Jump to content

Ce Masini Ati Condus?

lordcalibras

Recommended Posts

Nu te contrazic, e posibil sa ai si tu partea ta de... dreptate. Insa probabil stiti acele denivelari de pe poduri si nu numai, pt scurgerea apei. Cand trecea cu peste 160 kmph peste o chestie de aia metalica inalta probabil de cca 8 cm, masina te zgaltana si redresa f repede, si curbe chiar, nu aveai nici un moment senzatia de insiguranta.

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

La 160-170 poti sta super relaxat pe autostrada, iei curbe fara probleme.

Depinde ce fel de curbe! :) .. Poate mici derivari ale drumului Stef! In mod normal la 160-170 e imposibil sa iei orice CURBA in adevaratul sens al cuvantului! Sau o iei, dar o iei pentru ultima data! :D (curba o iei mah!)

Edited by lordcalibras
230 nu prinde decat una din versiunile de la GTI in sus. Nu compara tinuta de drum a unui GTI cu a unui Golf "chior".... Nu-mi spune ca un TDI 90 mergea super stabil cu 230...

eu cred ca e la fel, sau poate GTi are alte suspensii, dar tinuta de drum a unui golf FSI 150 de cai este exact aceeasi ca la SDI 64 cai.

FSI e G5, cu care nu m-am dat asa ca nu ma pronunt :) Oricum, am auzit ca e un mare pas inainte in materie de tinuta de drum fata de G4, care in versiunea obisnuita mi s-a parut destul de mediocra la tinuta de drum, mai ales in inlantuirile de viraje (eu am condus un TDI 100).

Insa teoretic nu prinde 230km/h nici FSI 150... Iar cele care prind, (teoretic, GTI TFSI de 200CP atinge 233km/h si R32), sunt versiunile sportive care au alte suspensii si forte deportante fata de cele obisnuite.

• 1 month later...

Mai multe decat pot sa numar... cred. Am condus : Trabant, Passat din 91-92, Golf 1-2-3-4-5, Supernova, BMW 520, Espero, Tico, Matiz, Fiat (dubita) , Oltcit, Mercedes `93, Ford Tranzit, Toyota Corolla 2004, Clio Symbol si Clio 3, Megane 2005, Golanul diesel si pe benzina, Lada `90, jdemii de Dacii vechi sau noi, Ford Mondeo`96 , Mercedes M classe `02, Nissan Micra automat `05, Aro 10, Aro (de ala mare, nu-i stiu tipul), Raba, Audi seria 8 din 2005 ( de fapt asta e elicopter, nu masina) , Cielo ( din dotarea prezenta)

• 3 weeks later...

1. - 2x Dacia berlina '98, 99' - 5, respectiv 5.2 :mrgreen:

2. - Cielo Euro3 - (2005) - 7 (finisaje/dotari slabe rau)

3. - Renault Megane 2 Sedan - 1.5dCI,80CP - (2005) - 9+ (consum excelent, looks,confort,dotari super)

4. - Daewoo Nubina 2 CDX - (2003) - 8 (dotari ok, consum maricel, motor ok)

5. - Daewoo Cielo - (1996) - 6 (praf - masina de serviciu)

6. - Daewoo Matiz - (2005) - 6 (asa si-asa, frane slabute, cutie viteze+amortizoare nashpa)

7. - Dacia Logan 1.6MPI(full) - (2004) - 7 (OK per total, peste Cielo Euro3 la tot in afara de design si stabilitate)

6. - Dacia Logan 1.4MPI(full) - (2005) - 6 (dezastru - demaraj de dacia pe GPL, instabila rau, dupa o repriza buna de forja a inceput sa faca zgomote ciudate (ambreiaj cred) si oscila turometrul - se ridica la renumele DACIA)

7. - Renault Clio - (2005) - 1.5dCI,65CP - 7 (finisaje slabe, consum mai mare un pic decat credeam, nevoie de ceva CP in plus)

8. - Audi A4 1.9TDI,116CP - (2001) - 9 (-=AUDI=-)

Subaru Impreza WRX STI (mers doar ~ 15km la TestDrive) - o nota e inutila :mrgreen:

Edited by LYM

1. Dacie 1310 personala 1986 - 6 (prima masina pe care am pus mana, pe ea am invatat soferie, pacat ca a imbatranit si ruginit)

