez strada si numai seara se intampla, si nu mai mult de 1 min, pana hotaram unde sa ne oprim sa stam de taina Edited July 11, 2007 by Alinutz Link to comment
EM!L Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 Ma refeream la anumite specimene de soferi, ce practica asta ziua! Seara n-am nici o treaba, e trafic lejer, pot sa stea de vorba ca ii ocolesc! Dar ziua in aglomeratia cea mare... nu mi se pare tocmai OK, sa incurci traficul ca "iti permiti". Link to comment
VAXXi Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 Dupa modelul mazare... ar trebui sa punem porti mari la intrare in Bucuresti si va garantez ca se va usura traficul cu cel putin 30%... of ca sunt satul de atatea figuri... de tarani cazuti in Bucuresti... La asta se va ajunge destul de repede, pentru zona centrala. Vezi Londra, unde se plateste o taxa pentru accesul cu masina in centru. Link to comment
kAos Posted July 12, 2007 Share Posted July 12, 2007 Pai auzisem ceva de acum citeva luni in privinta asta, introducerea "buvinetei" pentru centrul Bucurestiului. Link to comment
EM!L Posted July 12, 2007 Share Posted July 12, 2007 E din trafic si cu multi nervi! Chiar daca de data asta nu eram la volan! Azi, pe la 14:30, undeva in zona de centru a Craiovei. Trecere de pietoni intr-o intersectie mereu aglomerata. Desi puteam sa traversez, singur fiind, am avut rabdare sa se mai stranga ceva lume pe langa mine si sa nu se opreasca traficul de 100 de ori pt fiecare in parte!Cand sa trecem, fiind mai grabit decat restul mi-am luat ceva distanta de grup, trec de banda 3, trec si de banda 2, ajung pe banda 1, unde era oprit un Tico. Fiind mic intre el si bordura era loc lejer de inca o masina! Masina care nu intarzie sa apara si doar printr-o minune m-a ratat, sau am ratat-o! Masina avea nr. B - 52 - BJT si era inscriptionata Politia Rutiera . Traim in .Ro si incepe din ce in ce mai mult sa imi fie . Si cand te gandesti ca le fac teste psihologice inainte sa le dea arme si masini pe mana... . Dar probabil se grabea cu radarul sa prinda loc undeva la umbra, dupa vreun deal, sau intr-o curba fara vizibilitate! Link to comment
LYM Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 (edited) Inainte de toate as vrea sa-mi bag *beep* in *beep* de *beep* in anumiti soferi de logan. Intamplarea nr. 1: Locatia: PetromV - Militari Benzinaria era super aglomerata, toti prostii pusi la rand la 2 pompe, la celelalte fiind doar cate 1 masina. Un logan, model MareCacat_de_Vehicul, se agita de zor pe-acolo (eu credeam ca vrea sa intoarca). Ma dau un pic in spate, se da si cel din fata mea in spate, ... ii facem loc prostului. (eu tot credeam ca vrea sa intoarca sa plece din benzinarie) asa ca, dupa ce i-am facut loc, am tras masina la o pompa de la care era doar o singura masina. Pai n-o pun bine acolo ca ma trezesc cu claxoane si injuraturi de la loganul cu pricina. Ma uit in oglinda - 2 tarani la vreo 45 de ani (creca-si carau sapele in caruta aia) se dau jos, vin la mine injurand, apoi incep sa dea cu pumnii in geam si sa traga de usi (bineinteles, usile si geamurile erau toate inchise (dar am zis ca nu mai au mult si sparg geamul). Nu va spun ce circ au facut acolo! Motivul? Nu mai avea loc de mine domne` sa treaca, fiindca el vroia doar sa se duca la magazin, nu sa alimenteze (parca de unde dracu era eu sa stiu asta si, la urma urmei, asteptam regulamentar la pompa - nu fortasem fata nimanui ca sa intru acolo). Bineinteles ca am stat calm in masina, mi-a alimentat baiatul de la peco cu cat aveam nevoie, i-am dat banii pe geam si i-am bagat in *beep**beep* pe aia. Intamplarea nr. 2 Locatie: aproape de