Vladutz` Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 Salutare...am un Matiz dein 2005 si vreau sa imi schimb casetofonu` din masina si sa imi pun o statie cu un bass in prtbagaj.Pot sa schimb eu singur casetofonu` sau trebuie sa ma duc la ei la reprezentanta sa mi`l schimbe ?Iar statie trebuie alimentata direct de la bornele bateriei,pentru asta tre` sa trag un fir mai gros in masina...se "supara" cineva daca`l trag eu fara sa ma mai duc la service la Daewoo ? Daca aveti timp sa`mi raspundeti la acest msg v`as fi recunoscator... ! Link to comment
florinbad Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 Observ ca ai deja casetofon montat. Deci, poti sa faci singur ceea ce vrei sa faci! Daca nu ai fi avut casetofon, trebuia sa te duci la reprezentanta ca sa nu pierzi garantia la partea electrica. Uita-te si pe aici ca sa vezi ce modificari au (mai) facut baietii si fetele de pe forum: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=242 Link to comment
negoctav Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 Nu stiu ce dotare este matizul tau,dar am sa iti raspun eu fara sa mai cauti: - Playerul auto il poti alimenta direct de la mufele masinii,cu adaptor daca este nevoie -Amplificatorului trebuie sa ii tragi cablu de plus direct de la bornele bateriei cu siguranta pusa aproape de baterie in compartimentul motor (f impotant deoarece cu timpul izolatia cablului se poate roade din diverse motive si scoti flacari).Minusul il poti lua de oriunde de pe caroserie,numai sa faca contact bine. Te sfatuiesc ca papucii cablulilor de + si minus (la legatura cu caroseria),respectiv la legatura cu amplificatorul masinii sa ii cositoresti,este cel mai sigur asa.Merg si sertizati,asta numai daca ai un cleste adecvat,daca nu ramai neaparat la solutia cositoririi.Altfel risti sa iei foc si crede-ma ca masina arde foarte usor.- -Iti recomand un condensator pentru a proteja partea electrica a masinii de "socuri" electrice (scuzati expresia),indeosebi alternatorul si calculatorul masinii.Poti pune unul de 1 F daca vrei o statie pana in 1000 w rms..Daca vrei mai mult 1,5 - 2 F. Totul se poate face acasa,cu sculele necesare,cu grija,mult calm si putina indemanare poate iesi chiar o treaba profesionista. Bineinteles tot ce e facut home-made duce la pierderea garantiei,dar la noi orice se rezolva! Spor la treaba! Link to comment
Vladutz` Posted March 9, 2006 Author Share Posted March 9, 2006 Stiu cum sa alimentez si statia si casetofonul ... problema ti`am spus care este ... nu vreau sa pierd garantia,asa ca,din cate am inteles eu tre` sa ma duc la ei la service sa ma lase "electricienii" fara bani Sper sa se auda bine muzica in Matiz..ca n`am vazut nici un Matiz care sa aiba o nebunie de incinta in portbagaj ! Link to comment
MethodRO Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 @Vladutz`: Casetofonul il poti monta singur deoarece matizul are mufele pt castetofon trase. In ceea ce priveste stati nu prea ai ce sa faci devat sa apelezi la service. Link to comment
Shenck Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 fftopic: 2.4 Înainte de deschiderea unui subiect nou, asiguraţi-vă că nu există deja un topic cu tema dorită în alte secţiuni ale forumului folosind funcţia 'Căutare'. Dacă nu s-a mai discutat, puteţi începe o nouă discuţie încadrând mesajul la secţiunea corespunzătoare. Subiectele deschise în secţiuni nepotrivite vor fi mutate de către administratori sau moderatori acolo unde le este locul fără explicaţii suplimentare. Folosiţi titluri clare şi uşor de înţeles pentru noile discuţii (de exemplu: "Problemă cu motoraşul de la ştergătoarele de parbriz" şi nu "PROBLEMĂ MARE! HELP!"). Detalii http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?act=boardrules Acum l-am redenumit eu, dar ai grija te rog pe viitor! Link to comment
DannyTheKid Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 Vladutz' baiatule daca te hotaresti vreau eu sa iti cumpar casetofonul care il ai Am si eu un Matiz si vreau sa ii pun o zdrancanica acolo sa imi sune in creier da nu am acum de dat 5 mil pe unu nou Il mariti pana la urma ? Link to comment
FLEX Posted March 10, 2006 Share Posted March 10, 2006 Vladutz, vezi ca mufa standard Daewoo e diferita de cea folosita la alte casetofoane; asa ca iti trebuie un adaptor sau, daca te pricepi, sa pui tu singur firele in mufa cea noua, dupa ce le-ai taiat de pe cea veche. ATENTIE!!! garantia pe partea electrica ACORDATA DE FABRICA o pierzi oricum cind ai facut cea mai mica modificare la ea, chiar daca o faci in service daewoo; electricienii de service vor garanta DOAR pentru ceea ce modifica ei, nu si pentru restul instalatiei electrice, iar fabrica nu va mai acorda garantie din cauza modificarii ... un mic cerc vicios. Asa ca ai grija, baga-te sa faci tu DOAR DACA STII FOARTE BINE CE FACI, iar daca ii lasi pe altii, specializati, TREBUIE SA FIE PERSOANE DE MAXIMA INCREDERE, am vazut atitea alarme montate gresit, de exemplu (chiar din cele super-simple), de nu mi-a venit sa cred ... montate gresit in service, unele din ele specializate in electrica auto ... Link to comment
Recommended Posts