FLEX Posted July 2, 2004 Share Posted July 2, 2004 Ian de vedeti acilea: http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=6004 Vai mie, am 2 masini ... Link to comment
hitman Posted July 2, 2004 Share Posted July 2, 2004 Flex, taxa asta este una dintr-un lung shir de taxe care stapinirea ne-a pregatit-o in drumul spre UE. Am un sfat: romini pregatitzi diazepamul sau distonocalmu' pt. ca asta e numai inceputul. Sau daca vretzi, putetzi incerca asta pe cei de la stapinire ca sa va racoritzi: Link to comment
VAXXi Posted July 2, 2004 Share Posted July 2, 2004 Au dat şi la ştiri. Cică "se va aplica în funcţie de tipul de carburant folosit, cei mai dezavantajaţi urmând a fi posesorii de autoturisme Dacia vechi". Suma e: 25 EUR la non-EURO, 21 EUR la EURO-1, 17 EUR la EURO-2 şi mai bun. Mi se pare o sublimă tâmpenie: dacă am Dacie veche, asta înseamnă că nu pot să pun benzină EURO-4 ? Dobitoci. Link to comment
FLEX Posted July 2, 2004 Author Share Posted July 2, 2004 Idioti! mai bine-i spuneau "fumarit" si banii mergeau la Agentia de Mediu, nu "taxa de utilizare a soselelor patriei" ... sint foarte de acord sa elimini de pe strazi fumigenele, dar puteau sa faca mai elegant treaba asta, pur si simplu I.T.P. la singe si dispareau ... in cazul meu, as putea intelege ca Fiat-ul meu 600 din 1965, 600kg, 800cmc, e mai distrugator pentru drumuri decit Rolls-ul lui Columbeanu, productie 2004, 2500kg si 5000cmc ... e aiurea, zau ... Link to comment
hitman Posted July 3, 2004 Share Posted July 3, 2004 ... in cazul meu, as putea intelege ca Fiat-ul meu 600 din 1965, 600kg, 800cmc, e mai distrugator pentru drumuri decit Rolls-ul lui Columbeanu, productie 2004, 2500kg si 5000cmc ... e aiurea, zau ... A, gata m-am prins care-i treaba: cred ca e vorba de lasat pete de ulei pe magistralele patriei. Adicatelea, mashina ta FLEX, lasa mai multe pete de ulei decit a lu' Columbeanu. In felul asta se distruge asfaltul! Link to comment
florinbad Posted July 5, 2004 Share Posted July 5, 2004 Voi chiar sunteti siguri ca acesti bani vor fi îngropati în shoselele patriei? Eu ma cam îndoiesc! Parca voi auzi prin luna septembrie: "Dragi pensionari, va dau în plus 10.000 lei la pensie! Dragi studenti, va dau în plus 5.000 lei la cantina..." Mi se face sila...de Bombonel, bineînteles! Link to comment
laurentziu83 Posted July 5, 2004 Share Posted July 5, 2004 Din partea mea sa-l f... in c... pe Bombonel, cu UE al lui si cu toate deciziile de Europenizare. Bre da trebuie oare sa ai numa vinata in parbriz sau mai trebuie si alta hartie la mana? Daca e numa vinata atunci propun declansarea pe forum a operatiunii "Autocolante2: faza Rovignete" ;ce repede o sa se mai stranga banii. Link to comment
Shenck Posted July 5, 2004 Share Posted July 5, 2004 Falsificarea rovinietelor, deţinerea sau utilizarea de formulare false constituie infracţiune şi se pedepseşte potrivit prevederilor din Codul penal. Fapta utilizatorilor români sau străini de a circula fără a deţine rovinietă valabilă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda contravenţională. Pentru lipsa rovinietei în cazul unui vehicul de tipul: 0 ≤ Masa totală maximă autorizată. Odată cu aplicarea amenzii contravenţionale, conducătorilor vehiculelor înmatriculate în România, care circulă fără a avea rovinieta valabilă, li se reţine certificatul de înmatriculare al vehiculului şi, după caz, utilizatorului român, licenţa, până la prezentarea dovezi de achitare a tarifului de utilizare Prevederile Ordonanţei se vor aplica oricărui „vehicul”, definit ca „orice autovehicul rutier înmatriculat, având cel puţin două axe sau un ansamblu format dintr-un autovehicul şi semiremorca ori remorca tractată de acesta”. Termenul „autovehicul”, în accepţiunea Ordonanţei Guvernului nr.15/2002, în cazul unor ansambluri de vehicule, excludea tarifarea remorcilor şi semiremorcilor deşi, din cauza masei totale maxime autorizate foarte mari, în raport cu celelalte vehicule, au efect distructiv asupra infrastructurii rutiere. Având în vedere posibilitatea de utilizare a vehiculelor şi de către alte persoane decât proprietarul de drept, în scopul evitării unor dificultăţi de aplicare a prevederilor legale, s-a considerat utilă şi înlocuirea termenilor de „proprietar” şi „posesor” al vehiculului folosiţi în textul O.G. nr.15/2002 cu termenul „utilizator”, definit ca persoană fizică sau juridică ce deţine vehiculul respectiv la un moment dat şi care utilizează, în fapt, reţeaua de drumuri naţionale. Link to comment
iuzar Posted July 5, 2004 Share Posted July 5, 2004 Din partea mea sa-l f... in c... pe Bombonel Laur, eu ti-as recomanda sa nu faci asa ceva deoarece s-ar putea sa-i placa si dupa aceea nu mai scapam de el... "> Link to comment
