Jump to content

Rulment defect spate Matiz

Recommended Posts

Ieri seara am plecat cu um prieten sa-i iau gagica de la autogara. Maxi-taxi-ul nu mai venea, asa ca stateam degeaba. Din vorba in vorba, prietenul da sa se uite pe la roti. La roata spate dreapta, trage de ea si imi spune:"bai, vezi ca ai probleme la ea, ai bataie". Intr-adevar, se simtea putin cum se misca, abia perceptibil si se auzea un clantanit mic. Nu era de mirarea ca Montana pe care o aveam era cam tocita, atat pe exterior, cat si pe toata suprafata.

Asadar azi plec acasa si imi fac frumusel programare la service (doar am garantie in decembrie fac 2 ani) si le zic la baieti sa mi-o repare. Nu consider de competenta mea sa ma prafuiesc pe-acolo.

Ca o concluzie va recomand la toti sa va verificati rotile daca nu cumva aveti batai, deoarece pe fata erau OK, cu toate gropile, bordurile luate, iar roata cu probleme a fost cea mai menajata. Nu de alta, dar sa nu va treziti cu vreo uzura excesiva.

• 3 months later...

Nu este defect rulmentul. Din cand in cand (la fiecare 10.000 km) se verifica si se regleaza jocul rulmentilor. Daca ai avea rulmentul stricat, atunci "ar suna ca dracu" sau n-ai mai putea merge cu masina. Daca ai ajuns la 33k km si ai trecut prin 4 revizii si nu ti-au reglat jocul la rulmeti este iresponsabilitatea service-ului care are astfel de angajati. In cazul tau este bine sa mergi urgent la service pentru ca marirea jocului poate duce la pierderea rotii respective in timpul mersului. Urita perspectiva !

Oricum, treaba n-are legatura cu gropile prin care esti obligat sa circuli. Este o poveste tehnologica.

• Like 1