VAXXi Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 Mă duc ieri să pun benzină. Opresc frumos, mă dau jos, deschid uşiţa... şi mă întâmpină o frumoasă gură de rezervor, fără buşon. Rămân niţel mirat şi şocat (de la ultima alimentare cu benzină trecuse vreo săptămână), cumpăr alt buşon din benzinărie (un ştift cu aripioare colorate care nici măcar nu se înfiletează, intră ca un dop de sticlă - o să-l înlocuiesc cuvânt_urâtând cu unul original) şi plec. Când ajung acasă văd că uşiţa de la buşon nu se mai închidea: tija motoraşului (explicaţie: la Espero există un mic motoraş acţionat odată cu închiderea centralizată, care trage şi împinge o mică tijă ce blochează uşiţa de care vorbesc) nu mai ieşea deloc din ascunzătoare. Încep să suspectez c-ar fi fost tăiată pentru a fura benzină, cine a făcut-o n-a reuşit să fure şi de ciudă mi-a ciordit buşonul. Motoraşul l-am rezolvat eu (nu era tăiat, dar se blocase, probabil de la căldură). Rămâne problema "cine mi-a şutit buşonul ?" Cu ocazia asta, am scris şi-un mic tutorial: "Cum se umblă la motoraşul de la buşonul de benzină" ( http://www.daewooclub.ro/viewtopic.php?p=14917 ). Link to comment
Shenck Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 Se presupune ca nu ai lasat pe aia de la benzinarie sa-ti puna benzina penultima data. Nu? O data cind am pus Agip de la Muncii , a sarit sa puna baitu' de la pompa si mi-a uitat busonul pe masina. Link to comment
VAXXi Posted July 6, 2004 Author Share Posted July 6, 2004 Chiar nu mai ţin minte chestia asta. Păcat, chiar îmi plăcea buşonul ăla, cum făcea el "clac" la închidere... Ce nu pricep este de ce nu mi s-a aprins indicatorul ăla de "eroare motor" - când am plecat odată cu buşonul strâns prea slab, s-a aprins... acum am mers atâtea zile şi nimic. Link to comment
NFS Posted July 7, 2004 Share Posted July 7, 2004 Pai probabil ca ai ramas fara el, cum ai ramas si fara numar! Hi, hi, hi! Link to comment
VAXXi Posted July 7, 2004 Author Share Posted July 7, 2004 Mda, încep să cred că cineva prin cartier mă iubeşte muult de tot şi nu mai ştie cum să-mi atragă atenţia. Repet, nu pricep de ce naiba nu s-a aprins indicatorul galben. Link to comment
razvani Posted July 7, 2004 Share Posted July 7, 2004 Se poate fura benzina dintr-un Cielo sau Espero ??? Link to comment
VAXXi Posted July 7, 2004 Author Share Posted July 7, 2004 Nu se poate, pentru că pe traseul gură de alimentare - rezervor nu e o ţeavă chioară, ci un traseu cotit prevăzut cu site. Cred că de-aia mi-au şi ciordit buşonul, s-au ofticat că nu au putut sa tragă benzenu' ... Link to comment
B33GLM Posted August 10, 2004 Share Posted August 10, 2004 mie mi s a intamplat faza cu uitatul busonului pe masina acum cativa ani, ma inorceam cu tico ul prietenei mele de la mare am oprit sa pun benzina de la o benzinarie petromidia din constanta nu mai stiu ce m a facut sa ma intorc atunci si sa recuperez busonul, cred ca un zgomot suspect care s a auzit in spate cand acesta a cazut de pe masina; pe vremea aia eu eram obisnuit cu busonul de dacie, pe care nu prea ai cum sa l uiti pentru ca iti raman cheile in el Link to comment
expero 16V Posted August 12, 2004 Share Posted August 12, 2004 Nu se poate, pentru că pe traseul gură de alimentare - rezervor nu e o ţeavă chioară, ci un traseu cotit prevăzut cu site. Cred că de-aia mi-au şi ciordit buşonul, s-au ofticat că nu au putut sa tragă benzenu' ... Bine ca nu ti-au turnat zahar in rezervor de nervi. Link to comment
VAXXi Posted August 12, 2004 Author Share Posted August 12, 2004 Glumeşti... ştii cât costă un kil de zahăr ?!? Link to comment
laurentziu83 Posted August 14, 2004 Share Posted August 14, 2004 La voi la masini mai mari se aprinde vreun bec daca uitati usita deschisa? Taica-miu a fost pana la Cernavoda si inapoi cu Maty cu usita deschisa si nu s-a prins nici la intoarcere. Noroc ca am vazut eu la vreo ora dup-aia. Link to comment
