tolin Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 Eu ma refeream la energia inglobata in componentele unui mijloc de transport, componente care nu sunt reutilizate. Ar fi foarte interesant de aflat durata medie de utilizare a unei masini de catre primul cumparator. Vad ca nici pana in ziua de azi nu s-a trecut la cartusul filtrant de ulei, desi, initial, asa s-a folosit in perioada timpurie si de multi ani isi propun fabricantii, dar nu ajung la un standard. Si alte exemple s-ar numara cu zecile. Multe din partile pasive a multor componente auto pot avea o durata de viata mare, dar sunt date prematur la topit. Energia consumata iresponsabil nu se justifica prin faptul ca, aparent, utilizatorul are bani s-o plateasca. Link to comment
mr_ Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Si cu asta sunt de acord. E una din problemele tipice ale economiei capitaliste, nu se refera doar la masini. Pe de o parte produsele sunt date la gunoi pentru ca e e mai ieftin sa cumperi unul nou, facut de roboti, decat sa-l repari, chestie care inglobeaza munca umana si scumpa. Asta sa spunem ca ar fi oarecum rational. Insa suntem "incurajati" sa muncim ca eroii ca sa ne cumparam niste produse de care de fapt n-avem nevoie. Am putea sa ne deplasam din punctul A in punctul B si cu Loganul, insa multi prefera sa munceasca 20 ani ca sa o faca cu mercedesul. Link to comment
Zmeul cel rau Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Fiecare clasament e bun la ceva iar asta e probabil unul dintre cele mai obiective (cel putin care l-am vazut eu). Nu iti zice nimic de "impresia la volan", siguranta sau alte chestii de genul asta. Iti ia un criteriu si iti face un clasament dupa el. Alte comentarii pe marginea lui sunt asemanatoare cu cele din topicurile de forma "Ce masina sa aleg intre Leon, Golf sau Astra" in care se gaseste cineva sa zica "Ia-ti C3!" Cand a fost sa imi aleg masina, siguranta in caz de accident sau electronica aditionala au fost printre ultimile chestii la care m-am gandit si probabil multi de varsta mea gandesc la fel. PS: prin design, mod de fabricatie si pret Loganul se incadreaza la categoria bunuri de consum care nu merita reparate ci schimbate. Link to comment
Tommy Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Zmeul: Alte comentarii pe marginea lui sunt asemanatoare cu cele din topicurile de forma "Ce masina sa aleg intre Leon, Golf sau Astra" in care se gaseste cineva sa zica "Ia-ti C3!" Eu unul as fi bucuros sa aflu o solutie mult peste ce am eu la indemana la un moment dat. Dar in ton cu remarca asta, as putea spune si eu: Nimic nu-i mai pagubos decat sa crezi ca mereu ai dreptate, ca oricine, orice ti-ar spune, nu are rost sa pleci urechea. PS: Sunt tare curios cum ar fi fost privit un asemenea clasament in Germania. Link to comment
mr_ Posted February 13, 2006 Share Posted February 13, 2006 (edited) Cu suspiciune. Nemtii privesc cu suspiciune orice top in care nu e Golf pe primul loc. Valabil pentru francezi si megane sau 307. Daca le arati reliabilityindex unde 307 e pe ultimile locuri la fiabilitate, ti se va raspunde cu un aer superior "peugeot au facut dintotdeauna masini bune" si cu asta, poti sa te retragi la toaleta cu topul tau cu tot Asa cum spunea un mare filozof contemporan cateva posturi mai sus, gusturile in materie de masini si ratiunea sunt doua chestii paralele. In spatiu euclidian Edited February 13, 2006 by mr_ Link to comment
svr Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 O statistica aproape inutila. Nu stiu cui ii serveste (vanzatorilor sau cumparatorilor) atata timp cat fiecare are parerile lui subiective despre cum trebuie sa arate masina pe care o vrea sau cea pe care doar si-o permite sa si-o cumpere. Link to comment
Tommy Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 Cel mai bun slogan: Logan cu rata pe 8 ani! > Link to comment
Recommended Posts