tico_RS Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 (edited) deja trebuie sa imi schimb amplificatoarele de pe tico, pyle e prea slab iar alpine suna prea flat si am gasit pe net aduce un tip toata gama de american beauties: hifonics, dragster, crunch, etc. am vazut ca hifonics monoblock clasa d are 500 w rms in 4 ohmi si e vreo 1100 ron. a avut cineva hifonics, sau a auzit unul? as fi interesat daca ele chiar isi respecta ratingul si daca sunt suficient de clare si calde si mai ales de consumul lor, cu toata bacteria mea de 50 de ah cred ca unul mai gurmand ar cam fi capabil sa o sece usor... Edited February 9, 2006 by tico_RS Link to comment
MethodRO Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 Eu am auzit un amp Hifonics si se auzea misto. De retinut este ca trebuie sa iti mai pui o baterie pt ca ampurile de la Hifonics consuma mult si nu stiu daca bateria ta de pe Tico va face fata. Link to comment
mr_ Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 Nu bateria tre' sa faca fata, ci alternatorul... Link to comment
sotto Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 eu unul ma gandesc sa pun inainte de alimentarea statiei o baterie de UPS care are parca vreo 7 amperi si nici nu ocupa mult spatiu si poate se incarca si mai usor !? Link to comment
tico_RS Posted February 10, 2006 Author Share Posted February 10, 2006 eu am o fulmen intense de 50 ah si 510 a si imi duce un alpine pe difuzoare si un pyle pe sub fara nici o problema, la 75% din volum cu scurta aprinsa si motor oprit nu blinkaie farurile deloc, dar pyle are doar vreo 130 w rms si eu nu am vazut nici o referire la hifonics despre mosfet... Link to comment
MethodRO Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 @sotto: Chestia cu UPS-ul nu e o idee prea buna deoarece se descarca repede 20-30 minute. @tico_RS: Merita incercat. Daca e sa cada bateria iti mai iei una si schimbi si alternatorul ca sa faca fata. Link to comment
vio.p Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 (edited) am inteles ca statiile made in SUA sunt cam naspa (alea mai ieftine). iti cam termina bateria (repede) Edited February 12, 2006 by viorem87 Link to comment
Moshu Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 eu unul ma gandesc sa pun inainte de alimentarea statiei o baterie de UPS care are parca vreo 7 amperi si nici nu ocupa mult spatiu si poate se incarca si mai usor !? Nu cred ca rezolvi nimic. E prea mica. Daca incerci, ne spui si noua rezultatul. Link to comment
tico_RS Posted February 12, 2006 Author Share Posted February 12, 2006 eu am un pyle acum care e produs de acelasi grup care face si dragster si hifonics si nu sunt multumit de el, desi pe hartie e foarte tentant: 400w max ( de fapt 130 rms) mosfet, bass boost, lpf, hpf si gain, dar e prea slab, pare chiar mai slab decat alpine care am gasit pe net recent ca are doar 100 rms in punte... de fapt intrebarea mea era asta: hifonics se poate compara cu alpine la power rating sau scrie 500w rms si ei de fapt sunt vreo 200 trasi de par care mai si consuma curent cu carul... Link to comment
andstf Posted April 20, 2006 Share Posted April 20, 2006 O singura problema mare la amplif-urile astea de generatie noua,auto si de casa, toti producatorii zic ca are 2x500 W rms sau alte puteri fantastice dar puterea consumata de ele este mult mai mica decat puterea scoasa.Inca nu s-a inventat in domeniul electronicii un dispozitiv care sa scoata o putere mare dar sa consume putin(sau nu stiu eu),poate daca au vreun generator inauntru.Deci cel mai indicat,spun eu, este sa te uiti la puterea consumata. Link to comment
tico_RS Posted April 21, 2006 Author Share Posted April 21, 2006 am renuntat la "american beauties" tocmai de teama asta si am luat un dls ca-23 care este cotat pe cutie la 350 w rms si am gasit un test dintr-o revista nemteasca in care scosese pe banc 370w rms in punte la un consum de 52 de amperi in varf ( deci consum de vreo 620 w !!! )... cotatii la 13.8 volti nu la 14.4 cum coteaza majoritatea producatorilor... Link to comment
guru Posted April 21, 2006 Share Posted April 21, 2006 Ma intereseaza si pe mine consumul de curent al amplificatoarelor. Am comparat datele de la DLS CA41,putere 4x50w RMS, si Audison SRX4, 4x65w RMS. DLS, desi are puterea mai mica, are doua sigurante de 30 A, iar Audison are o singura siguranta de 15 A. Din acesta comparatie ar rezulta ca Audison este mult mai eficient in privinta consumului de curent ? Link to comment
BogdanG Posted April 21, 2006 Share Posted April 21, 2006 Faza cu UPSul este chiar de ris nu este mai simplu sa pui un condensator de 1Fharad ????? Link to comment
tico_RS Posted April 21, 2006 Author Share Posted April 21, 2006 depinde si de standardul la care s-au masurat wattii, tocmai ti-am dat un exemplu cum ca23 cotata la 350 de dls scoate real in test 370 w rms si consuma 52 de amperi => ca doua sigurante de 30 a ( si a mea are la fel ) duc pe la 60 de a deci e destul de corecta relatia siguranta consum maxim... acum nu vreau sa fiu rautacios, ca am vazut ca lumea este f mandra de audison srx, dar si la randament 100% ( prin absurd ) si fara rezerva de amperaj pe siguranta 15 amperi x 12 volti rezulta 180 watti per total... rezulta ori o greseala in documentatie, ori o siguranta mai mica pusa de altcineva, ori standarde diferite, ori mint ei... eu personal am acasa un amplificator yamaha, si am o pagina intreaga de power rating-uri in diverse standarde si impedante... Link to comment
Recommended Posts