guru Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 Am cumparat un ceas auto universal, similar cu cele de la orice masina , dar are doar trei fire: negru-masa, rosu-plus permanent, pentru mentinerea orei, si verde- plus pe contact, pentru intreruperea afisajului atunci cand motorul este oprit. Lipseste functia de diminuare a intensitatii luminii afisajului pe timp de noapte, atunci cand se aprind farurile. Ceasul l-am montat pe masina, si arata foarte bine, dar noaptea este putin deranjant. Intrebarea mea pentru electronisti ar fi : Se poate adapta un montaj extern care sa diminueze intensitatea luminii pe timp de noapte? Link to comment
dsd Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 nu pui si niste poze, ceva? Si eu sunt interesat de subiect... Link to comment
Abram Burel Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 @guru Poate da, poate nu. Depinde cum e construit. Inteleg ca e cu afisaje LED. Mai da detalii (de unde l-ai luat, vorba lui dsd: pune niste poze, etc.). Oricum, daca se poate adapta, necesita interventie... specializata . Mai mare darau decat ocaua. Asa e cu chestiile astea universale: ieftine si gandite... universal. Link to comment
guru Posted March 5, 2006 Author Share Posted March 5, 2006 (edited) Cam asa arata ceasul: L-am cumparat de la unul din magazinele din targul Vitan, pret 400 000 Edited March 5, 2006 by guru Link to comment
Abram Burel Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Abia acum remarc cuvantul "extern" in intrebarea ta initiala. Imi vine in minte doar o singura chestie. Incearca daca merge la tensiune mai mica de 12 V. Teoretic, ar trebui si pe firul verde si pe firul rosu. Daca merge si luminozitatea va fi mai redusa. In cazul asta se poate face o chestie destul de simpla pentru a "schimba" tensiunea de alimentare comandat de +12V de pe pozitii. Link to comment
Recommended Posts