Jump to content

Chevrolet Aveo/Kalos - Bujii

Recommended Posts

• 4 months later...
  • 2 months later...

La Kalos/Aveo de 1,2L merg bujii BRISK LR17TC-1 (6,5 lei/buc), 3+1 electrozi. Motorul urca mai rapid in turatie si functioneaza mai bine in a doua jumatate a plajei de turatie. Observatiile subiective sunt in raport cu NGK-urile koreene OEM, diferite in rau, parca, de cele made in Japan.

• 4 months later...

Daca tot am curatat IAC-ul, m-a cuprins curiozaitatea sa vad si eu o bujie de 29.000 Km la fata.

Noroc cu o "tubulara" din trusa originala a... Oltcit-ului, ca al dracu' de adanc mai sunt bagate bujiile astea.

Si iat-o:

post-482-1169297657_thumb.jpg post-482-1169297668_thumb.jpgpost-482-1169297677_thumb.jpg

Se confirma modelul original NGK BKR6E-11.

Eu zic ca pentru un sub-turangiu de talia mea si un parcurs cu multa preponderenta urban arata chiar nespus de bine. Doar "cracaneala" dintre electrozi ii tradeaza varsta. E clar ca trebuie schimbate :D

Bujiile astea nu tin 30kkm. Aceleasi bujii pe motorul de la nubira se schimba la 20kkm cand inca arata bine. La 30kkm au deja gap de 1.3, deci nu mai sunt ,,in specificatii''. Cand am schimbat eu bujiile aratau cam ca ale lui Tommy, dar daca le mai tineam inca 10kkm nu cred ca aratau la fel...

PS: Oricum bujiile de la matiz/nubira nu au aratat niciodata ca ale lui Abramburel, chiar daca fac si drumuri foarte scurte.

• 2 weeks later...

Se apropie revizia de 30k Km si mi s-a pus piticul sa pun bujii cu mai multi electrozi de masa.

Problema e ca nu prea stiu ce sa aleg,variante ar fi asa:

1.Brisk cu 3 electrozi

2.Bosch cu 4 electrozi

Dilema mea e daca se potrivesc(ca dimensiune) si nu am nici cea mai vaga idee daca sunt compatibile(sa nu fie prea calde sau prea reci pentru motorul de 1.4 16V).

Un sfat ceva aveti si pentru mine? :)

Pe siteul Brisk am gasit urmatoarele compatibilitati pt motorul 1.4 16V/69 kW

Spark plugs - Cars - Series/Tuning

FIRMA MODEL LTR kW (hp) ENGINE YEAR ZS MM SUPER EXTRA PLATIN TUNING SILVER_LPG A-line

CHEVROLET (DAEWOO)

CHEVROLET (DAEWOO) Kalos SX 1,4 69kW F14D3 DOHC 02.05- 1,1 DR15YC-1 DR15TC-1 DR15YPP-1 DOR14LGS DR15YS-9 14

Ce vazusem eu in Careffour erau model DR15TC-1 cu 3 electrozi,deci se potrivesc :)

cam asa arata bujiile respective http://www.brisk.biz/index.php?page=svicky_extra.html

Compara-le cu bujiile unui turangiu !

http://www.gmclub.ro/forum/index.php?s=&am...st&p=240077

Sa zicem ca schimb eu bujiile si la revizie le zic sa nu umble la ele ca sunt deja schimbate.

Intrebare : e posibil sa se ia de mine cu chestii gen ca pierd garantia,ca nu au fost schimbate in service autorizat,ca nu am hartii pt ele?

Edited by entaro79
  • 2 weeks later...

Urmeaza a fi schimbate destul de repede... deja am pregatite NGK-urile BPR6E cu electrod in V...

De precizat ca am masurat gap-ul si e tot 0,8... lera de 0,9 nu a intrat deloc; din poza nu prea se observa dar ele sunt un pic innegrite doar la baza, "electrodul" de masa fiind curat... inseamna ca am piciorul suficient de greu... :P