Valcea, asta seara. Se mergea in coloana, aprox 7-8 masini. In fata era parcata o duba fix in strada; masinile din fata mea au apucat sa se strecoare dar eu n-am vrut sa risc si am oprit frumos in spate si am asteptat sa treaca masinile din sens opus. Moaaaa ... pai atat mi-a trebuit!!! In spate unu nervos al dreaq cu, ce credeti? L-O-G-A-N, incepe sa ma claxoneze ca distrusu`, sa gesticuleze din masina, apoi scoate capul pe geam si-mi zice una de dulce. Atat mi-a trebuit, mai ales ca eram nervos ca doar ce mancasem o piersica in masina si-mi patasem tricoul . Am zis: eeee stai asa ca vezi tu acum. Nota: in continuare RECUNOSC ca am procedat gresit (pt. a se evita discutiile ulterioare ) dar ma enervasem mult prea tare. Depasesc USOR duba parcata, semnalizez ca intru la loc pe banda, si astept sa dea sa ma depasasca loganul, ca stiam ca asta urma - sa faca el pe eroul. La fix, vad loganul ca vrea voinic sa depaseasca - BLANA si pa-pa, m-am departat de el. Aproximativ 10km l-am tinut pe boul ala (si pe toti ceilalti din spate, din pacate) numai in fundul meu. Cand veneau masini pe contrasens - mergeam regulamentar si murea ala ca n-avea pe unde depasi (cred ca a ars un far de la cate blitzuri a dat ), cand nu veneau - ii dadeam talpa. Stateam constant intr-a 3a la 3500rpm - orice incercare de depasire din partea loganului (si au fost destule) era sortita esecului. L-am tinut asa pana inainte cu 200m de Oltchim unde, intr-o curba de 90grade la stanga, am incetinit ca era un caine nehotarat pe-acolo, iar loganarul m-a facut pe interior (adica pe contrasens in curba la 90grade FARA vizibilitate ... ca sa vedeti ce redus). Cu ocazia asta am vazut si ce motor avea - 1.5 dci Nici nu m-a depasit bine ca eu am facut dreapta prin combinat si ne-am separat. Ar mai fi o intamplare si de pe Transfagarasan (tot cu logan, of course) dar v-am plictisit destul Edited July 15, 2007 by LYM Link to comment
Mircea Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 Am patit-o si eu ieri pe Posada, tot cu un astfel de specimen. Urcam in banda 2, in treapta a doua pe la vreo 50 la ora, pe banda 2. In fata mea un logan care urca probabil in 3 sau 4, ca sa nu consume mult . I-am dat flash sa treaca in banda de vehicule lente, dar ti-ai gasit a continuat sa urce in banda doi. Ca sa nu-mi pierd constanta pe urcare, am trecut eu pe 1 si bineinteles ma duceam usor pe langa el... Well pai nu si-a gasit loganarul sa dea inferioara si sa taie curbele din 2 in 1 ca sa nu ma lase sa trec? Ba bine ca da! Am fost nevoit sa reduc in urcare... Eram cu copilul in masina, asa ca am stat in spatele prostului pana pe o linie dreapta, unde nici n-a apucat sa vada ce-a trecut pe langa el, dupa care l-am tinut eu in spate si sa fi vazut flashuri pe prost, desi era evident ca urcam mult mai repede decat el si coboram mult mai repede. Ghinion, s-a bagat in depasire pe linia continua la intrarea in Sinaia, unde eu stiam ca era echipaj (traiasca statia!!!) si si-a furat-o )"> Link to comment
LYM Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 @Mircea - pai stai calm, ca am dat si peste unu` dintr-asta pe Dealul Negru. Stateam coloana de 6-7 masini in curul unui dci MCV din asta, ca nu vroia de fel sa se mute. L-am depasit si i-am tras o frana din aia taraneasca in fata de i-am stricat tot consumul pana si-a luat iar demaraj (inca mai eram nervos de la faza cu primul logan ) Link to comment
Lucian M Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 Bre, si mai ziceati de mine ca am ura pe unii loganari... Vedeti ca v-ati patit-o si voi? Viteji astia cu 1,5dci... Link to comment
