Jump to content

The Best Shaworma in Town


VIPER

Recommended Posts

  • Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Povestea shaormeriilor, evolutia lor in Bucuresti. In primul rand ma consider un ... semimancator de asa ceva, mananc cam 1 pe saptamana. Prima shaormerie care a facut furori, fara indoiala, a fost cea de la Dristor, unde shaorma era PICANTA, era mare ... si era scumpa. Plus ca la 3 AM era coada. Toti se gandeau "vai, e coada si la 3 am .. inseamna ca e proaspata si ... bla bla". Dar nimeni nu se uita la CE oameni stau la coada? Recuperatori, camamtari, pesti, tigani ... etc. Persoanele care au viata de noapte, doar toti stim ca la Dristor ... sunt cele mai multe whores pe metru patrat. Cei de la Dristor au continuat cu moda PICANTA = ardei iute murat. Mie, sincer, cea de la Dristor nu mi s-a parut cine stie ce, sau mai exact .. ceva deosebit.

Intr-o seara, pe la 1 AM ma duceam cu prietena sa o duc acasa, ea sta la Iancului. Exact vis-a-vis de Class Sport este o shaormerie care se numeste SHAORMA KING. Eram mort de foame, era vineri si nu mai mancasem de dimineata. Am zis ca nu mai pot astepta si oricum trec pe langa ... hai sa opresc sa imi iau o shaorma si o impart cu prietena. Ok ... zis si facut. Ca si uimire care m-a lovit cum am ajuns acolo, au fost ingredientele, eu nu mai mancasem asa ceva pana acuma, si anume: naut, susan, humus, o salata din brocolli + coji de lamaie taiate mic, sfecla, varza rosie, etc ... evident e vorba de primele. Lipia, a fost a doua piesa de rezistenta, lipia nu este dintr-aceea cumparata de la supermarket, este facuta IN HOUSE, de catre un bucatar TURC. Marimea shaormei .., este chiar mare, foarte mare. Ca si picanta aveau un sos foarte gros/dens, cu care ungea lipia la inceput, care era o combinatie de chili+tabasco+boia iute ... si altele. Marimea, era gigantica, pot sa descriu greutatea ... am pus-o acasa pe cantar ... avea 750g . Dar, a trebuit sa renunt si la aceasta shaormerie, am fost client fidel ... aproximativ ... 1 an, deoarece au schimbat bucatarul, lipia a devenit alta, tot facuta in house dar ... arsa prin unele locuri, tare ... in sfarsit ... carne mai putina, cartofii prajiti ... erau tari si semicruzi ...

Acum, sunt client fidel shaorma de la Genin, cea de pe Floreasca putin mai sus de spitalul de urgenta. Au si in City Mall. What makes it the best? Nu ca este mare ... ca acuma toate sunt foarte mari. Ci faptul ca are EXTREM de multa carne, sos-ul este DeMENTIAL, este foarte suculenta, cand vrei picanta iti pune mai mult sos dintr-acela portocaliu si o poate face atat de picanta de nici nu mai poti sa o mananci de la prima muscatura pana la ultima, nu ca in alate locuri unde cand ai nimerit un ardei iute ... ai murit ... pana iti revii nu mai mananci, il stingi cu suc si o iei de la capat pana la urmatorul ardei. Mai au inca un ingredient ... pe care nici acum nu am putut sa put my finger on it ... ceva arabesc/trucesc ... nu stiu, dar acela face shaorma ... dupa gusturile mele, CEA MAI BUNA DIN BUCURESTI. Incercati din fiecare din cele 3 locuri ... de unde v-am spus si spuneti-mi si mie parerea voastra.

PS: Am auzit de la un prieten care a auzit si el la randul lui de la cineva ca exista o shaormerie undeva in Otopeni ... care costa 150 000 buc si are ... check it out ... 1 KG. O pune pe cantar inainte sa ti-o dea. Apropo preturile ... la cele trei shaormerii care le-am enumerat mai sus sunt: 120 000 cea de la Dristor, 100 000 Iancului si 100 000 Genin. Evident e vb de shaorma MARE.

Link to comment
Nu-ti lua de la aia de pe Maica Domnului! Sau ia-ti dar sa nu spui ca nu ai fost avertizat. Dupa ce mananci pregateste-te pentru o noapte alba!
Zmeu, chiar asa? Eu iau de ani de zile, in cantitati industriale shaorma de la Maica Domnului ("La Falafel"), pt ca mi-e foarte aproape de casa... si n-am facut nici o noapte alba, cel putin nu din cauza shaormei.

:-? Nu stiu de ce am senzatia ca voi vorbiti de Teiul Doamnei si nu de Maica Domnului...daca e asa intr-adevar, nu e cine stie ce "La falafel"...ai mincat-o si ai uitat-o...

Edited by sebian
Link to comment

Da, Teiul Doamnei, la iesirea in Bd.Lacul Tei, pe dreapta e Falafelu' , pe stinga e fac. de constructii. Eu cel putin la aia ma refeream... nu mai stiu vreun alt "La Falafel".

 

Mie intotdeauna mi s-a parut mai buna ca cea de la Dristor. Si mereu am pus-o pe baza concurentei, erau doua shaormarii una linga alta si intr-o vreme chiar se intreceau baietii, care sa ti-o faca mai buna!

Link to comment

La aia de care zice NFS am fost si eu anul trecut cu 3 prieteni. Eu n-am avut nimic, ceilalti 3 au resimtit-o din plin. Poate am fost eu mai norocos, ei mai ghinionisti... totusi au fost facute toate din acelasi "lot". E posibil sa fie si o chestie de compatibilitate.

