mnlch_catalin Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Nu va mai certati si sa aratati intre voi cine are dreptate sau nu. Din fabrica pleaca cu ce pleaca, cel mai bun care este pe piata este cel de la Hepu culoare rosie (asta pentru Daewoo). Eu am rosu Hepu pe masina de cand am schimbat prima oara kitul de distributie si sunt foarte multumit. Nu conteaza culoarea si firma, sa isi faca treaba apoi mai vedem noi. 1 Link to comment
argon Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 (edited) cel Hepu de care zici nu e G12? e pentru motoare de dupa anul 2000, sa-ti amintesc ca motorul matizului are cateva decenii de la proiectarea de catre suzuky? Prin urmare se foloseste antigel G11, care e de obicei albastru-verzui. Edited October 8, 2010 by argon 1 Link to comment
jorky1987 Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 din ce inteleg eu nu prea este indicat sa punem antigel romanesc albastru sau din cel diluat verde?de curand am fost sa cumpar un litru pt ca mi-a cam consumat si vanzatorul mi-a spus ca sa nu mai pun din acela ca ar distruge radiatorul si chiar ar face rau si pe la motor?voi ce ziceti?are dreptate?chiar nu stiu ce sa mai cred.!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment
argon Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Cine a zis sa pui romanesc? pune ceva de calitate. 1 Link to comment
iulian222x Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 cel de la GM (rosu) e bun ? se gaseste la 17 ron/l Link to comment
sorinm Posted October 13, 2010 Share Posted October 13, 2010 Eu am bagat Aral Extra, pare ok si scria numai in nemteste pe sticla. Am reusit sa scot numai 2.8 L din cei 3.8 L dar merge si asa. In amestec 1:1 scria ca ingheata la -40 grade. http://www.aral-lubricants.com/lubricants/com/automotive_lubricants/our_products/antifreeze_extra.html Link to comment
closchkutza Posted October 13, 2010 Share Posted October 13, 2010 cel de la GM (rosu) e bun ? se gaseste la 17 ron/l Eu d-asta am in motor de vreo 2 ani si ceva. Acum 1 luna maxim am facut al doilea schimb cu antigelul asta. Nu am avut nici o problema cu el, deci eu zic ca este bun. Daca faci schimbul dupa antigelul original, fa o spalare a instalatiei. Link to comment
tolin Posted October 13, 2010 Share Posted October 13, 2010 Asta nu se schimba la 5 ani ? 1 Link to comment
adostar Posted October 13, 2010 Share Posted October 13, 2010 La 5 ani se schimba g12. Cine are bani de aruncat il poate schimba si la 6 luni Link to comment
Don Coyote Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Hepu rosu am bagat si eu in Matiz.. Antigelul vechi care era in masina luata sh in august era probabil un verde-albastru, insa ajunsese sa arate ca apa scursa din ghiveciul de flori, asa ca am clatit cat am putut de bine instalatia cu vreo 7 litri de apa dedu. 1 Link to comment
closchkutza Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Asta nu se schimba la 5 ani ? Ba da, insa eu is mai de moda veche. Link to comment
tolin Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 fftopic: e rau sa traiesti cu atata neincredere acordata tuturor. 1 Link to comment
KumKum Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 @Closchkutza, nu puteai sa-l masori inainte sa-l schimbi? 1 Link to comment
mnlch_catalin Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 cel Hepu de care zici nu e G12? e pentru motoare de dupa anul 2000, sa-ti amintesc ca motorul matizului are cateva decenii de la proiectarea de catre suzuky? Prin urmare se foloseste antigel G11, care e de obicei albastru-verzui. argon motoarele daewoo au fost proiectate de opel de la inceputuri, suzuki? n-are o treaba cu dw Link to comment
niki Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 (edited) Parerea mea e ca gresesti. Daca ridici capota o sa vezi legatura cu suzuki( e o hartie -autocolant). Dovada: Daewoo Tico a fost o micro masina realizata de Daewoo. A fost bazata pe Suzuki Alto din 1982. Daewoo Matiz este o masina din clasa city car produsa de constructorul sud-coreean de automobile GM Daewoo din anul 1998. A inlocuit Daewoo Tico, care era o varianta a lui Suzuki Alto din 1988. A fost vândut sub diferite nume si diferite marci, in functie de tara de comercializare. sursa Greselile privind anii ii apartin celui care a scris articolul Link articol http://www.istoricau...rca-Daewoo.html Edited October 18, 2010 by niki 1 Link to comment
argon Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 (edited) argon motoarele daewoo au fost proiectate de opel de la inceputuri, suzuki? n-are o treaba cu dw Matizul nu are nici o legatura sau piesa macar ce seamana cu una de Opel, in general, nu doar la motor, unde are mai multe in comun cu Suzuky si Johnson Marine. Edited October 18, 2010 by argon Link to comment
Viktor Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 @Closchkutza, nu puteai sa-l masori inainte sa-l schimbi? Sigur ca putea, dar ungerea? Un lichid nou (antigel) comparat cu cel vechi folosit in motor doi ani, nu prea pare a fi la fel. Nu doar culoarea si gragul de inghet trebue luat in considerare. Link to comment
argon Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Ungerea cui? doar nu e ulei de motor.. Link to comment
Viktor Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 (edited) Simering pompa apa, de ex. Ai pus mina vreo data pe antigel? Edited October 18, 2010 by Viktor Link to comment
closchkutza Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Pompei de apa. Eu nu inteleg ce atata cramponare. 1 litru de antigel costa 20 lei. La matiz intra 2 litri de antigel(aproape). E chiar asa mare costul? No, pentru mine nu este, recunosc. Link to comment
argon Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Si de ce ar avea nevoie de ungere rotorul ala? daca a ajuns sa intre antigelul unde-s rulmentii, pompa curge si trebuei schimbata. Link to comment
korydon Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 (edited) Pompei de apa. La matiz intra 2 litri de antigel(aproape). La mine au intrat 3.5 l, dar i-am facut aerisire buna. Edited October 18, 2010 by korydon Link to comment
Viktor Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Si de ce ar avea nevoie de ungere rotorul ala? Hai sa-ti pun si eu o intrebare capcana. De ce crezi ca motorul are nevoie de ungere? Link to comment
niki Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 La mine a intrat 3.5 l, dar i-am facut aerisire buna. 3.8 Litri si este vorba de andigel diluat 1:1. Cand s-a facut afirmatia de aproximativ 2 litri era vorba de antigel nediuluat care se mesteca cu 2 L apa distilata. 2 antigel+ 2 apa. 1 Link to comment
closchkutza Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 3.8 Litri si este vorba de andigel diluat 1:1. Cand s-a facut afirmatia de aproximativ 2 litri era vorba de antigel nediuluat care se mesteca cu 2 L apa distilata. 2 antigel+ 2 apa. Corect. Eu am zis de antigel, nu de amestec antigel+apa. Link to comment
Recommended Posts