tolin Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 Urmeaza (dimineata) meciul de categoria grea LucianM vs Rambox ! Link to comment
RamboX Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 Sunt bine dispus in this morning,asa ca o las pe alta data,oricum in in 2-3 luni o sa fiu posesor de jeepan,daca totul merge bine in business. Link to comment
mike.omega Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 Eu am dat peste un Lacetti(albastru, nr de Buc) care mergea cu 90kmph pe banda II, am zis ok, ma bag pe banda I si il depasesc prin dreapta ca mai era pana la masina din fata care mergea pe banda I. Cand m-am dat in dreapta lui am observat cum brusc nenea cu Lacetti ajunge repejor la 110kmph si incercarea mea de a trece in fata lui esueaza. Nu a fost deloc frumos gestul, nici eu nu faceam a mai corecta manevra de pe sosea, dar nu m-am suparat Cand am prins liber pe banda I am trecut pe langa el si dus am fost PS: se intampla dupa Carrefour povestea Link to comment
Lucian M Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 Urmeaza (dimineata) meciul de categoria grea LucianM vs Rambox ! Ba sa-si puna doritorii pofta-n cui. Dupa o vacanta de :suspend: nu-mi mai stric eu bunatate de "Warn 0%"... stati linistiti. Mai ales ca urmeaza "gipan".... Deci- maestre- tura asta zic pas! Link to comment
RamboX Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 asa ca va puneti pofta in cui de show,eu trebuie sa lucrez,Lucian e in vacanta,are mintea odihnita... Link to comment
EM!L Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 (edited) Tot din ciclul "Intamplari cu Loganuri". Sambata seara ma intorceam acasa de la pescuit! Era o zona cam nasoala cu multe curbe stranse si succesiuni de pante si rampe! Coboram linistit cu a 3a intrucat era destul de abrupta (aveam cam 90) si urma o curba la dreapta destul de stransa. Am franat pana pe la 70 si am dat a2 a. Nu apuc sa intru bine in curba ca vad pe contrasens un Cielo si din spatele lui cum tasneste un Logan. Desi m-a vazut si eram in curba, el era in urcare fara nici un deranj continua depasirea - si la modul la care a facut-o probabil era cu a 4a sau a 5a (de dimineata facusem acceasi urcare cu a 2a si tot nu aveam curaj sa fac depasire). Am franat cat am putut, am tras dreapta cat mi-a permis drumul mi-a fugit un pic masina ca a prins cu rotile din dreapta pietrisul de pe margine (in dreapta era un mare sant), cel cu Cielo depasit care avea viteza mica a reusit sa opreasca si astfel dobitocul a reusit sa se strecoare printre noi! Ma gandesc ce se intampla daca in locul meu era un camion sau daca eu aveam 90 sau mai mult... Edited July 16, 2007 by Emil Popescu Link to comment
Elfu Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 Dupa aproximatiov 1000 de km facuti week-end-ul asta incep sa cred ca daca prostia ar creea impotenta in 30-40 de ani populatia romaniei ar ajunge la 20%. Am intalnit vreo 3 categorii de soferi. Incep cu primii: 1. Soferi civilizati, indiferent de masina de la Audi la dacia berlina si pana la tir dar in special cei cu masini noi in leasing care dau semnal dreapta cand vad ca vrei sa depasesti si ciup frana, stau civilizat la semafoare, etc. Din pacate astia sunt pe cale de disparitie. Putini rau la numar fratilor. 2. Soferi nesimtiti si frustrati: Imi pare rau sa spun asta, dar cei cu 1.5 dCI sunt regii absoluti ai acestei categorii urmati indeaproape de cei cu 1.4 mpi dupa care urmeaza junchiurile de acum 20 de ani, dubele, etc. Din 5 logane depasite 3 iti accelereaza in depasire. 