VAXXi Posted August 15, 2004 Author Share Posted August 15, 2004 Mmm.. nu standard. S-ar putea să chiţăie alarma (dacă o armez cu o portieră sau cu portbagajul deschis, sună altfel), dar cum la uşiţa de la rezervorul de benzină nu cred că-i pus senzor de alarmă, răspunsul ar fi nu. Link to comment
zalmoxis Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 Vaxxi tata keia de la buson e aceeasi cu aia de contact presupun nu!?!?...Ai grija !....Iti fura busonul face keie si fura draq si altceva ..E o metoda clasioca deja !.... Link to comment
iuzar Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 zeu, busonul de benzina de la Espero, daca tin bine minte, nu are cheie...asa tin minte... Link to comment
VAXXi Posted August 16, 2004 Author Share Posted August 16, 2004 N-are, n-are... este simplu, prin înşurubare, iar clapa are o tijă ce o blochează accesul la buşon când armez alarma. Link to comment
brusli Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 ieri am bagat benzen in auto. am uitat busonul pe capota. am plecat. l-am pierdut. m-am intors dupa el ..nu mai era. am luat altul azi 125000 lei. dar nu prea seamana cu ala care-l aveam. cica merge si la tico si la cielo??????????? Link to comment
VAXXi Posted August 17, 2004 Author Share Posted August 17, 2004 Ai luat din magazinul de piese sau de la benzinărie ? dacă e din ăla de la benzinărie, vezi că se cheamă "emergency fuel cap", şi se foloseşte cică doar temporar, până îţi iei de-ăla final. Link to comment
brusli Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 am luat din magazin de la acsa. scrie pe el daewoo Link to comment
VAXXi Posted August 17, 2004 Author Share Posted August 17, 2004 Aşadar, tot mai bun era buşonul de la Dacie, de se desfăcea cu cheia, şi din care nu puteai scoate cheile decât atunci când îl închideai Link to comment
brusli Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 Aşadar, tot mai bun era buşonul de la Dacie, de se desfăcea cu cheia, şi din care nu puteai scoate cheile decât atunci când îl închideai era mai bun cind functiona cind nu era inghetat cind nu-l stricau hotii de benzina...si altele. deci nuuuuuuuuuuuuuuu era mai bun "> Link to comment
panzer Posted August 19, 2004 Share Posted August 19, 2004 Apropo: a simtit cineva nevoia de buson cu cheie? Ca eu am simtit-o cand mi-au bagat surubelnita in usita (care se mai inchide doar cu grija acum). Nu mi-e de benzina, tot de binevoitori cu zahar ma tem si eu. Am intrebat in cateva magazine de piese Woo despre un buson cu cheie pt Cielo si s-au uitat la mine ca la masini straine. Poate a vazut cineva pe la altii. Link to comment
VAXXi Posted August 19, 2004 Author Share Posted August 19, 2004 Păi nu există cu cheie, dat fiind că producătorii coreeni nu au fost informaţi de inventivitatea malefică a românului. Poate să se adapteze de la altă maşină, am văzut că Logan are buşon cu cheie Link to comment
Shenck Posted August 19, 2004 Share Posted August 19, 2004 fftopic: treaba cu zaharul merge si la diseluri? Cam ce paguba provoaca operatia "zaharu" :?: Link to comment
SYL Posted August 19, 2004 Share Posted August 19, 2004 fftopic: treaba cu zaharul merge si la diseluri? Cam ce paguba provoaca operatia "zaharu" :?: Cred ca mari. Probabil ca se infunda filtrul de benzina/motorina, injectoarele, apoi daca trece de toate astea se duce naiba motorul, pt ca afecteaza cilindrii; e ca si cum ai merge fara filtru de aer. Link to comment
VAXXi Posted August 20, 2004 Author Share Posted August 20, 2004 Aş zice că nu-s aşa mari, deoarece pe traseu există filtrul de benzină care va prinde grosul zahărului, şi probabil se va înfunda foarte repede, ducând la un mers "în hopuri" din cauza alimentării proaste. Dacă filtrul lasă să treacă grăunţi de zahăr, în condiţiile în care ar trebui să filtreze gunoaie sub un milimetru diametru, atunci e un filtru prost. Link to comment
Recommended Posts