2. Dacia 1310 a tatalui 1999 - 5.5

2. Dacia 1310 a socrului 1993 -7

3. Kia Sephia 1996 - 8 (masina meseriasa la vremea ei, am condus-o inca de cand nu aveam permis)

4. Ford Focus 2002 - 8.5 (prima masina condusa cu GPS monitor de 14', dotari OK' - o placere la condus)

5. Nissan Primera 2004 - 10 (dotari super OK - Play Station 2 in spatarul scaunelor din fata, DVD player inclus in parasolar, GPS, camere video pe spate, etc., ramai indragostit de masina, m-am simti ca intr-un palat, avea, tot ce imi trebuie inauntru)

6. Logan 2005 - 6.5 (...boaeh... ma abtin si ma bucur ca nu mi-am cumparat)

7. Cielo 2002 - 7.5 (old style, dar inca in putere)

8. Nubira2 2006 - 9.5 (prima masina muncita din banii mei, asa ca pot fi subiectiv - e amanta mea, sotia stie!!!)

Total - peste 100.000km. Concluzia: orice e mai bun ca o Dacie.

1. Dacia de scoala :D

2. Dacia break al unui prieten pe care mi-am facut mana

3. Espero de care am ramas indragostit din pdv al confortului si cutiei de viteze mai ales in tr 3 :lavolan:

4. Oltcit - goneam cu masina aia cu 4 trepte mama mama :)

5. Ford Focus 2004 o bijuterie de masina

6. Renault Megane Classic - nu m-a dezamagit dar daca sari de 120 ajungi la 14l/100 :) )

7. Renault Kangoo Diesel

8. Ford Focus Break Diesel - dupa care mi-am jurat cand oi avea bani sa imi cumpar un diesel de litraj mare

9. Matizache a lu' moi de care trebuie sa imi placa vrand nevrand :D

• 4 months later...

1.Dacie de scoala

2.Trabant-a fost un cal de povara la inceput

3.Golf 1 diesel care m-a impresionat prin fiabilitatea sa

4.Oltcit-o masina cu ghinion pentru mine

5.Golf mk1 GTI campaign-o masina rara dar foarte fiabila cu o tablarie exceptionala,o masina cu care am atins 200km/h si pe care o am si acum

6.Daewoo Tico Sl-o masina care nu m-a dezamagit niciodata in trafic,are un motor destul de bun,o pot considera reusita din punct de vedre tehnic si al consumului dar nu e prea spatioasa

• 1 year later...

De condus doar mosckwich, o dacie break ocazional, matiz, dacie papuc dizel si esperoiul. De testat sa vedem:

logan berline (1.4, 1.6 1.5 dci), clio 3 dci, clio symbol, Bmw 320d, ford mondeo 131CP, vre-o 3,4 dacii berline una mai varza ca alta, skoda fabia,skoda octavia, cielo 96, cielo 2004 cu gpl de fabrica, cielo exe 2006, golf 3 1.8 benzina, inca vre-o 2 matizuri, calibra 2.0 8v (din pacate)......cam atat imi aduc aminte deocamdata.

Dacii fara numar, fara numar, Skoda Octavia 1.6 si 2.0 MPI, Cielo 96 de Korea, Oltcit 12 TRS, Audi A4 2.5TDi, Opel Vectra de 2.0 sau 2.2 (nu mai stiu) 16V benzen de Anglia (volan pe dreapta = aventura :D ), Fiat Ducato 2.2 MJet, Lighean 1.4, Skoda Fabia 1.4, VW Passat 1.9 TDI, Chevrolet Aveo 1.4, Opel Astra 1.6 din 94, Nubira I, Matiz, Peugeot 107, si Tico meu :mrgreen:

Cu majoritatea am mers maxim 2-3-10 km, in afara de Fabia lu' taica-miu, fostul meu Oltcit si fostul Ducato de la firma unde lucram.

L.E. : Golf IV 1.9 TDI.

L.L.E. : mai sunt, dar nu imi vin in minte. In general, cand un prieten sau vecin isi ia masina il blagoslovesc invariabil cu "da mi-o si mie o tura"

Edited by andrei_ics_ics_el