Jump to content

Matiz La - 16 Grade


Recommended Posts

  • Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

tolin_afc> gresit.

 

pt. a lasa secventa de pornire pe ON sunt niste pasi de urmat acestia fiind diferiti de la alarma la alarma.

 

in cazul meu inainte sa cobor din masina apas pe butonul de pornire, scot cheile din contact si motorul inca merge. Se va oprii cand se inchide ultima usa. Toate usile se inchid singure si ea stie ca motorul mergea cand s-a dat ultima persoana jos din masina deci nu exista sansele sa fie bagata in viteza.

 

daca deschizi o usa din nou secventa de pornire se anuleaza si tre sa iei pasii de la inceput, deci nici o sansa de stirile de la ora 5 :D

Link to comment

star trek nemesis si alta nu! 8-}

ce nu inteleg eu este de unde caldurica. ca eu cobor cam cu 5-10 mins inaintea neveste'mii, nu dau drumul la aeroterma si tot nu se ridica deloc acul dupa 10 mis de mers la relanti.. macar se mai fluidizeaza zemurile prin motor si cutia de viteze..

Link to comment

stiu :D

 

strumfuadi alea 10 min se fac mai mult, pana ma imbrac pana ma spal pe dinti bla bla, si se amorteste acu pana pe la prima liniuta. Cand afara sunt -17 si in masina +10 stii ce bine e ( ai impresia ca e cald rau :D )

 

La mine la relanti poate sa stea si o ora ca acu se lipeste de prima linie pe frigul asta si acolo ramane. Cum plec de pe loc ajunge aproape de mijloc unde trebuie, cum opresc 2 min scade la prima linie. Asa e si la voi?

Link to comment

de obicei sta umpic sub mijloc

la fel sta si acuma cand se incalzeste bine si daca tin aeroterma maxim pe treapta 2. daca dau pe 3 o ia la vale acul si ramane undeva putin peste linia 1. asta in bucuresti, ca afara nu cred sa se miste de unde l'au setat aia de la craiova

Link to comment

tolin> afara chiar daca ecurentul de aer mai mare in botul maisnii, motorul merge turat dar in oras cand stai pe loc turatia e mult mai mica. nici inoras cand merg nu imi scade temperatura. doar la statul pe loc la relanti.

Link to comment

Sase ierni cu Matizul nu imi facea asa, doar invers. Si aici, la Bv. e mult mai rece ca in Buc. pe tot sezonul. Nici la Kalos nu face asa cum zici tu.

Nici n-ar avea de ce, daca motorul este termostatat. Nu ?

 

Ulterior

"Exista o explicatie": ceri prea mult de la incalzirea interioara.

Link to comment

Am pornit si eu azi, la 6:30 pe un frig cum nu s-a mai pomenit in cta.

Am auzit de la niste oameni batrani ca nu e bine sa fortezi masina la prima cheie, il lasi sa invarta o data, de doua ori si iei contactul. Cica atunci se rupe uleiul. La a doua cheie insisti putin si gata.

Am luat act de acest sfat precum si de ce am citit pe aici (ieri nu am plecat cu masina) si am pornit la a doua cheie fara probleme. Credeti sa sunt bune sfaturile batranilor, rablagiti prin dacii de ani si ani?

In rest simptomele aceleasi ca la toata lumea: scartaituri, troncanituri, volan greu etc, dar numai pana si-a dat drumul matizaurul.

Am incercat si chestia cu parasolarele lasate, vazuta la tv, cred ca functioneaza.

Link to comment

Pai parasolarele lasate jos ar trebui sa tina aerul cald mai mult timp in zona parbrizului si astfel acesta se dezgheata mai repede.

 

Asta-i teoria. Trebuie verificata si practic...

Edited by AAdorjan
Link to comment
Din ciclul: "SECRETE MICI- EFECTE MARI" Vazuta la tv. (parca duminica): Pentru o dezgetare mai rapida a parbrizului se recomanda orientarea parasolarelor catre acesta. Astfel aerul cald este retinut mai mult in zona.

 

Am verificat, merge, dar daca motorul apuca sa se incalzeasca oricum parbrizul de dezabureste pana atunci.

Eu am incercat cu aer rece, motor neincalzit si a mers.

Link to comment
Am auzit de la niste oameni batrani ca nu e bine sa fortezi masina la prima cheie, il lasi sa invarta o data, de doua ori si iei contactul. Cica atunci se rupe uleiul. La a doua cheie insisti putin si gata.

La motoarele (injectie), la uleiurile, la benzinele, la bujiile si la acumulatoarele actuale nu cred ca sfatul mai este valabil. Cheia (prima) problemei sta intr-o revizie inainte de intrarea in sezonul rece. Cine invata sa faca treaba asta, nu are probleme de pornire tot sezonul. Revizia asta n-are lagatura cu reviziile cerute de fabricant si poate fi facuta oriunde de catre cineva care stie ce trebuie facut:

 

1- acumulator verificat si incarcat;

2- sistem de aprindere verificat (bujii, cabluri, delco, bobina);

3- filtru de aer curat sau nou;

4- galerie de admisie aer + IAC + PCV curatite, functionale;

5- lichid de racire verificat sau schimbat;

6- ulei adecvat zonei climatice si schimbat la timp;

 

Lista ramane deschisa, desi toata poate fi cuprinsa intr-o singura propozitie: motor in stare buna de functionare. Neglijarea intretinerii motorului loveste sigur in sezonul rece.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

×
×
  • Create New...