Jump to content

Autostopişti - îi luăm sau nu în maşină ?

Autostopişti:  

335 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

am raspuns rar...pentru ca rar mi se intampla sa vad autostopisti si sa am si loc pentru ei...in general iau cand sunt singur...fac asta pt ca si eu am fost pus in situatia de a face autostopul si tare bine imi prindea cand se indura cate o persoana...nu mi-e nasol sa iau cand sunt singur ca merg pe principiul ca sunt destul de rau ca sa cred ca mi se poate intampla ceva :D

• 4 weeks later...
Nici eu nu iau la autostop. Odată, ca idee, pentru că mi se pare o tâmpenie să faci autostop în sine: nu ştii cu cine te urci în maşină, cum conduce, cât de atent e - şi ajungi de mori de mâna altuia.

dar nu te gandesti ca sunt oameni care chiar nu au cu ce ajunge seara acasa, sau pur si simplu mijlocul de transport in comun nu mai vine, si ei stau in frig.

gata, v-ati (voi...) vazut cu masina si aveti impresia ca sunteti extraordinar de capabili iar cei care merg cu transportul in comun sunt niste prosti, care nu merita sa aiba masina.

ei nu e chiar asa. am trait si eu momente de-astea si stiu cum e sa faci cu mana si sa nu te ia nimeni. acum opresc la absolut toti autostopistii, cu exceptia celor care se vede clar ca sunt aurolaci. si atunci am mustrari de constiinta, ca si ei sunt oameni.

in alta ordine de idei, am mult mai mult respect fata de un om cult care merge cu transportul in comun, decat deloc fata de un prost intr-o masina scumpa, care asculta la maxim manele.

oricum, la noi in tara masini scumpe nu au decat afaceristii. ei trec cu masina de lux pe langa tine si nici nu te baga in seama. sa nu cumva sa le murdaresti masina...

e si normal sa aiba banii astia, daca le platesc angajatilor salarii de mizerie si ei isi iau tot profitul! ar trebui sa fie legi in acest sens!

mai ganditi-va inainte sa scrieti prostii.

se zice ca banii ii schimba pe oameni. in rau...

oare asa sa fie?

balanel, cred ca ai inteles gresit ce a scris Vaxxi, pe de o parte. In al doilea rand: te impiedici de detalii. Nu am chef sa imi risc viata sau sa o risc pe a altuia ca sa imi amintesc cum era atunci cand nu aveam masina. Come on!

• 5 weeks later...

am luat o data, ca nu stiam drumul si de atunci m-am lecuit.mi-a imputit masina de nu mai puteam respira...am deschis geamurile, a fost crunt.nu vreau sa mai aud de asa ceva!

• 4 months later...

Nu am luat niciodata pe nimeni (exceptie fac cazurile persoane cunoscute gen plec de la tara si ma roaga bunica sa iau pe nu stiu cine), in rest NU pentru ca tata a fost patit i-au disparut scrumiere si presuri din spate

Nu iau decat femei cu copii si asta foarte rar, cand sunt singur in masina...de regula sunt full, nu mai am loc nici pentru un pai. :wink:

Niciodata. Si n-am pretentii sa fiu luat de altii (daca ar fi cazul). Masina este spatiul meu personal, ca si casa, deci nu au acces decat cei foarte apropiati.

Cati dintre noi se feresc de respiratia celui din fata cand suntem in lift, si asta pentru 3 minute cat face liftul. Si pe de alta parte sa-mi respire cineva in nas 1 ora sau 2 pentru ca... ce? [-X

Niciodata (cu exceptii)!

Pe vremuri mi se facea mila de unii pe strada, dar, pentru ce? Oare chiar merita?

In primul rand, nu esti sigur ce iei in masina (mai ales noaptea) - va prezint pe scurt doar cazul preotului catolic din satul bunicilor mei, care, a avut mila de 2 oameni pe care i-a luat la ocazie, si, asta a fost cam ultimul sau gest de caritate facut in viata. S-a intamplat acum 6 ani, in judetul Neamt, preotul a fost gasit pe malul Bistritei, strangulat, legat de maini, la ~80km de locul de unde a plecat, masina a fost gasita abandonata (preotul purta camasa neagra si colar!!!).

Sa faci asta cu gandul ca mai scoti niste bani de carburant? No way, de multe ori esti luat in ras, preferam mai degraba sa nu iau bani deloc.

Deranjul din masina: enorm. Dupa fiecare autostopist trebuie sa cureti masina: nimanui nu-i pasa ca se urca cu picioarele pe scaune, mocheta, etc.. calca unde-apuca, fereasca-te sa mai fie si noroi pe afara... Am patit asta si cu prietenii. Tot timpul gaseam covorasele stranse gramada si mocheta jale.

Acum, la ocazie iau doar pe cei aflati la ananghie ... la modul ramas cu masina in drum, chestii de genul acesta.

Mai bine singur, dar mai linistit.

Nu mai punem la socoteala faptul ca, daca ai un accident din vina ta si in masina transporti un autostopist, cam esti bun de plata, cam trebuie sa te impaci cu el (financiar vorbind).

In sens invers, evit cat pot sa merg la ocazie. Ultima data am fost cu o ruda, si 30 km m-am rugat cat pentru un an intreg: 120-140km/h pe un drum plin de gropi. Mai bine cu trenul!

Edited by Juliaen

Niciodata

Pt ca nu stii ce fel de persoane sunt...si mai am eu un fix, fac mizerie.

Deci nu stau cu picioarele pe presuri... si nu fac iei curat.

Edited by GaGauTa

Am o luat o singura data un pustan din Telega pana in Campina adica pana in 10 km. Cred ca a fost ultima oara cand a facut autostopu`. Nu stia ca ma asteapta in Bucuresti intalnirea de joi :D

Am luat doua autostopiste in drum spre timisoara. Nu stiu ce mi-a venit sa opresc imediat dupa o cale ferata pe Faget. Era o doamna profesoara vai dar de nu mi-a vorbit incontinuu, pana la urma m-am obisnuit si m-a ghidonat si prin TM iar a doua a fost o pustoaica si stateau amandoua in spate; faza tare e ca aveam la mine un croissant si cand i l-am oferit tipei ...vai dar nu imi vine sa cred, sa va dau bani, nu tu fata ia-l , nu imi da nimic, vai dar daca ar fi toti asa ca dvs si nu ne-ar opri langa padure ce bine ar fi...imi venea sa rad si sa plang...concluziile le trageti voi :lavolan:

Am o luat o singura data un pustan din Telega pana in Campina adica pana in 10 km. Cred ca a fost ultima oara cand a facut autostopu`. Nu stia ca ma asteapta in Bucuresti intalnirea de joi :D

:o fftopic: Parintii mei locuiesc in Telega :-W

Despre autostopisti...am votat rar deoarece mai iau la ocazie in special mame singure cu copii. :) >-

Edited by bella