3. Soferi prosti, care inca nu au invatat ca ceata spate se foloseste doar pe ceata, faza lunga de obicei o mai si stingi cand ai masina in fata si in general cei care nu au invatat sa foloseasca toate butoanele din masini sau le e lene sa le foloseasca sau pur si simplu nu stiu sa conduca si se pierd la volan. O sa relatez doar fazele mai nasoale nu si maruntisurile. Sa incep cu inceputul... Plec spre targoviste. In unul din sate ma trezesc cap de coloana. Nu era radar asa ca mergeam cu 80. Cu nici 50 de metrii inainte de borna de sfarsit de localitate un idiot cu o fabia se trezeste sa intre in depasire, exact cand incepusem sa accelerez. Era logic ca nu o sa merg cu 80 intre localitati, dar idiotul nu a mai avut rabdare sa se termine localitate. Cand l-am vazut deja luasem 100 si urcam vertiginos (eram in tr3). Imi dau seama ca boul nu are timp sa depaseasca ii dau semnal dreapta si calc frana. Avea timp sa se duca numai ca a franat si el, dar nu mai avea loc sa intre ca in curul meu se bagase unul ca o Dacie. Am bagat piciorul in masina si i-am facut loc in spatele meu. A intrat la milimetrii, ca idiotul nu dacia nu a franat o secunda sa-i faca loc. Din punctul meu de vedere asta face parte din categoria 3 (a prostilor). Cum puii mei sa depasesti exact la iesirea din localitate, exact in momentul in care celalat in mod evident va calca acceleratia? WTF. Avea si super masina, macar sa zici ca se duce daca intra in depasire... Undeva aproape de Campulung intr-o panta/curba exact aproape de varful pantei un taran (genul bastinasului tuciuriu la 50 de ani cu ghiul pe deget) cu un pasat de acum 10 ani opreste ca boul pe banda 1 sa se telefoneze. Am franat pana la oprire ca n-aveam niciun pic de vizibilitate. A urmat o tornata de injuraturi de cred ca ma tine minte o saptamana, un passat plin de delicatese din partea mea si o cheie trasa pe portiere asa usor din mers in momentul in care l-am depasit. (Nu eram singur in masina). Nici 50 de metrii mai in fata era parcare. Va las sa alegeti voi in care categorie il incadrati. Apoi, incep sa urc spre Rucar... panta nu foarte abrupta in fata un logan, apoi un opel mai vechi sau ceva de genul si eu. Viteza de rulare aproximativ 70 la ora, drum drept, cel cu opelul intra in depasire, eu mentin viteza in bord si observ ca cel cu loganul incepe se ia distanta fata de mine in timp ce opelul il depasa, bag piciorul in masina si ajung aproape la 90 in momentul in care opelul reuseste sa depaseasca si abia atunci distanta dintre mine si logan devine constanta. WTF? Dupa ce de 5 km ne tinea cu 70, in momentul in care prindem drept si vrem sa depasim el accelereaza. Am mai stat 3-4 viraje in spatele lui si l-am afumat repede ca stiam ca o sa-mi accelereze asa ca am bagat piciorul in podea. Nu mi-a accelerat (sau nu a putut sa accelereze ca deja devenise mai abrupta panta ca sa zic asa) oricum daca accelera ii phuteam o frana pana la intrarea abs-ului ca sa ma tina minte... Cand l-am depasit am vazut ca era un 1.5 dCI. Asta e soferur frustrat si invidios care nu poate accepta ca exista masini mai puternice ca a lui si daca el poate sa mearga doar cu x la ora nu toti sunt obligati sa merga tot cu x km/h Intre Brasov si Sibiu, dupa cum stiti este drum in lucru cu stat la semafoare. Evident ca aici exista destul de multi idioti (in special cu numere de SB) care nu le respecta. Tot aici mai sunt cate unii care se cred mai smecheri si in momentul in care se face verde demareaza in tromba si depasesc coloana din fata care sta la semafor, cei care erau mai in fata nemaiavand cum sa plece banda fiind deja ocupata de smecheri.. De vreo 5 ori am iesit din banda 1 si m-am postat pe contrasens ca sa nu-i mai las sa treaca si sa apuce sa plece si ametiitii cu 