NFS Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 Oameni buni, ca sa nu bat un drum de pomana pina la politie, intreb si eu aici ca stiu ca se raspunde in no time. Si la urma urmei e o informatie utila pt toata lumea. Deci, imi trebe cazierul judiciar pt o angajare. Ce fac? Ma duc direct la sectia de politie de domiciliu si le zic ca vreau cazierul? Sau trebuie ceva acte cu care sa ma prezint acolo? N-as vrea sa ma duc pina acolo si sa constat ca-mi trebuie cine stie ce hirtie... Multumesc. Link to comment
Tommy Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 (edited) Cazier judiciar În conformitate cu prevederile Legii nr. 290/2004, privind cazierul judiciar şi Ordonanţei Guvernului nr. 28/2000, certificatele de cazier judiciar se pot elibera în regim de urgenţă (3 zile lucrătoare) şi regim normal (10 zile lucrătoare pentru persoanele născute şi domiciliate pe raza judeţului, 30 zile lucrătoare pentru persoanele domiciliate pe raza judeţului şi născute pe raza altor judeţe. Persoana care doreşte eliberarea unui certificat de cazier judiciar se va adresa organelor de poliţie de la locul de naştere sau de domiciliu. Acte necesare pentru eliberarea cazierului judiciar * actul de identitate (buletin de identitate/carte de identitate ori carte de identitate provizorie); * timbrul fiscal, în valoare de 1 leu, pentru fiecare certificat solicitat; * 5 lei numerar în caz că doreşte eliberarea documentului în regim de urgenţă (3 zile); * este necesară prezenţa persoanei solicitante. Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita certificat de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare române din ţară unde se află. Certificatul de cazier solicitat de o persoană fizică domiciliată în România sau străinătate poate fi obţinut printr-o altă persoană, mandatată de titular în acest scop, prin procură de la notariat sau ambasadă-consulat (pentru cei aflaţi în străinătate). Pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar în regim normal sunt necesare aceleaşi documente, fără achitarea taxei de urgenţă. Valabilitatea cazierului judiciar Certificatele de cazier judiciar au valabilitate de 3 luni de la data eliberării şi numai în scopul pentru care au fost eliberate. Persoana care figurează în evidenţa cazierului judiciar, poate cere rectificarea datelor înscrise sau a notărilor provizorii, dacă acestea nu corespund situaţiei reale, ori înregistrarea lor nu s-a făcut cu respectarea dispoziţiilor legale. DE REŢINUT Persoanele care solicită eliberarea cazierului judiciar, în regim de urgenţă, pot să achite taxa de 5 lei la orice oficiu poştal, pe bază de mandat. Edited February 10, 2006 by Tommy Link to comment
remix Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 http://www.politiaromana.ro/acte_necesare_cazier.htm Ca sa aduc si eu ceva util in topic. Link to comment
NFS Posted February 10, 2006 Author Share Posted February 10, 2006 Multumesc frumos... am intrebat 2-3 prieteni, dar nu m-am gandit sa caut pe Google. Bai, al naibii Google asta, ce le stie el pe toate. Timbrele fiscale tot de la posta se iau? Link to comment
ileana Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 sa te uiti atent la timbre...sa nu iti dea d-alea judiciare..nu sunt bune Link to comment
MCojo Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 Din cate stiu, vezi ca cei 5 ron pentru urgenta se platesc numai la trezorerie... Link to comment
john Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 Timbre probabil ca vand si unii mai colorati pe acolo...eventual iti zice chiar de la ghiseu unde ii gasesti. Link to comment
iuliana Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 Eu am avut nevoie in toamna de cazier. Taxa de urgenta mi-au spus ca numai la trezorerie se plateste, iar urgenta lor de 3 zile e de fapt cam 6 zile (eu am depus actele joi si am ridicat cazierul abia martea urmatoare). Pentru sectorul 6 Trezoreria e langa Maternitatea Giulesti si actele se depun la Circa 21 (Dezrobirii parca se numeste strada). Unde vezi coada mai mare acolo te asezi. Sau, a 2-a varianta (dar asta era acum cativa ani, acum nu stiu daca mai merge): o spaga de vreo 2-300.000 la agentul de la poarta IGP si in cateva ore e gata cazierul. Link to comment
NFS Posted February 10, 2006 Author Share Posted February 10, 2006 o spaga de vreo 2-300.000 la agentul de la poarta IGP si in cateva ore e gata cazierul. De la IGP? Nu de la sectia de domiciliu? Link to comment
dreaQ Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 Acum jumatate de an mi-am facut la o sectie de politie din centru. Eu domiciliez in sect. 4. Un amic politist care lucreaza acolo m-a rezolvat cu cazierul. Pretul 97.000 lei-o sampanie (spumant ma rog). Altfel din cate cunosc pentru eliberare in regim de urgenta trebuia sa ma duc la politia sectorului 4 care este la sectia 14. Dar aveau un program ciudat tare si am apelat la "cunostinte". Link to comment
iuliana Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 Da, la IGP (Stefan cel Mare) eliberau chiar si pentru alte judete. Repet, acum cativa ani. Link to comment
remix Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 Nu va suparati pe mine dar raspunsurile la intrebarile de mai sus se gaseau in linkul postat de mine in postul nr 3. Doar partea cu "scurtaturile" nu este acoperita de acel document din link. Link to comment
Recommended Posts