Jump to content

Matiz 2004 E+ac Sau Corsa 2001

danl

Matiz 2004 E+AC sau Corsa 2001  

64 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Sunt intr-o dilema ... am un clio symbol 2002 pe care il voi vine cu gandul de a-mi cumpara un matiz E+AC din 2004 la max 4500E , insa citesc pe forumuri tot felul de "nebunii" cu privire la siguranta oferita de matiz, ca nu sta pe sosea daca trece tirul pe langa tine, etc , asa ca ma gandesc fie sa-mi aduc un Corsa 2001 1.2 din Germania sau sa il cumpar de aici , pretul ar fi cam 5500 euro cu AC + ABS ++, voi ce ati alege, daca ati argumenta ar fi si mai bine.

10x

Eu as alege Corsa sau Astra (diesel),de altfel eu vreau sa dau Cielo si sa iau un diselache dar,as vrea sa merg si sa iau de afara asa, mai la prima mana!(din pacate nu am mai fost iesit in West si nu prea cunosc pe cineva care sa ma ajute...)

Eu as alege un matiz nou, o preluare de leasing ceva, cu max 8000km la bord. In nici un caz nu as cumpara matiz second din 2004 + ca AC la masinuta aia ... mai mult dauneaza, dupa parerea mea. O Corsa de aici, la fel ar fi o loterie. In schimb una din Germania, ar fi altceva.

Asa ca recomand:

1. Matiz nou, fara AC, maxim 8000km

2. Corsa din Germania

PS: imi permit sa te intreb ... de ce vinzi Clio-ul?

PS: imi permit sa te intreb ... de ce vinzi Clio-ul?

Am luat un pret bun pe el si intretinerea este foarte scumpa, ex:

toba finala 7.5 mil , 4 mil la augsburg si 2.5 mil no name care te lasa dupa 10k

revizie 60k - 22 mil

si exemplele pot continua, nu vreau sa ajung in situatia de a da nu stiu cate milioane pe vreo piesa de 2 banii, iar din punct de vedere confort ... este cu 2 "linii" peste matiz, scaune inalte , plastic la fel de oribil ca si pe matiz ... oricum , masina frantuzeasca.

Edited by danl

danute, danute.. ai reusit s'o dai sau inca te chinui pe reno?? ca la pretul ala...

iar daca ai dat'o, nu cred ca e frumos acuma s'o vorbesti de rau, nu?

eu daca as da clio m'as gandi la un upgrade, nu downgrade.. dar, probabil ca ai nevoie de diferenta de bani.

@frankie: de ce zici ca AC dauneaza? vara la drum lung e ok, respiri si tu ca omul, iar iarna dezabureste instant.

danute, danute.. ai reusit s'o dai sau inca te chinui pe reno?? ca la pretul ala...

iar daca ai dat'o, nu cred ca e frumos acuma s'o vorbesti de rau, nu?

eu daca as da clio m'as gandi la un upgrade, nu downgrade.. dar, probabil ca ai nevoie de diferenta de bani.

instant.

:) nu o vorbesc de rau, intradevar am nevoie de diferenta de banii , clio era in stare f buna, cumparatorul a fost cu ea la service pentru control insa consumabilele sunt ale naibi de scumpe la renault.

vad ca "scorul" este de 4 - 3 in favoarea Corsa ... sunt din ce in ce mai mult in ceata :(

treaba e simpla. daca ai nevoie de o masina rezistenta, cu piese si service destul de ieftine si nu sunteti mai mult de 2 persoane care sa mergeti cu ea in mod regulat, atunci matizul este solutia perfecta.

adauga in ecuatie si faptul ca deprecierea e foarte mica la matiz, peste 1-2 ani pierzi maxim 500euro.. ;)

E si mai simpla: noi spunem chestii despre masini, tu le analizezi din prisma nevoilor tale si hotarasti. Asa ca 4-3 nu spune mai nimic. Explicatiile respectivului scor te intereseaza.

Ar fi frumoasa o Corsa, dar in mod sigur vei avea costuri de intretinere mai ridicate decat la un matiz. Am votat matiz din perspectiva costurilor de intretinere, experientei de service (costurilor de service) si a fapului ca este mai usor sa gasesti un matiz in stare buna in ro decat o corsa de 1.2 (care e si mai batrana la pretul ala).

PS: Prefer un matiz euro 2 din 2004 cu carte service, verificat bine, direct de la proprietar (fara colorati) decat n euro 3 nou :( .

