Jump to content

Uleiuri recomandate - MATIZ

Cele mai utilizate uleiuri la MATIZ !  

1180 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Deja am in planificare cumpararea de gm dexos II.5w30.obiectii?

Da.E un rahat. Cand am trecut pe mobil, am avut o revelatie. 3000x1 5w30 si next o sa pun 5w40

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Salut,

Puteti va rog sa ma ajutati cu o parare, mai exact folosesc de 4 ani pt matizul meu, 2007 Euro4, 66000km, Castrol Magnatec 10W40, care mi se pare super ok, insa mi s-au ars niste senzori (cel al arborelului cu came si inca unul), schimbati de curand.

Exista vreo legatura ca am folosit acest ulei (10W40) si distrugerea senzorilor? Sau nu are nicio relevanta ce ulei folosesc cu ce s-a intamplat?

Daca de 4 ani folosesc 10W40 exista vreo problema in a trece pe altceva (5W30, 10W30 sau ce e recomandat)?

Multumesc,

Edited by miborion
  • 3 weeks later...

L-am platit si l-am luat deja,o sa-mi fac treaba cu el si la urmatorul schimb in primavara-vara merg pe dexos.

Acu am in motor un castro 10w40,pus de la service la cca.21.000km,ca au zis ca e pt vara ,in prezent am aproape 27.000km.

• 1 month later...

Total gresit nu e, dar nu e nici chiar ce trebuie. Un gm 5w30 dexos 2 merge mai bine

unde scrie ca gm dexos2 se foloseste la matiz? sunt destui necunoscatori in domeniu si o iau de buna, terminati odata cu prostia de ulei gm dexos2 ca nu e bun nici pentru opel , nici pentru daewoo.

intai cititi manualul si daca scrie acolo gm dexos 2 la matiz, atunci folositi.

nici opelul nu recomanda gm dexos2, doar norma dexos2 si aici avem uleiuri cu duiumu care indeplinesc aceasta norma.

la matiz se poate folosii un 5w30, eu nu recomand, dar sa nu aibe norma c3, va terminati motoarele de generatie veche cu stfel de uleiuri.

gm dexos2 este un semisintetic reciclat deaia si costa 100 lei bidonul de 5 litri, ieftin si bun nu exista.

da, eu merg in continuare pe total quartz 5w40 la matiz si merge de rupe, in timp ce rampa e curata. motorul nu bate , nu trebuie reglat nu are absolut nimic, isi doreste benzina buna si ieftina pentru km multi.

cine vrea sa inteleaga bine cine nu , sa nu se planga, mai tarziu.

• Like 1