Link to comment

Mda, am incercat Shaorma King de la Iancului. Sincer nu m-a impresionat pana la lacrimi, apreciez totusi lipia care la ei se numea altfel, "lafa" sau ceva de genul asta, si era mai frageda. Eu am optat pentru modelul mini. Nu stiu unde sunt ingredientele alea atat de speciale si iesite din comun... poate am luat eu tzeapa, m-a vazut mai fraier.

Pana una alta, pentru mine cele mai bune raman Dines(Foisor) si Genin(Floreasca).

Link to comment

Salutare. Uite ca am ajuns sa vorbim si despre shaorma pe un site automobilistic...vorba aia...soferu mai tre sa si manance nu? :) Pot sa spun ca sunt un mare fan al acestui preparat culinar, mananc in jur de 2-3 pe saptamana cred. Pana acum le-am cam incercat pe toate cele mai rasarite...impresiile dupa cum urmeaza:

Dristor...a fost odata ca niciodata-am zis ca nu mai mananc de acolo cat oi trai...shaorma din ce in ce mai mica si fara nimic deosebit in ea...in plus si cam scumpa

Floreasca...pana acum cam cea mai buna la gust, ingrediente de calitate, n-am regretat niciodata ca am mancat acolo...marime acceptabila, pret bun+suc bonus pana acum cateva saptamani...de la o vreme vad ca nu mai dau

Maverik - Orizont dr. Taberei - pana acum nu cred ca a pomenit nimeni de ea, e preferata mea...dimensiune - gigantica, gust excelent, carne si cartofi foarte bine facuti, cateva sosuri okey, castravetii murati nu prea ii agreez...parere personala :) pretul e un pic cam mare 12 RON una medie, dar primesti bonus o cutie de suc iar marimea e impresionanta. La un moment dat chiar vroiam sa-i zic tipului sa nu mai puna atata carne sa mai aiba loc si de cartofi :) ) Mentionez ca nu toti angajatii de acolo o fac atat de mare, dar in general cu una medie te saturi si tu si 2 caini vagabonzi de pe langa :P

Am mai mancat la piata Matache, s-a vorbit mai sus de locatie...foarte buna si acolo dar eu cunosteam un baiat si mi-o facea mereu ca pentru mine...intelegeti...deci aici sunt subiectiv

Link to comment

SFAT:

Apropo de extrem de iute. Este foarte periculos .. eu am inceput sa ma las de sportul asta, il rugam pe ala sa mi-o faca ... exact asa ma exprimam "EXCESIV de picanta!!!", se uita la mine cu niste ochi mari, ma intreba "EXCESIV de picanta?????", ziceam "DA!!". Pana o terminam imi curgeau ochii si nasul de cat de picanta era ... pana cand ... Am aflat ca este foarte periculos sa mananci atat de picant, la sanatate ma refer, poti face ulcer, hemoroizi, gastrita, chiar si cancer. De cand mi-a spus asta o cunostinta care e medic am inceput sa mananc ... mai putin picant.

Link to comment
si eu subscriu pt. maverik orizont. a cumparat cineva super shaorma de acolo? e 25 de lei facuta din 2 lipi imense ( lipi care se folosesc la shaorma mare 15 lei )

 

 

Eu! te mira ca am mancat-o singur pe toata? Buna rau! Dar exista si una mult mai buna, pe Moghioros...ehe...acu' vreo 6 ani... Era "peste colt" de Plaza Romania, la intersectia Timisoara cu Moghioros, dar cand s-au darmat toate chioscurile a disparut si asta. S-a mutat in Militari si s-a prostit.

Astia erau aia care aveau lapte batut la pahar, daca-i mai stie cineva.

Link to comment

Shaorma de la Maverick mi-se pare cea mai buna din "town" si aia de la Cosbuc (sau Lanariei) este buna dar foarte mica ,mie personal i-mi place sa fie foarte mare si singura care este foarte mare este cea de la Maverick ...care costa 15RON .

Link to comment
shaorma de la Cosbuc. E mult mai buna decat o facea Dristor la inceputuri.

 

o mananc saorma de la Iancului... de langa posta... se numeste ceva de genu "Shorma King" e...BUNA :) :X

 

Mda, am incercat Shaorma King de la Iancului. Sincer nu m-a impresionat pana la lacrimi, apreciez totusi lipia care la ei se numea altfel, "lafa" sau ceva de genul asta, si era mai frageda. Eu am optat pentru modelul mini. Nu stiu unde sunt ingredientele alea atat de speciale si iesite din comun... poate am luat eu tzeapa, m-a vazut mai fraier.

Pana una alta, pentru mine cele mai bune raman Dines(Foisor) si Genin(Floreasca).

 

trebuie sa te pricepi la acea shorma, deoarece te intreaba de produsele standard (maioneza, usturoi, sos picant....) si tu ii spui ca vrei picanta care sos vrei sau humus etc...

 

 

iar acel bucatar "turc" probabil e patronu (cel pitic) si dace lipiile super bune

 

mai zicea cineva "cartofi nefacuti.." poate ai nimerit la sfarsitul programului :D ghinion.

Edited by viorem87
Link to comment
Cea mai buna Shaorma o gasiti la Cin Cin in Constanta. IAr aia mare este doar 50000! Incercati

 

Am fost, mi-am luat, nu sunt eu adeptul chestiunilor astea prea tare dar avea 250-300g, intr-adevar 50.000 si nu m-a impresionat cu nimic ;)

 

Atasez si o poza mai tarizu, acum nu am timp :(

post-64-1138526013_thumb.jpg

Edited by mike.omega
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

×
×
  • Create New...