Eu nu te inteleg de ce dai clio, fara sa te gandesti la ceva mai bun. Parerea mea e ca nu are nici un rost sa iti iei matiz, dupa clio. Singurul avantaj este intretinerea mai ieftina, in rest la confort/putere/consum(daca ai dci iesi mai ieftin) etc clio sta clar mai bine!

Corsa este o optiune buna insa la 5500 de euro gasesti una din RO, cu motorul de 1000 si cu minim 120-130 de mii de km, m-am interesat ca am vrut si eu sa-mi cumpar acum 2 luni. Doar daca ai tu vreun pont..

Daca tot te gandesti la intretinere ieftina, cauta un cielo de prin 2000 mai intretinut, ii pui gaz. Asa o sa ai si confort si siguranta(peste maty) iar intretinerea super ieftina. Si iesi pana in 5500. BAFTA la alegere!

Matiz, sa-l dai repede dupa ce scapi de problemele financiare si sa-ti iei masina adevarata. Dupa cum spunea strumfuadi, deprecierea la Mati este foarte mica. In plus este economic si usor de manevrat/parcat (lucru important mai ales in Bucuresti)

corsa, urgent.am matiz ca a doua masina, o fi economica(in bucuresti, parcurs de 5 km dus si 5 intors=9,5% pe un trafic mare la ore normale de mers7,30 am nu ca boierii la 10 cand e mai liber ), o fi usor de intretinut dar e o cutiuta in care iti incap 2 cartoane de apa plata si se misca ca un melc.e drept ca e ruda indepartata cu corsa...

Fiecare masina are plusuri si minusuri, iar la matiz avantajele sunt: manevrabilitate, consum, costuri mici de intretinere, serviceuri specializate si nici confortul nu e chiar varza.

La corsa nu stiu, poate ne lamureste vreun posesor.

Personal sunt pentru o masina noua, orice sh, cu un pret avantajos, ascunde ceva. Cum s-a mai zis pe aici - o loterie, dar daca tot o iei macar ia-o de afara.

Daca vrei ceva foarte ieftin de intretinut "go for maty"

.Nici eu nu cred ca poti gasi o Corsa la pretul spus de tine !

Jhr: Faptul ca iti consuma 9.5 % Matizul denota 2 posibilitati:

1.Are probleme mecanice

2. Nu stii sa il conduci

Dar astea pe alt topic, nu aici...Aici suntem pe langa subiect.

Am spus-o si ma repet: matizul este o masina fara pretentii, agila si f buna in oras, consum redus si costuri de intretinere reduse. La nevoie pleci si in concediu cu ea, dar nu mai mult de 2-3 persoane. Daca esti o persoana f pretentioasa care sta sa asculte fiecare sunet, nu e pentru tine.

PS: In matiz cu banchetele rabatate incape volum 1.5X cat incape intr-o berlina, pe incercate.

PPS: In oras este o masina care o definesc ,,fun to drive'', incomparabil mai buna decat masinile mai mari.

Salutare,

Am un Matiz E din anul 2003, pe care l-am luat ca si second-hand (doar de atat am avut bani... :( ) in 2005 in iulie. Si pot spune ca masinuta e super OK de oras... am mers si afara cu ea si totul a fost oka-doka.

I-am facut deja 2 revizii si mai mult de 3mil jumate nu am dat (masina are sub 40k km pe bune).

singura problema pe care am avut-o a fost cablul de ambreiaj care s-a rupt cu demnitate la 30k km...dar asta e o problema stiuta...asa ca ... nu o mai comentez.

Concluzie: daca vrei o masina ieftina si usor de intretinut mergi pe Matiz.

Parerea mea.

Numai bine.

"adauga in ecuatie si faptul ca deprecierea e foarte mica la matiz, peste 1-2 ani pierzi maxim 500euro "

"Matiz, sa-l dai repede dupa ce scapi de problemele financiare si sa-ti iei masina adevarata. Dupa cum spunea strumfuadi, deprecierea la Mati este foarte mica"

e putin cu semnul intrebarii aici: daca se ridica restrictia cu euro3 s-ar putea sa fie ceva schimbari de preturi pe piata SH ...

deja au aparut firme care aduc masini second de afara, au serviceuri foarte bune, si le vand in leasing doar cu buletinul

cel putin la inceput va fi afacere buna

Edited by Tommy

Tu ai venit pe DaewooClub.ro sa intrebi "lupu'' daca vrea carne sau varza"??

Matiz rullez... e si mai noua. conteaza diferentza de 3 ani

Edited by andreib
  • 3 weeks later...