Jump to content

cielo sh vs. solenza ?

Recommended Posts

salut!

vreau sa imi schimb masina ( o nova din 98 ). problema este ca nu pot sa ma hotarasc intre un cielo sh si solenza. am condus masina fratelui meu (cielo coreean '96) si m-a incantat extrem de mult. solenza nu am condus-o dar sictirul celor de la minunatele uzine din pitesti ma face sa ma indrept catre daewoo. pana acum stau cam asa:

solenza:

- masina noua, cred (sper) ca timp de 2 ani sa nu merg la service decat pentru verificari de rutina. din pacate nu pot sa il uit pe nea ion de la raion care ii mai aplica un baros minunatziei de motor de la renault.

- la capitolul relatii cu clientii sunt niste idiotzi!

- tabla de productie romaneasca nu ma incanta in nici-un fel.

- avantaj net la cumparare pentru ca nu pot sa dau toti banii odata.

- avantaj costuri piese de schimb.

cielo:

- desi este mai veche cu 2 ani decat nova mea din 1998 si a fost cumparata sh, masina fratelui meu nu are nici-un pic de rugina decat cateva zgarieturi din parcare. pana acum nu a cumparat pt ea decat ulei si burdufuri pentru planetare. in concluzie, dupa atatia ani cielo merge si acum ca o masina de cusut "ileana".

- avantaj net la confort, zgomot motor si diverse alte zgomote. la fel inchiderea usilor. :D

- desi nu stiu decat din auzite cum se comporta in cazul unui accident (Doamne fereste), cred ca si la acest capitol cielo mai castiga o bila alba fata de dacia (Daca Ai Cap Ia-ti Alta).

- mare dezavantaj la costurile de intretinere :(

am auzit ca daewoo romania este inferior coreenilor, rezulta o calitate mai proasta a masinilor de productie autohtona. chiar daca reusesc sa gasesc un sh coreean nu pot sa uit ca fierul este fier si odata o sa inceapa sa cada. si sa vezi atunci distractie... :roll:

cu dacia m-am cam lamurit, dar nu prea stiu cum este cu cielo. asa ca daca se poate astept parerile voastre.

multumesc,

--L.

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pai eu as vota clar cu Cielo. Cat despre banii jos, sa stii ca si un Daewoo SH se poate lua in leasing!!! Dovada sunt chiar eu! Si gasesti de prin '98-'99, in stare foarte buna, la jumatate de pret de Solenza, asa ca treaba cu costurile de intretinere devine vag irelevanta...

...sa stii ca si un Daewoo SH se poate lua in leasing!!! Dovada sunt chiar eu! Si gasesti de prin '98-'99, in stare foarte buna...

multumesc :D

poti sa imi dai mai multe detalii ? (dealer, site..)

Cielo aş alege şi eu.

Partea cu mersul la service doar pentru revizii... cred că e o utopie în condiţiile rutiere din ţara noastră. Mai ales c-o Dacie. Am văzut Nova cu 100.000 km, şi era mult mai distrusă decât Cielo-ul pe care l-am avut cu 200.000 km. Ce-i drept, era coreean, despre astea mai noi nu prea mai ştiu mare brânză.

Partea cu piesele mai ieftine la Dacia e o veche legendă apusă, deja majoritatea pieselor se află la cam acelaşi nivel de preţ (cu excepţia câtorva, desigur, dar CASCO rezolvă totul).

Aşadar, între un Cielo sh (mai ales dacă e şi coreean), şi o Dacie... Cielo all the way.

Spui ca ai NOVA , ei gindeshtete ca Solnitza e chiar mai aiurea(Ieri am condus shi eu Solnitza Clima(noua) si mi-a facut o impresie nasoala in comparatzie cu Cielo(bataie de planetara ; ushile zornaie ; AC slabutz ; pozitzie la volan incomoda ; finisare interioara neglijenta ; design aiurea la bord-prea mic)--am zis eu odata shi nu m-am razgindit :lol: :lol:

Asa ca ia un Cielo si n-o sa-ti para rau(mai bagi un leasing) cit despre piese : Un amic de-al meu si-a schimbat tobele la Dacia berlina(900.000 cele mai ieftine) si-o sa le mai schimbe peste doi ani . La cielo le schimbi la patru ani si costa ambele 1.900.000lei deci cam tot pe acolo numai ca Cielo n-are mersu' cretz ca Dacia :lavolan: :lol:

DECI TRAIASCA CIELO de oricare va fi :cadelnita: (ai grija la pietzari!!!)

Reparatiile(inttretinerea) nu inseamna numai bani ci si f.f. multi nervi . Cine doreste sa aiba parte de ei cat mai des are o solutie ieftina : Dacia .