laurentziu83 Posted July 5, 2004 Share Posted July 5, 2004 Am bata de baseball in portbagaj, cu aia intentionam, doar vreau sa mai am placere si dup-aia ce dreak... @Shenck: Nu era nevoie sa scrii toata teoria aia, cu totii stim ca e ilegal ce am propus eu, dar de chestie. Adevarul e ca e ilegal sa faci asta da nu e ilegal ca statu' sa te faca la buzunare. Este ilegal intr-adevar sa faci chestia asta, da nu prea inteleg de ce e infractiune, nu sariti sa-mi explicati despre fals si uz de fals ca stiu ce e, dar asta si de cand am auzit ca poti fi sanctionat, si inca zdravan daca folosesti benzina cumparata la negru (eu am folosit, dar nu la Maty), desi nu mi se pare corect deloc, ma face sa ma gandesc ca ar trebui introduse la alegeri si ceva de genul: contra-voturi, adica de ex: "votezi contra lu' Tzapu, pui stampila acolo, pentru (sau contra) Bunicutza, pui dincolo etc." da nu prea e de ras, ca ar cam avea succes. Link to comment
iso Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 No problem "Taxa Basescu se intoarce" mai nervoasa , mai mushchioasa...Terminatorul automobilishtilor s-a intors din trecut ?? :? Nu mai intzeleg nimic ... filmul era altfel ... Link to comment
strumfuadi Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 daca pretul la benzina nu va scadea datorita scoaterii acestei taxe de acolo shi a platirii ei separat, atunci ii f shi io in c... mi'e scarba de tzara asta. punct. Link to comment
VAXXi Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 Chiar sperai că va scădea preţul benzinei ? Ar fi culmea să renunţe de bună-voie şi nesiliţi de nimeni la o taxă ce înseamnă pentru ei doar "bani la buget"... că "are maşini dă-i încolo că are şi bani" "> Link to comment
FLEX Posted July 6, 2004 Author Share Posted July 6, 2004 S-avem pardon, e scoasa de mult din pretul benzinei, daca va uitati din greseala pe bonuri veti citi "Taxa de drum=0%" ... e scoasa cam de un an sau mai mult ... Realitatea e ca odata cu introducerea "Taxei Basescu" a inceput si refacerea DN-urilor, marcate cu placutza "Aici sint banii dumneavoastra" ... si cine nu-si aduce aminte cum arata DN1 (E60) sau DN2 (E85) cu ani in urma, pot sa-i povestesc eu ... a fost o treaba buna, chiar daca impovaratoare pentru automobilistii care merg mult, dar din nimic nu se poate face ceva ... Link to comment
zalmoxis Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 Asa e Flex taxa de drum s-a scos asa ea ca si denumire asa s-a scos da' in pretul benzinei se includ si acele accize si in alea e si taxa de drumuri de acolo bugetul ...Oricum citeam azi ca nu se scoate nimic adica platim si accize si taxa de dfrum !..Sincer ma cam gandesc la Canada!! Link to comment
cchrism Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 Scoasa, nescoasa taxa de drum, nu-mi aduc aminte sa vi scazut vreodata pretul benzinei. Dupa cum spuneau la televizor ca benzina s-a scumpit acu in iulie din cauza evolutiei cursului leu-euro. Dar din ianuarie cursul a scazut... "> Link to comment
alx Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 de ce zeule, acolo nu au taxa de drum??? Link to comment
FLEX Posted July 6, 2004 Author Share Posted July 6, 2004 Stiti de ce zic eu ca e mai bine asa? banii aia merg direct la A.N.A.D., nu se mai plimba prin bugetul lui Bombo, deci nu prea mai pot fi deturnati undea vrea mushkiu premierului ... Link to comment
ovidiuc Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 Si de la A.N.D. pleca,pe lucrari de mantuiala,la firmele care trebuie,deci unde se opresc?Nu vedeti ca decat pentru banii care vin din afara se org licitatii la care participa si castiga firme serioase(pt ca altfel ciuciu bani)?La astia de la bugetul national castiga cine trebuie. Link to comment
FLEX Posted July 6, 2004 Author Share Posted July 6, 2004 Mai, s-a mai "gresit" si catre firmele serioase, E85 de la Urziceni incolo e beton de ani buni ... iar DN1 de la Comarnic la Brasov iar e bun, cu exceptia podurilor, alea le-a minarit altcineva ... segmentul Bucuresti-Ploiesti e destul de bun, dar plin de localitati, de la Ploiesti la Comarnic s-a paradit, in sensul ca are valurele mici, vibreaza volanul de zici ca-i apucat ... Link to comment
cchrism Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 Ca mi-ati amintit de Ploiesti - Comarnic, cand am venit de la Brasov intr-o seara eram cat pe ce sa opresc sa ma dau jos daca n-am pana pe dreapta fata. Asa rau tragea volanul. Link to comment
FLEX Posted July 6, 2004 Author Share Posted July 6, 2004 Hehe! aceeasi senzatie am avut si eu, da' am vazut ca masina mergea normal, asa ca am dat vina pe drum ... Link to comment
zalmoxis Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 Mai stati pe banda a II a in zona aia ca e bun!! Link to comment
iuzar Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 Oricare ar fi circuitul banilor in natura ei ajung tot in buzunarele celor carora le sunt destinati...as ca eu zic sa nu mai comentam si sa facem ceea ce a mai ramas de facut...sa votam pe $&*^$$#@%^&^.... parca nu e asa de corupt ca $$^%&&^&(.....eh, ce ziceti? Link to comment
VAXXi Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 Nu vedeti ca decat pentru banii care vin din afara se org licitatii la care participa si castiga firme serioase(pt ca altfel ciuciu bani)? Banii care vin din afară sunt câştigaţi la licitaţii de firme care vin tot din afară... get it ? şi uite aşa banii respectivi de fapt nu pleacă din ţara care ni-i dă. Link to comment
Recommended Posts