Denver Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 Salut! Am o problema si eu la ticosaurus-ul meu, poate au mai avut si altii asa ceva,si imi pot da o sugestie: pierd ulei pe la pompa de benzina, mai bine zis sub pompa e o mica gaura (sageata rosie), de unde imi improasca ulei. Un mechanic mi-a zis sa curat din cand in cand prin “suflare” micul furtunul cu 3 iesiri ( sageata galbena) pentru ca se formeaza inauntru un fel de “maioneza” – sincer – alcatuita din ce zicea mecanicul “din ulei si apa” si cica asta e problema. “Asta apare in special iarna.” Si totusi pierd ulei! Mentionez ca in Iunie 2005 am schimbat uleiul cu Mobil 5w40, in locul celui original Daewoo. Pana nu am schimbat uleiul nu am avut o astfel de problema. Merci Foto motor copyright AAdorjanu! Link to comment
Pedala Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 Daca iti pierde lichid chiar unde bate sageata e timpul sa o schimbi, pentru ca nu mai este etansa si pierzi benzina defapt. Daca este la etansarea ei cu motorul incearca sa schimbi garnitura. Daca este la o imbinare a partilor pompei de benzina nu scapi decat cu schimbarea ei. Link to comment
marius_eugen Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Schimba pompa de bezina ! Prin acel furtun de care spui tu ar fi trebuit sa treaca de fapt vapori fierbinti de aer din capacul de la chiuloasa ( cel putin eu asa stiu ) . Maioneza aceea se formeaza din condensul apei pe acel capac + uleiul din motor . Verifica si curata cutia filtrului de aer , pentru ca s-ar putea sa fie si acolo murdar . Un ulei bun in mod normal are aditivi si detergenti in el care ar fi trebuit sa anuleze afectul condensului de pe capac . Nu tiu prea bine procedeul de conectare al pompoei de benzina , dar dupa cate stiu eu , daca se duce pompa este foarte posibil sa-ti bage ulei in amestecul de benzina , dar si benzina in ulei . Uleiul miroase a benzina strident ? Nu sta pana la vara , pentru ca o combinatie intre ulei si benzina in motor este prea periculoasa . Practiu benzina iti curata uleiul de pe pistoane , il dilueaza si nu mai asigura ungerea corecta . Mai da detalii cu ce ai facut , ca presupun ca mai sunt astfel de cazuri ! Link to comment
Pedala Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 Furtunul este pentru recircularea gazelor nearse Link to comment
SORAN Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 Ce treaba are furtunul cu pierderea uleiului pe la pompa de benzina? Schimba pompa de benzina impreuna cu cele doua garnituri de la distantierul unde este montata aceasta! Link to comment
Recommended Posts