mad_hindu Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Vreau sa-mi cumpar asa ceva si nu stiu ce sa ma fac dupa. Deh, lene mare... Link to comment
NFS Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Interesant subiect! Eu il tin in masina si am vazut multi altii ca tot asa fac. De fapt n-am vazut pe nimeni care sa-l bage/scoata in fiecare dimineatza/seara! Da'l in ma-sa... de ce mi-ar sparge masina pt el? Chiar dac-o sparge, masina are casco, iar scaune se gasesc la preturi pt aproape orice buzunar. Link to comment
alx Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Pun si eu o intrebare de neposesor... Nu transporti copilul in scaunul respectiv in casa? Link to comment
mad_hindu Posted January 25, 2006 Author Share Posted January 25, 2006 (edited) @alx nu il transport cu acelasi scaun, copilul e mare, merge pe propriile picioare - atunci cind vrea si nu bea prea mult @nfs e drept ca se gasesc de toate, dar eu am pus ochii pe o jucarie undeva catre 6 milioane, cu sustinere laterala si inclinare reglabila, ca sa poata face nani in scaun cit mai comod Edited January 25, 2006 by mad_hindu Link to comment
Satori Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Acum doi ani discutam cu un baiat care se ocupa cu... colectarea de bunuri din masinile din zona Iancului-Pantelimon. Iti garantez ca aceste scaune nu erau pe lista lui. Link to comment
VIPER Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Eu prefer sa-l iau de fiecare data sus. Cat despre furat, nu stiu, dar nu am chef de vizite aiurea la CASCO si service, prefer sa previn, ca nu-mi cade mana. Link to comment
NFS Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 @alx> al meu nu merge singur inca... dar e mai usor si mai comod sa iau puradelu in brate decat sa-l scot cu tot cu scaun. @hindu> parerea mea e ca nu trebuie sa-ti faci probleme. Link to comment
mad_hindu Posted January 25, 2006 Author Share Posted January 25, 2006 Adevarul e ca eu nu as cumpara nimic fara garantie. Deci marfa furata ar fi exclusa din masina mea. Si aici nu e vorba de (i)moralitate, ci de simt practic. Poate ca insa altii nu sint atit de scrupulosi. Oricum, daca stau sa ma gindesc la ce spui tu, inteleg punctul de vedere. Daca un om e dispus/dornic sa-si protejeze copilul, nu se va baza pe cine stie ce stift cumparat in conditii obscure de la un intermediar, intr-un tirg auto sau la coltul strazii... Link to comment
NFS Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 O sa incep sa ma ingrijorez, cind o sa gasesc in Vitan scaunele de copii, linga casetofoane fara fatza! Link to comment
Leone Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 (edited) Tata de doi kinderi, care au avut cindva dimensiunile perfecte pentru un scaun specific de masina (adus din Franta, ca la vremea aia nu prea sa dadea lumea la asa ceva, avind preturi de mama focului!), declar urmatoarele: - NICODATA nu l-am lasat in masina noaptea, TOCMAI pentru ca ar fi atras privirile si indeminarile indiscrete ale unor "operatori' de noapte; - DA, de multe ori am transportat spre casa (bloc, la etajul 8) puradelu' si mai apoi puradeaua cu scaunul respectiv, pentru ca ocheam doi iepuri dintr-un foc (oricum trebuia sa duc si copilul, si scaunul in casa!) Acum, logic, nu il mai folosesc, kinderii au virste la care se leaga singuri cu centurile din spate, dar recomand, in ciuda efortului suplimentar evident, sa aplicati aceeasi metoda utilizata de mine. Pentru ca mai sint romani care prefera specula in locul a ceea ce (uneori) este de calitate in magazine! Edited January 26, 2006 by Leone Link to comment
bogdan_o Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 Se fura cam tot ce se poate vinde relativ repede. Din pacate la noi inca nu a devenit o obisnuinta achizitionarea de scaune speciale pentru copii asa ca hotii nu sunt pentru moment interesati de asa ceva. Eu nu am auzit sa se fi furat vreodata un scaun pentru copii. Am cunostinte carora li s-au furat pana si scaunele de la masina (un cunoscut a ramas fara scaunul dreapta fata), am auzit sa se sparga masini doar pentru a le fura painea ce statea pe bancheta, mi-e mi-au furat oglinda si un antifurt de capac (?!?), dar scaune pentru copii inca nu am auzit sa se fure. Link to comment
laurentziu83 Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 Lu' taica-miu i-a furat tetiera la 1310. Daca ar fi asa ar trebui sa parcam masinile in sufragerie asa ca, intr-un fel sau altul, cu totii mergem la risc. Link to comment
mugur Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 Il las in masina pt. ca e legat cu centurile de siguranta si pana le scot...mai bine risc.Daca e sa il fure , nu le trebuie mai mult de 10 minute cat intru in magazin sa cumpar ceva,de exemplu, asa ca nu vad rostul.Pana acum nu am avut probleme...a trecut 1an si 1 luna. Link to comment
Bel_Ze-but Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 Cat a fost ala mic (de scaun ), aveam dacie ceausista, asa ca nici n-as fi avut de ce sa-l prind. Acu , de cand cu Cielo-ul, nu prea mai are nevoie (maxim 6-12 luni), asa ca nu prea are rost. In rest, nu cred ca se fura pt. ca cei dispusi sa dea bani pe scaun prefera sa-l cumpere din magazin, nou , sau in cel mai rau caz de la rude sau cunoscuti, nu de la bazar (dupa ce probabilitatea sa fi trecut prin medii viciate e f. mare). Link to comment
NFS Posted October 30, 2006 Share Posted October 30, 2006 Acu , de cand cu Cielo-ul, nu prea mai are nevoie (maxim 6-12 luni), asa ca nu prea are rost. LUNI ??? Adica de la 12 luni nu mai folosesti scaun? Link to comment
Mircea Posted October 30, 2006 Share Posted October 30, 2006 Un pic off-topic... Scaunul pentru copii se recomanda a fi folosit pana la varsta de 6-7 ani, functie si de dezvoltarea copilului, adica fix pana in momentul in care poate fi asigurat de centura de siguranta normala, fara vreun pericol. Fireste, ca se trece prin mai multe etape, de la scaunelul tip scoica in care este tinut un brotacel mic pana pe la vreo 6-7 luni, apoi unul mai mare, gen fotoliu auto, apoi inaltatoarele, care permit pozitionarea centurii de siguranta corect. A nu folosi un scaun auto special cand transporti un copil, mi se pare o crima! Link to comment
Bel_Ze-but Posted October 30, 2006 Share Posted October 30, 2006 (edited) LUNI ??? Adica de la 12 luni nu mai folosesti scaun? N-ai inteles. Pustiul are 6 ani ( de fapt ii va implini in Ajun de Craciun, ca si tine) si ar fi avut nevoie maxim 6-12 luni de-acum incolo. ( Eu zic ca se intelege din postul anterior...) Dealtfel, acum, stand pe bancheta din spate pe mijloc se prinde doar cu centura in doua puncte. Pana anul asta am avut dacie 81 , care nu avea centuri in spate. Asa ca nu mai da atata din cap si nu te mai holba c-ai sa ametesti (glumesc)... Edited October 30, 2006 by Bel_Ze-but Link to comment
Recommended Posts