mr_ Posted February 13, 2006 Share Posted February 13, 2006 Are cineva un asemenea manual, in versiune electronica? Eventual un link de unde poate fi downloadat? 10x! Link to comment
alx Posted February 13, 2006 Share Posted February 13, 2006 www.reno.ro cauti si gasesti! Link to comment
mr_ Posted February 13, 2006 Author Share Posted February 13, 2006 Multumesc pentru pont Voi incerca Mai am o intrebare. Stie cineva cum pot fi identificate cele care au fost in seria cu probleme din 2003? Asa-zisa serie "Alizee", cu pompele de injectie dubioase? www.reno.rocauti si gasesti! Nu merge "search" la astia... database error. sau trebuie sa fiu inregistrat? Link to comment
alx Posted February 13, 2006 Share Posted February 13, 2006 http://jester.com.ua/renault/Clio/ uite colea unu' online... da sarci pe reno ca mere da' n-am eu timp sa caut... e riscant sa iei clio dci din 2003 deoarece nu era neaparat un defect de fabricatie ci o sensibilitate crescuta la motorina nasoala. Si au facut reparatia sub 10% din masini asa ca ai sanse sa nimeresti una nasoala... Link to comment
mr_ Posted February 13, 2006 Author Share Posted February 13, 2006 E deja luat Din 2003, de nou . Insa am inteles ca nu toate au fost cu probleme, ci doar o anumita serie. Insa habar n-am daca face sau nu parte din seria aia, iar cei de la service se fac ca nu au auzit de problema asta. @Alx Merci, am gasit pe reno.ro un link Am ciupit o arhiva de 10 megi, insa n-am apucat sa ma uit inauntru. Insa banuiesc ca in 10M incap multe, chiar si in franceza Link to comment
alx Posted February 13, 2006 Share Posted February 13, 2006 Hellcat, un coleg d-al nostru spunea pe "celalalt" forum: Cand va schimba filtrul de motorina la revizie vorbiti cu mecanicul sa va puna motorina din filtru intr-un recipient de plastic transparent si apoi jucati-va cu un magnet pe peretele acestuia. Daca apar formatiuni in jurul magnetului, acestea sunt pilitura de metal din pompa de injectie care distruge in timp injectoarele. Am sa incerc sa aplic metoda asta de diagnosticare la urmatoarea revizie... Link to comment
mr_ Posted February 13, 2006 Author Share Posted February 13, 2006 Interesanta idee. La revizie, pe taica-miu l-a pus sa plateasca schimbarea filtrului ala. 60€, la 10.000km. In manual scrie doar "golit", la fiecare 10.000, parca... buni baieti romanii astia. Link to comment
alx Posted February 13, 2006 Share Posted February 13, 2006 Scrie "purjat"... Dar de ce face reviziile la 10k si nu la 15k? E posibil sa fi scapat de nenorocire exact din cauza schimbarii filtrului mai des... Link to comment
mr_ Posted February 13, 2006 Author Share Posted February 13, 2006 E mai vechi, e 2002 sau 2003. Deocamdata e posibil sa fi scapat si pentru faptul ca are putini km. Pana-n 20.000 . Taman dupa ce si-a luat el masina diesel, i-au dat masina si de la servici, asa ca nu prea a mers cu ea.... Daca ar fi stiut, ar fi preferat 1.4 16V... Din astia 20000, un sfert au fost facuti cand a venit la mine... Reno si-a dat seama brusc de faptul ca reviziile ar putea fi facute si mai rar taman cand Fiat a scos multijetul de 1.3 la care reviziile se fac la 30.000, si care are distributie pe lant, si in general e mai ieftin de intretinut. Tot atunci au realizat ca de fapt consumul nu mai e 4.0, ci 3.6 (fiat a declarat 3.9)... ce ti-e si cu tehnico-comercialii astia... Link to comment
Recommended Posts