Atentie la testare Dacia : fara muzica si discutii in mers , ascultati zgomotul . Va garantez ca in timp va fi din ce in ce mai puternic si mai "complex" . Acum drept e ca nu stiu cum face un Cielo din 96 , dar ala in care am mai mers (cu 150k la bord) nu prea se baga in discutie . :D

Bafta si o alegere "profitabila" .

Cielo-urile noi sunt mai zgomotoase decat cele vechi. Lumea spune ca ar fi si mai proaste ("varza" cum ii place lui NFS sa spuna) eu insa nu-s de acord.

Poti sa mai astepti un pic sa te lamuresti cum e cu Logan. Macar ca poate mai scad preturile pt Cielo SH. Era un GLE parcat undeva si cerea omul pe el nici mai mult nici mai putin de 5.800euro. Avand in vedere ca era din 99 minim (poate chiar mai vechi) mi s-a parut cam mult. Nu ca nu i-ar face dar se apropie cam tare de un Golf 4 SH.

Cielo all the way.

Solenza no way.

Logan may be.

Hehehe! daca puneai intrebarea pe DaciaClub vedeai ca parerile sint opuse celor expuse aici ( http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=4403&start=0 ).

Esential mi se pare pina la urma citi bani esti dispus sa dai pe masina (in rate sau cum vei putea). Cielo SH e o varianta foarte buna contra Berlina noua, DSN SH mai noutza si chiar SLZ Scala noua (varianta cea mai accesorizata), care poate sa coste dublu decit un Cielo decent. Daca esti dispus sa sacrifici dotarile de confort, poate o SLZ Europa sa te coafeze, din motive de masina noua cu garantie (penibil de mica la cum e facuta masina) de 18 luni ... tu si banii tai stiti cel mai bine ce e mai potrivit; odata cu aparitia Loganului, parera mea e ca nu are rost sa iei Solenza, mi se pare o prostie ... asa ca de fapt optiunile tale mi se par a fi Logan nou, varianta ieftina de 5700E si un Cielo SH la ~3500E, sensibil mai bine accesorizat, dar cu riscurile oricarei masini second-hand ... neplacut e insa faptul ca ar trebui sa mai astepti cam 6 luni pentru Logan, pentru a urmari feed-back-ul primilor posesori si a prinde poate vreo promotie (dotari suplimentare, imbunatatiri tehnice - vezi cazul Solenzei, care in juma' de an a primit bare in usi, ranforsari ale structurii, UCH in loc de UCE, punga :lol: :lol: pe UCE ...).

Bafta si tine-ne la curent cu alegerea facuta!

Eu am avut o dacie berlina .. dupa ce am bagat cam 40 de milioane in ea sa o repar , s-a stricat din nou si am jurat ca nu o sa mai conduc dacie in viata mea.

In decembrie 2003 am reusit sa strang ceva bani si mi-am luat un cielo gle la 3900E.

Masina merge impecabil, ce am schimbat la ea au fost consumabilele.

Is super multumit de masina , iar la banii astia era cea mai buna optiune.

Daca iti iei cielo , cauta unu de productie coreana sau unu din 96-97 , printre primele facute in romania. Vezi sa aiba tabla si vopseaua impecabila, putini km , vezi ce fel se inchid usile, uzura din interior , daca sunt zgomote in mers, etc.

Costurile de intretinere is cam la fel ca la dacie.. daca luam in calcul fiabilitatea, iesi in castig.

Eu intre Solenza si Cileo SH aleg Expero...diferenta de la Cileo sh la Expero sh nu e chiar asa mare...

Nu e mare la bani pt. ca la confort nu se discuta si nici la materiale sau tinuta de drum.Dar asta-i alta discutie...cielo e mai sport ca sa zic asa :swordfight:

:lollol:

:o fftopic: I-ati vazut pe aia de pe DaciaClub la aceeasi discutie???S-au infierbantat rau de tot!!!!E unul care zice ca ploua in Cielo si ca scoate vecinu lui galeti cu apa din portbagaj si altul de 1.68 inaltime care cica n-are loc in spate :lollol:

Baieti numai de bine-depasire cu a treia si... :tongue:

Am citit topicul ala mai demult: singurul lucru pertinent pe care nu-l stiam mi s-a parut cel cu prima de asigurare la solenza de doar 2.4% fata de minimum 5% la cielo (sau la orice masina straina)

Revin: eu nu as lua Solenza noua acum si din alt punct de vedere: pierzi bani mai ales prin prisma Logan-ului. Solenza nu mi s-a parut o masina chiar asa de proasta (cu exceptia instabilitatii) dar mi se pare o masina scumpa la ce ofera.

Si daca apucati sa vedeti una la 50.000km o sa intelegeti de ce spun ca e prea scumpa.

Cel mai degraba cauta un Cielo seccond. Macar asa nu pierzi bani.

