Leutzu Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Sunt incepator in ale Linuxu-lui si sunt nevoit sa fac un server de mail in Fedora Core 4.0. Apelez la voi in disperare de cauza intrucat am citit o "biblie" despre linux (~800pagini) din care nu am invatat decat chestii de baza si alea in mod grafic. Stie cineva un "tutorial" sau un "how to" in urma caruia sa fac un mail server in mod text. Am dat search cu goole si nu am gasit nimic concret. Va multumesc anticipat. Link to comment
Tommy Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Si tu crezi ca asta se invata intr-un topic? Apeleaza la cineva care se pricepe. Link to comment
Immortal Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Helpurile de la mail servere contin, de regula, instructiuni de instalare cat se poate de complexe. Incearca un exim si vezi dfaca te "coafeaza". Link to comment
JMu Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Leutzu, ia de aici: http://www.qmailrocks.org/install_rh.htm. E chiar tutorial complet. Cu niste cunostinte de baza, cu putin simt de raspundere si atentie sporita nu ai cum sa ratezi. Daca ai vreo problema pe parcurs ma poti contacta pe messenger si o rezolvam! Link to comment
Leutzu Posted February 20, 2006 Author Share Posted February 20, 2006 @tommy Da...daca ai tutorialul care trebuie Revin cu niste amanunte: pana acum nu am facut mai nimic pentru ca astept sfaturi...am instalat doar linux-ul pe un IBM 300PL (p 233MHz, 64ram)...iar ca server ma gandeam la Postfix SMTP server, dar daca aveti altul mai usor de configurat...sunt deschis la idei. Vroiam sa instalez RPM-ul dar am inteles ca nu este indicat, iar din readme-ul lui nu am inteles mai nimic (stiu prea putine despre linux - si nu am apucat sa fac niste cursuri de specialitate). Cat despre ce as vrea sa faca...cam ce face si un mail server de win2000 (am un domeniu si sa pot "ruta" mailurile catre userii care sunt bagati pe server, alte mailuri care nu au destinatie corecta sa fie trimise catre un user numit spam - de exemplu). Link to comment
NFS Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Leutule, gasesti pe forum la http://www.linux.ro/forum/ tot felul de baieti saritori si priceputi. Nu că ai nostrii n-ar fi asa, dar aia numai asta fac! Link to comment
JMu Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Daca tot il indrumam spre un forum, mai bine linux360.ro. Linux.ro, cu parere de rau o spun (am activat si eu destul pe-acolo), a cam ajuns sat fara caini. A cam fost lasat sa moara. Pacat de el. Majoritatea userilor cu greutate au migrat pe linux360. Disc-lamer: nu fac nici un fel de reclama, nu am nici o tangenta cu site-ul pe care l-am recomandat. Link to comment
NFS Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 JMu > Nu te contrazic, asa o fi... dar stii cum e, prima dragoste... Linux.ro a fost abecedar pt mine! Link to comment
masterbobs Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 (edited) later edit ... Daca ai neclaritati da un semn pe pm si vorbim la subiect. PS2 o reactualizare la un /etc/procmailrc procmailrc.txt Edited February 20, 2006 by masterbobs Link to comment
Leutzu Posted March 14, 2006 Author Share Posted March 14, 2006 Am urmarit tutorialul de pe qmailrocks, insa in momentul in care ii dau build la qmail "cd /usr/src/qmail/qmail-1.03 make man && make setup check" imi da o eroare. Am cautat pe net la ce se refera aceasta comanda si din ce am gasit am inteles ca se referea la GCC (parca)...de asemenea am gasit si anumite raspunsuri la aceasta eroare insa nici una nu a functionat. Printre raspunsuri am gasit si ceva legat de faptul ca FC4 nu mai este compatibil cu anumite programe compilate pentru celelalte versiuni de fedora...momentan am pus FC1 sa vad daca este intradevar din cauza compilatorului. Daca a mai intalnit cineva o astfel de eroare "line 3: exec: cc: not found" sau daca stie cineva solutionarea ei si poate sa ma ajute... Link to comment
VAXXi Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Nu ai instalat tot ce iti trebuie pentru compilare (mai exact, sculele pentru compilare, lipseste programul /usr/bin/cc ). Link to comment
JMu Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 (edited) pai "cc" e chiar compilatorul! Esti sigur ca ai bifat la instalare GCC si GLIBC? (pe Fedora e parca pe la Development tools, sau ceva de genul asta. Nu am mai pus mana pe un Fedora/RH de multicel). Dai un gcc -v si vezi daca plange. Oricum vezi sa ai si sursele kernelului (sau macar header-ele) ca altfel da cu virgula la compilarea unor pachete. @VAXXi: de regula "cc" e doar un symlink catre gcc. Edited March 14, 2006 by JMu Link to comment
VAXXi Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Depinde de sistem. Pe BSD: ~ vaxxi$ stat /usr/bin/cc 234881026 134024 lrwxr-xr-x 1 root wheel 0 7 "Oct 29 22:51:15 2005" "Oct 29 22:51:15 2005" "Nov 9 17:01:49 2005" 4096 8 0 /usr/bin/cc Pe un Debian: ~$ stat /usr/bin/cc File: `/usr/bin/cc' -> `/etc/alternatives/cc' Size: 20 Blocks: 0 IO Block: 4096 symbolic link Link to comment
JMu Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 De acord ca pe alte sisteme (aici *BSD) nu e musai sa fie symlink. El vorbea de FC4, pe care nu era symlink decat probabil daca isi punea el vreun Intel CC de ex (de asta am si zis de regula). CC ala e tocmai pentru compatibilitate (automake sau Makefile manual). Din pacate nu am "la mine" nici un Solaris, ca as fi curios cum e pe ala (dupa ce pui SunStudio sau gcc ca altfel e chior). Dar cred ca astea le stiai deja, si nici nu-l prea ajuta pe Leutzu. Link to comment
Leutzu Posted March 20, 2006 Author Share Posted March 20, 2006 Instalarea a fost full (mi-au recomandat baietii de pe linux360), deci nu au fost probleme din cauza ca lipseste o "biblioteca de date". Link to comment
Recommended Posts