1.4 mpi din fata mea care au nevoie de 30 de secunde ca sa prinda 60 la ora. Jur ca nu am depasit nicio masina si ca m-am pus in miscare in momentul in care toti cei care au fost in fata mea au intrat in contrasens. Probabil ca daca nu faceam asta mai prindeau vreo 4 semafoare... In zona vidraru exact la iesirea din ultimul viraj pana la baraj cum vii dinspre Balea franez la limita ca-mi pleaca de pe loc un idiot cu o duba fara sa se asigure... In fine zic e noapte o fi omul obosit, se mai intampla... Observ in schimb cam multe lumini aprinse in spate. 2 dintre ele imi gadilau rau ochii. Ii dau 3-4 flash-uri dupa ce am trecut de baraj, ii dau cu avaria, ii sting si ii aprind prioectoare, nimic. Ma oftic si desi am zis ca nu o sa mai folosesc proiectoarele decat pe ceata ii aprind proiectoare si ii dau maxim sus farurile (pe faza scurta nu pe lunga ca n-aveam chef sa-mi arda vreo frana sau sa intre in vreun parapet si sa-l am pe constiinta). Am mers asa aproape 10 km in spatele lui, deja imi lacrimau ochii, la un moment dat intr-o curba mai lunga ii dau blana cu a treia il depasesc si ii aprin ceata. (fac extrem de rar asemenea depasiri) Am stat cam 1 km asa dupa care am prins liber si am depasit masina care era in fata moment in care sting si ceata. Vreo 3-4 km mai in fata incetinesc ca trebuia sa fac stanga spre Campulung si ma uitam de indicator si-l vad pe bou cum ma depaseste tot cu ceata aprinsa. L-am lasat in plata lui ca mergea spre Pitesti si nu aveam drum comun. In drum spre campulung am aprins proiectoarele ca nu se mai putea. Din 10 masini 9 veneau cu proiectoarele aprinse, asa ca mi-am bagat picioarele (se facuse tarziu) si am zis: In seara asta sunt un taran prost care merg cu proiectoare aprinse. De asemenea m-am jurat ca sting ultimul faza lunga dupa ce am facut scurta la mana dand flash-uri sa stinga in p. masii faza lunga la cei de pe contrasens, ceea ce am si facut. Mi-am dat seama ca devin exact tipul de sofer pe care il urasc cel mai mult in momentul in care am ajuns un pasat din spate si mi-a dat cu avaria. Am stins imediat proiectoarele si am coborat la minim faza scurta. Simteam nevoia sa merg in spatele la cineva ca aveam ochii varza. Am mers asa vreo 15 km pana ce drumurile noastre s-au despartit. ii multumesc pe aceasta cale si ii cer scuze ca l-am deranjat cu farurile. ramasesera sus de la cel cu duba. Dupa alti 3-4 km iar am aprins proiectoarele ca m-au disperat , in special cei cu loganele cu proiectoarele aprinse, dar de fiecare data cand ajungeam o masina din spate pe sensul meu le stingeam si de asemenea de fiecare data cand imi venea o masina fara proiectoare le stingeam. Deh devenisem un taran mai cizelat. La un moment dat ajung un cielo din spate, il depasesc intru in banda si sa mor ca in toate oglinzile vedeam farurile lui. Nu mai vedeam aproape nimic in fata. Ii dau flash-uri cu ceata spate, nimic tot pe faza lunga, ii dau avarie, nimic, ii phut o frana fina, nimic, intru in localitate, dau o frana blana, scot capul pe geam si il trimit la origini cu farurile lui cu tot. Sa gadile satelitii cand e singur pe strada nu in preajma mea. In mod normal daca nu urma sa intru in localitate bagam piciorul in masina si scapam de el, dar asa mergeam practic cu aceeasi viteza. Il depasisem inainte cu vreo 3-400 de metrii de intrarea intr-un sat. Cred ca s-a speriat ca nu l-am mai vazut in spate. Imi cer scuze daca am fost prea nesimtit. Data viitoare sa foloseasca cu incredere maneta din stanga volanului ca nu-i pica nimic. Concluzia. Nu am niciun motv sa mai fiu un sofer civilizat. Experienta de ieri mi-a ajuns. De azi o sa fiu un taran