VIPER Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 ATENTIE, CAD PIETONI Autor: JULIUS CONSTANTINESCU In intersectia dintre Bulevardul Camil Ressu si Soseaua Mihai Bravu, exact langa celebra saormarie Dristor, isi face veacul o gasca numeroasa de aurolaci. La orice ora din zi si din noapte, sunt cel putin zece bucati. Din fericire, spre deosebire de aurolacii din zona Garii de Nord, cei din Dristor sunt pasnici. Din nefericire, sunt pasnici doar pentru ca folosesc o metoda de spoliere ceva mai rafinata decat colegii de la gara. Intamplarea de mai jos mi-a fost povestita de un amic, iar modul de operare mi-a fost confirmat, ulterior, de doi politisti de la Sectia 12. Acum cateva zile, amicul de care vorbeam venea cu masina dinspre cartierul Salajan. Opreste omul la semaforul de la Dristor si asteapta sa se puna verde. Pleaca si, in secunda urmatoare, loveste ceva. Intrucat n-a avut timp sa-si dea seama ce s-a intamplat, coboara din masina si se albeste: lovise un copil, care zacea intins pe asfalt. Copilul nu se misca deloc, iar amicului i se taie genunchii. Lumea se strange ca la urs, iar cineva, un binevoitor, il incurajeaza pe amic: "L-ai omorat, criminalule!" Din fericire, la fata locului apar doi politisti, care treceau cu dubita absolut intamplator pe-acolo. Amicul se repede la politisti si, din cate mi-a povestit, n-a fost in stare sa indruge ceva coerent. Unul dintre politisti cantareste cu un ochi de expert situatia si-i spune amicului: "Stai, dom'ne, linistit". Totusi, din motive inexplicabile, amicul nu se poate linisti. Politistul se apropie de copilul care zacea in fata masinii si-i trage un sut in coaste: "Scoala sus". Mortul isi revine miraculos, sare in picioare si dispare in galop spre Calea Dudesti, ca Maricica Puica pe ultima turnanta. In timp ce amicul se uita perplex in urma lui, politistul se scarpina cu mare mestesug in cap si-i comunica: "Mare noroc ati avut ca treceam pe-aici, ca altfel va jupuia de bani. Noi ii cunoastem demult p-astia, nu sunteti primul cu care fac chestia asta". Link to comment
NFS Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Gata, adio, de-acu imi iau shaorma din alta parte! Si-asa n-o mai faceau asa buna! Link to comment
mike.omega Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Din pacate si in CT incep sa revina aurolacii Deja vin sa-ti bata in geam pe la intersectii la 8 seara, de ce? gardienii din intersectii au disparut asa ca isi fac de cap Link to comment
paul_marines Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 (edited) Din pacate si in CT incep sa revina aurolacii Deja vin sa-ti bata in geam pe la intersectii la 8 seara, de ce? Si ce te plangi, si asa mergi pe jos in perioada aceasta. Poate iti bat la geam la autobuz. Edited January 20, 2006 by safari hunter Link to comment
sprite Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Gata, adio, de-acu imi iau shaorma din alta parte! Si-asa n-o mai faceau asa buna! Gata! Am renuntat si io, incepand de ACUM. Link to comment
steph Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 shaorma de la Cosbuc. E mult mai buna decat o facea Dristor la inceputuri. Link to comment
FLEX Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Detaliaza cu locatia shaormariei din Cosbuc. Nu da drumul Base la decretul ala odata? Link to comment
NFS Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Pai te duci si tu in piata Cosbuc si dai o tura, n-ai cum s-o ratezi decat dac-o iei prin mijloc! Mai bine zi despre ce decret e vorba? Link to comment
mike.omega Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Am impresia ca e decretu ala in care soferii nu mai sunt vinovati daca lovesc/calca/omoara un pieton in afara trecerii de pieton Link to comment
alx Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 N-are ce detalia, e in rondul cosbuc. au si 2 matizuri inscriptionate cu site-ul prin care poti sa comanzi da' am uitat care e... Ce nenorociti aurolacii aia! Bine ca nu erau in cardasie cu politaiii! Link to comment
razvanclub1 Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 (edited) eu trec pe la semaforul ala de cel putin odata pe zi si inca nu mi-sa intamplat...sper sa nu mi-se intample niciodata...o sa fiu mult mai atent...si eu credeam ca sunt printre singurii care si-au dat seama ca nu mai e buna shaworma aia din dristor...e mai buna aia din cosbuc de 100 de ori Edited January 20, 2006 by razvanclub1 Link to comment
sebian Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 (edited) Gata, adio, de-acu imi iau shaorma din alta parte! Si-asa n-o mai faceau asa buna! Gata! Am renuntat si io, incepand de ACUM. Bre, lasati dristorul si cosbucul in pace si veniti in Iancului...e cea mai dementiala shaworma, cu lafa facuta de ei, grosutza...cu humus, inca un sos (tarama sau ceva de genul asta)... si vreo 7 feluri de salate...moaaaa, e dementiala... e la Shaworma King...pe soseaua iancului, cum treceti de intersectie spre pantelimon, 200 de metri, La 15 metri de posta de pe soseaua iancului au si firma luminoasa Shaworma King...pina in Magura Vulturului (pentru cunoscatori)... jur ca nu o sa va para rau (cei care imi cunosc volumul probabil ca vor fi convinsi de bunatatea acestei shaworma ) Edited January 22, 2006 by strumfuadi Link to comment
