Jump to content

Geam Cuptor Cu Microunde

Newone

Recommended Posts

Salutare!

Are careva idee cu ce fel de lipici (sau alta substanta) se poate lipi geamul unui cuptor cu microunde?

Mentionez faptul ca geamul nu este spart ci doar dezlipit.

Banuiesc ca datorita temperaturii ridicate la care poate ajunge cuptorul si a faptului ca lipirea se face pe interior (risc de toxicitate) exista o substanta speciala destinata acestei operatii..

Citez o sursa pe care tu o cunosti - "n-are importanta, merge orice mai durabil - prenandez sau chiar Poxipol; totusi nu superglue". Acum sper sa aiba si dreptate...totusi, nu cred ca exista lipici "dedicat"

Citez o sursa pe care tu o cunosti - "n-are importanta, merge orice mai durabil - prenandez sau chiar Poxipol; totusi nu superglue". Acum sper sa aiba si dreptate...totusi, nu cred ca exista lipici "dedicat"

Despre ce sursa este vorba mai draga? Pai la temperaturile alea rezista asa ceva? Si daca rezista.. nu cumva emana si ceva substante mai toxice?

Ideea cu incercatul.. :) )

PS: Nu era vorba de cuptorul nostru ci al unui prieten.. ;)

Hai mai, get real, ca nu exista asa ceva. Oricum lipesti geamul, nu bagi la prajit lipici..."mai draga"

Pai si aia de le-au lipit prima data cu ce naiba le-au lipit? Ca nu pot sa cred ca e prenandez sau Poxipol!!!

De ce nu ai avea incredere ? Cu ce te-ar afecta lipiciul ala, ca nu pricep ? Geamul nu are nici un rol in afara de oferirea posibilitatii de a vizualiza starea fripturii de la cuptor :mrgreen:

1) Nu lua in seama "indicatiile" privind testele de rezistenta ...

Adezivii indicati de AB sunt in tuburi de aluminiu, asa ca poate ai sa afli daca rezista vopseaua de pe ambalaj ...

2) Temperatura nu e "mare" in zona geamului ...

Geamul se poate lipi cu un "scotch" (banda adeziva) dublu strat (cu adeziv pe ambele fete) Se gaseste la papetarii ...

Succes.

Imi spune si mie cineva cum este lipit Teflonul de tigai daca nimic nu se lipeste de acel material? Sunt curios :-? Daca tot suntem la domeniul descoperirilor despre aparate si ustensile in bucatarie..

ca veni vorba de temperaturi in cuptoarele cu microunde... acestea nu prea cresc decat in interiorul produselor coapte.

microundele excita miscarea particulelor din masa obiectelor supuse radiatiei. ca atare, cu cat acestea sunt mai libere in material, cu atat se vor misca mai tare, generand mai multa energie prin ciocniri. materialele cu o structura cristalina nu se vor incalzi deloc. fluidele, in schimb, se vor incalzi cel mai tare.

asadar, nu se pune problema de rezistenta la temperaturi la nivelul geamului ci mai degraba de reactie la excitatia microundelor.

parerea mea.