nesimtit la volan cu taranii. Adio politete in tara bananiera numita Romania. Am uitat sa mentionez ca am vazut doar 2 masini de politie in nicun caz rutiera ci rurala pe drum in rest liniste si pace. Multumesc domnului ministru David pe aceasta cale ca a trimis toate echipajele la mare si ca restul drumurilor din tara nu mai exista. Multumesc de asemenea primarului din Campulung pentru grija pe care o poarta conducatorilor auto. Dupa ce am facut de 3 ori un giratoriu intrebandu-ma care e drumul spre targoviste m-am decis sa-mi cumpar GPS ceea ce o sa si fac zilele astea. Am vazut un singur indicator Pitesti 52 in centrul orasului. A trebuit sa ghicesc care e drumul spre Brasov/Targoviste. De asemenea multumesc benzinarilor din Campulung pentru ca se gandesc la noi si ca ne ofera cei mai buni carburanti de pe piata. Premium si CO95. Nu aveam pretentia la OMV 100 dar macar o statie peco decenta sa nu-mi fie frica sa bag benzina cand vad cum arata pompa. Sincer mi-a fost frica sa bag benzina de la petrom cand am vazut cum arata pompele, asa ca am mers mai departe si am sperat sa gasesc o benzinarie care sa fie si ea cat de cat mai decenta. Am gasit un lukoil unde am bagat un jeg de 95 singura benzina fara plumb din pompa. Cand bagam piciorul in masina ziceam ca am motor de jeep asa huruia si demaraj p... Noroc ca saptamana asta faca revizia de 15.000 si o sa schimb si filtrul de benzina ca cine stie ce rahat am in el la cum imi merge masina. P.S. Au fost vreo 6 soferi extrem de civilizati. II multumesc in primul rand unui sofer de dacie berlina care mi-a facut loc imediat ce a avut ocazia, fara sa-i dau flash, fara sa pun semnal stanga, omul pur si simplu observase ca ma tinea in loc si ca eu nu ma bag din lipsa de vizibilitate. Link to comment
tolin Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 (edited) ... Din 5 logane depasite 3 iti accelereaza in depasire ... Noroc ca n-au cu ce ... de la 1500 rpm, iar cei cu DCI-ul sunt pe cale de disparitie, dupa cum le exploateaza. Edited July 16, 2007 by tolin Link to comment
Satori Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 Nenea justitiaru, o singura chestie nu inteleg: la ce te ajuta sa aprinzi proiectoarele si tu cand vin altii din sens opus cu ele aprinse? Link to comment
Elfu Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 (edited) Sa vad strada. Mergi noapteape un drum fara marcaj si o sa vezi cum e sa-ti vina din fata un logan cu proiectoare aprinse. La mine macar bat jos de tot si lumineaza stanga dreapta si vreo 10 metrii in fata masinii bine. Drumul ala e distrus. Faci slalom preintre damburi si gropi. M-am jurat ca in viata mea nu o sa mai calc pe acolo, tura asta a fost o exceptie ca aveam treaba in Targoviste. De vreo 3 ori am zburat la propriu de pe carosabil peste niste damburi. O sa-i pun la revizie pe cei din service sa-mi verifice articulatiile fata/spate la ce gropi am luat aseara cu masina. Coboram cu 90-100. Se facuse tarziu si ma grabeam ca voiam sa mai si dorm cateva ore. Oricum de azi incolo o sa folosesc la greu proiectoarele noaptea cand o sa ma intalnesc cu masini cu proiectoare aprinse. Repet de azi, o sa fiu un sofer la fel de nesimtit ca si restul care vor sa ne arate ca au avut bani sa-si puna proiectoare pe masina. Edited July 16, 2007 by Night Elf Link to comment
Satori Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 Deci tu zici ca e nevoie de ele ca sa vezi gropile. Si atunci de ce te superi pe cei ce le folosesc? PS: Eu nu prea merg noapte. De fapt, eu nu prea merg deloc. Dar, cand o fac, imi cobor farurile pentru a vedea gropile si mai scad din viteza. Apoi nu stau sa urmaresc masinile care vin pe contrasens (evident, tu o faci, altfel n-ai stii ca-s logane) si astfel imi salvez ochisorii. Iar cand nu mai vad, cand imi obosesc ochiii, trag pe dreapta. Mai bine asa. Link to comment