pixelconscious Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 (edited) Bre, lasati dristorul si cosbucul in pace si veniti in Iancului...e cea mai dementiala shaworma (...) Bre, nu-mi ajunge ca rontzai batoane energizante de dimineatza, acum mai vrei sa ma si omori ? Multumesc VIPER pentru avertizare, am sa incerc sa evit zona. Si-asa nu mi-a placut niciodata intersectia aia.. Edited January 20, 2006 by pixelconscious Link to comment
sebian Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 lasa lasa, ca si eu am bagat cateva zeci de kile de batoane din-ale si lapte cu cereale, pina am ajuns la 95 ) Link to comment
laurentziu83 Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Eu mai prind aurolaci dintr-astia ca se trezesc sa-mi stearga parbrizul si farurile. Cand va apropiati de intersectii dintr-astea lasati un metru in plus fata de cel din fata. Daca se apuca sa va stearga farurile cuplati imediat intr-a 1-a. Sa vedeti ce frumos sare aurolacu din fata masini. La fel e aruncat de pe parbriz. Asta pentru ca nu vreau sa ies din masina pentru toti viermii. Link to comment
Lucian79 Posted January 21, 2006 Share Posted January 21, 2006 fftopic: Shavorma aia ce e ? Un fel de gyros ? Link to comment
NFS Posted January 21, 2006 Share Posted January 21, 2006 Stii ce-a zis Dabija? Lasa topicul sa "se raceasca" apoi mutam, stergem, taiem. Desi o informatie ca asta e valoroasa prin insasi savoarea ei. Link to comment
arp Posted January 21, 2006 Share Posted January 21, 2006 (edited) fftopic:Shavorma aia ce e ? Un fel de gyros ? Da, are aceeasi compozitie ca gyros-ul pe care il aveti voi in zona aia (timisoara, arad, oradea) dar se foloseste lipie nu chifla (in Timisoara cel putin, gyros-ul era numai la chifla)... Edited January 21, 2006 by arp Link to comment
AAdorjan Posted January 21, 2006 Share Posted January 21, 2006 (edited) La Cluj shaorma in chifla se cheama Kebab. Iar shaorma in lipie (sau paine araba) ii shaorma. Edited January 21, 2006 by AAdorjan Link to comment
VIPER Posted January 21, 2006 Author Share Posted January 21, 2006 Nu ma supar defel. Pentru cei cu Cosbuc etc, firma are si site: http://www.dines.ro , noi la firma mancam de la ei. Exceptional TOT ce am luat pana acum!!! Link to comment
Yeti Posted January 21, 2006 Share Posted January 21, 2006 (edited) La Cluj shaorma in chifla se cheama Kebab. Iar shaorma in lipie (sau paine araba) ii shaorma. Asa ar tebui sa sa numeasca peste tot nu numai la Cluj. Un pic de etimologie a denumirii acestor produse: - Denumirea shaorma, sper sa nu va surprinda, are aceiasi origine cu binecunoscutele sarmale. La baza sta cuvantul turcesc sarma care inseamna ceva rasucit, infasurat, impachetat. Deci ca sa mancati shaorma aceasta trebuie facuta infasurand continutul intr-o lipie. - Kebap inseamna in limba turca carne fripta. Derivatul kebab tine de modul de pronuntie al p-ului si b-ului de catre turci si lumea araba. Denumirea a fost imprumutata si acelui sandwich facut cu bucatele de carne. Gyros este echivalentul grecesc al kebab-ului, deci ar trebui facut cu chifle. Din pacate am lipsit la ora de limba greaca si nu stiu sa va spun ce inseamna gyros. Edited January 21, 2006 by Yeti Link to comment
strumfuadi Posted January 22, 2006 Share Posted January 22, 2006 gyros e ceva care se refera la cerc. sens giratoriu, etc. deci mi se pare normal sa fie facut la chifla, care este rotunda in principiu.. "> ps: si da, am remarcat si io ca s'a ofilit calitatea shaormei de dristor.. acuma mai iau de la niste arabi de pe maica domnului "la falafel".. in general iau falafel, ca e "ieftin, bun shi mult in kil" - 3 RON Link to comment
Zmeul cel rau Posted January 22, 2006 Share Posted January 22, 2006 Nu-ti lua de la aia de pe Maica Domnului! Sau ia-ti dar sa nu spui ca nu ai fost avertizat. Dupa ce mananci pregateste-te pentru o noapte alba! Link to comment
NFS Posted January 22, 2006 Share Posted January 22, 2006 Zmeu, chiar asa? Eu iau de ani de zile, in cantitati industriale shaorma de la Maica Domnului ("La Falafel"), pt ca mi-e foarte aproape de casa... si n-am facut nici o noapte alba, cel putin nu din cauza shaormei. Sau poate ai tu un stomac mai sensibil. Link to comment
Zmeul cel rau Posted January 22, 2006 Share Posted January 22, 2006 Asta o spune stomacul meu. Mancasem de mai multe ori inainte acolo si nu am avut nimic. A fost suficenta insa o singura noapte de nesomn ca sa nu mai calc pe acolo. Link to comment
Recommended Posts