Jump to content

Rapoarte cutie viteze

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 3 months later...

Fratilor, da' invers cum facem? Adica de la a 4-a la a 3-a sa zic? Ca la mine, daca-i dau a treia la 50km/h, se frineaza subit si geme motoretele de zici c-acusi plezneste! Eu ii dau a 4-a dintr-a 5-a pe la 60, a 3-a dintr-a patra pe la 30-40 si a doua pe la 20! Viteza intai nu i-o dau din mers pentru ca-mi caraie ingrozitor (am zis si aici http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?a...=1&t=2474&st=20 treaba asta)! Si tare curios sint!

Edited by voicu001

Foarte mult conteaza stilul de mers al fiecaruia si la aceasta viteza 40-50 eu folosesc treapta a 3-a de viteza. La 40 km/h unii folosesc chiar treapta a 4-a, insa consider motorul subturat si are de suferit in timp.

la problema enuntata mai sus eu introduc in treapta 3 daca este in intervalul de 45-40.(auto cielo ) de fapt acest lucru trebuie sa-l simti ce raport al cutiei de viteze cere motorul astfel incit sa functioneze in conditii de turatie normala si o putere adecvata.

Am vazut pozele-alea cu turometre si GPS-uri pe Matize! Mi-as pune unul, pentru ca, momentan fiind singura masina a familiei (mai mult nevasta-mea :banana: merge cu ea), mi-e greu sa cred ca voi ajunge vreodata sa schimb vitezele cam dupa cum "simt" motorul! Am bagat oricum la cap niste treburi! Thanks a lot! :thumbl:

Si ca tot m-a traznit treaba asta acuma, cum ramine cu celelate viteze, ha? M-ati lasat in aer!!! Exemplificare:

- a 5- a la 70;

- a 4-a la 50-60;

- a 3-a la 30-50;

- a 2-a sub 30, intotdeauna, ca mi se pare ca geme rau motorasul!!!

- cum am mai zis, viteza 1 nu merge in mers!

Scuze, poate pentru multi dintre voi sint puerile intrebarile, dar mie mi-ar fi foarte utile pe viitor, pina ajung si eu la intilniri! Daca insist prea mult pe o problema banala, ca sa nu plictisim eventuali, va rog sa-mi scrieti si e-mail! Multam!

Pai stai sa ma gandesc... :-?

V > IV - cind scade sub 80

IV > III - cind scade sub 50

III > II - cind scade pe la 30

II > I - cind mai are putin si se opreste. De fapt destul de rar (cind tre sa urc borduri, sau sa trec prin gropi mari)

M-am gandit! :uff:

• 10 months later...

I-am cumparat nevesti-mi un Matiz nou. Fiind incepatoare cam merge cu el subturat. I-am spus la ce viteze sa schimbe vitezele dar degeaba accelereaza ea pana la 40km/h ca pana schimba a 3-a viteza ajunge la 30km/h. Nu ma pricep la mecanica si deci va intreb: la ce probleme ma pot astepta in timp din cauza subturarii?

Dupa o asidua pe internet...

Maximum Gear Speeds and RPM.

1st Gear.-----38 KMH / 6700RPM.

2nd Gear.-----66 KMH / 6700RPM. => 50 KMH = 5000 RPM

3rd Gear.-----122 KMH / 6700RPM. => 50 KMH = 2750 RPM

4th Gear.-----137 KMH / 6250RPM. => 50 KMH = 2280 RPM

5th Gear.-----135 KMH / 5020RPM.

Ce e dupa sagetutze, am calculat eu, Sper sa nu ma fi inselat.

Am totusi o nelamurire ... unde e viteza aia maxima , 144kmh ?!?!

Valorile astea mai sunt valabile si pentru Matiz euro 3, avand in vedere ca acesta are cativa caiuti in minus ?

• 2 months later...