kAos Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 @Night Elf: avind in vedere ca dupa tine exista doar trei categorii de soferi, tu la care te incadrezi ? La cei de la punctul 1 ? Care dau cu cheia pe masinile altora? Sau cei de la celelalte puncte? Multumesc. Link to comment
Elfu Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 (edited) @ Satori Mie sincer imi place sa conduc noaptea. E drumul mai liber, vara e misto chiar. Ma dispera AC-ul. Am ajuns sa-l urasc atat acasa cat si la birou si cu atat mai mult in masina. Din pacate repet exista unii care vor sa ne arate cu tot dinadinsul ca au avut bani sa-si puna proiectoare. De ce nu am nicio problema cu restul masinilor? Sa mor ca nu m-a orbit niciun audi sau bmw @xenon, nicio alta masina noua in general. Niste faruri chiar daca sunt puternice atata timp cat sunt reglate bine nu deranjeaza. Astia cu loganele zici ca s-au vorbit intre ei sa mearga asa. P.S. In general pe drumuri europene marcate nu ai probleme, dar pe drumuri judetene nemarcate sunt deranjante rau. Nu sunt pretentios si de obicei sunt un sofer cu bunsimt, dar la un moment dat nu mai suporti nesimtirea. Cat sunt eu de calm la volan, aseara recunosc, oboseala si-a spus cuvantul si au reusit sa ma enerveze cativa, din pacate multi la numar. @kAos 99% din km in prima categorie, 1% in a patra pe care nu am trecut-o. A nebunilor pe care in anumite momente e bine sa-i eviti. "> Edited July 16, 2007 by Night Elf Link to comment
Satori Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 Mie sincer imi place sa conduc noaptea. Si mie. Cat sunt eu de calm la volan, aseara recunosc, oboseala si-a spus cuvantul si au reusit sa ma enerveze cativa, din pacate multi la numar. Asta trebuia sa fie in preludiul postului tau. Dadea sens povestilor. Link to comment
LYM Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 (edited) @Night Elf - se pare ca am facut si eu acelasi drum ca si tine in weekend Pe serpentinele de pe Transfagarasan normal ca am dat de un bolovan, 1.5 dci of course, care statea la o palma in spatele meu - cum incetineam un pic la o groapa, tzup si el sa depaseasca, apoi mergea linistit cu 50 in fata mea si ma tinea in loc. Era grabit doar sa ma depaseasca, nu sa si continue in forta. Cum vedea ca depasesc - accelera din toti cilindri. Il faceam (btw, si eu tot cu un dci am mers, dar macar era de 80 caluti ) si apoi se posta iar in fundul meu. La un moment dat l-am lasat in fata ca ma saturasem de el. Bineinteles ca i se pusese pata si pe cealalta masina din fata - un Opel Astra, dar facea ala cu Astra misto de el - il lasa sa se bage in depasire, apoi accelera si il lasa in fum (la propriu ). Dupa cateva sute de metri am oprit si am scapat de el. Pe langa individul asta am mai intalnit destui cu masini mai puternice (TOTI bucuresteni) care riscau ca prostii sa faca depasiri in curbe si pe un drum pe care nu puteai merge cu mai mult de 50 la ora de gropi, doar ca sa stea mai apoi la o masina distanta in fata. Pe langa asta, iti fortau si fata cand se trezeau nas in nas cu alte masini pe contrasens. Asta e ... civilizatie ioc. Iti dau dreptate cand zici ca nu merita sa te porti civilizat cu toti taranii. Am mers si eu weekendul asta aprox. 1200km dar nu stiu ce naiba a fost ca numai peste redusi din astia am dat, mi-au facut numai draci tot drumul. Edited July 16, 2007 by LYM Link to comment
Recommended Posts