..E unul care zice ca ploua in Cielo si ca scoate vecinu lui galeti cu apa din portbagaj si altul de 1.68 inaltime care cica n-are loc in spate..

yap, am vazut.. destul de pueril dupa parerea mea. poate ca este adevarata chestiunea cu ploaia, la urma urmei nu exista padure fara uscaturi. dar sa spui ca nu ai loc pe bancheta din spate... come on.. :aloooecineva: iar daca la cielo nu ai loc... atunci la solenza clar trebuie sa ma mut in portbagaj :mrgreen:

oricum, am venit pe forumul asta 80% convins ca ar trebui sa optez pentru cielo.

btw.. daca stiti pe cineva care are un cielo de vanzare... :veneratie:

@viper.. multumesc pentru mesaje si anuntul din bursa. dar mi-ar place mai mult o varianta berlineza. daca se poate si la 30 - 40k de km.. :leghump:

Aveti dreptate cu diferenta de confort si, poate desi eu nu sunt de acord, cu instabilitatea... Oricum amandoua sunt varza la stabilitate...

Uitati de motor. Un cielo peste 80k km cam consuma ulei. Nu e o regula dar un motor de renault e de renault iar motorul de cielo e de cielo... Acum o sa sariti pe mine sa-mi bagati pumnul in gura dar macar comparati consumurile reale - 8 in oras pe dacia si 10-11 pe cielo. Eu personal am avut consum de 13 pe cielo std automat si la fel pe executive manual.

Pentru mine, la o masina, cel mai important e motorul. Daca asta e bun, restul se poate face, repara, tuna, etc. Dar daca motorul incepe sa consume ulei si sa faca figuri la revedere...

Eu vin dupa o perioada lunga de masini sh (Volkswagen Transporter '87, Passat '79, Fiat Ritmo '86) si eu unul M-AM SATURAT! Nu mai am nervi si bani si energie sa risc cu o masina sh oricare ar fi ea si de oriunde ar proveni.

Poate pentru unii nu este asa de greu/complicat/etc sa segmentezi un motor, sa schimbi discuri de ambreiaj etc dar pentru mine e. Io vreau sa ma urc in masina si sa plec la drum. Fara a verifica daca mai am ulei in motor, daca nu a curs lichidul de frana pe la garniturile de cilindru vechi etc.

Si mai e o chestie: Tanarul care a inceput topicul nu a spus de ce bani dispune... ce comparam, solenza noua de cati bani, ce versiune?

Io nu as sta la discutie, as cumpara o masina noua (fie ea si dacia). Si, ma rog, asta am si facut :lol: .

O masina sh PREZINTA RISCURI la oricati mecanici si vecini te-ai duce sa o verifice...

Daca tu ai 5000 de euroi ia-ti un matiz nou. Daca nu ai, se pare ca trebuie sa iei sh si atunci nu mai compara cu slz.

PS: Si cu forumurile astea e greu sa te decizi... Daca te uiti pe daciaclub.ro o sa vezi o tona de pb cu dsn/slz/etc. Daca adopti o atitudine distantata si te uiti si pe daewooclub.ro o sa vezi si aici o tona de pb cu matiz si tico. Si asta nu inseamna deloc ca proprietarii ar fi nemultumiti cu ele.

LATER EDIT: citez aici un post al lui panzer care are cielo (parca nou - 02.2004) Panzer, corecteaza-ma daca gresesc...

Eu numai notiunea de economie nu o am: 1.5 dohc 16v consum normat in oras de 12.4 L/100km. Cum e inca sub10.000 nici nu ma asteptam sa-l ating.

Ce fac totusi:

- accelerez numai cu masina pe cuplu. nu o accelerez niciodata subturata (ca stiu ca atunci e jale consumul)

- mers cat mai mult cu masina scoasa din viteza (cand e posibil)

- la semafor daca ala din fata mea se misca 3 m io stau linistit. Data viitoare cand se misca inca 3 m sau pleaca coloana plec si eu. Fac asta chit ca ma mai injura unii din spate. Oricum nu e mare lucru daca tzi se baga altul in fata.

- folosesc cat mai putin ACul fara sa-mi afecteze confortul.

Plus chestiile spuse de voi in afara franei de motor de care nu stiam pana acum.

Cu toate astea sub 13.4 L/100 in oras n-am coborat vreodata, fie iarna fie vara.

Noroc ca spre deosebire de altii eu am sub 3km pana la servici.

Pai bre, escuzemoa, da-o dracu' de dacie, dar la cielo 13.4 l/100??? IO AS FACE SCANDAL LA DAEWOO SA-MI DEA BANII INAPOI CA MI-AM LUAT TZEAPA!!! Apropos, cat ai dat pe ea, panzer?