Jump to content

Reparare Radio Tico

Recommended Posts

Deci:

KIA6280H/6281H au echivalent TA7280P/7281P (Toshiba).

Diferenta intre circuitele cu 0/1 este ca pinii sunt asezati "normal" sau "invers" (in oglinda) pentru a facilita realizarea cablajelor pentru amplificatoarele in punte. Cu siguranta nu e cazul la Tico, dar probabil ca au utilizat ce le-a fost mai comod in proiectare. Pentru a identifica tipul, trebuie comparata putin schema din foaia de catalog cu ce se gaseste pe placa cu piese si se poate depista relativ usor ultima cifra.

Foaia de catalog pentru TA-uri e aici.

Succes!

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Informatia despre echivalentele TA-uri pentru KIA6280/81H nu ajuta pentru ca dupa mici incercari se pare ca amplif. audio final nu este de tipul de mai sus ( nepotrivire pini ), dar e posibil sa fie KIA6299H de la care cel putin pinii IN1, IN2 si VCC sunt ca pe PCB-ul AKF611.

Daca ai schema te rog frumos sa o share si cu noi.

Edited by Mircea
  • 3 weeks later...

Revin, sper sa nu fiu enervant. Am gasit dupa mai multe cautari o schema de RCS tank pe care incerc sa o atasez mai jos. Intrebarea mea este daca schema aceasta poate fi folosita si la radio ( prin ignorarea partii de casetofon ) ? Ma gandesc ca amplificatorul audio final ( cel al carui cod vreau - inca - sa il deteremin exact) este acelasi. Sau la casetofon e posibil sa fi folosit unul cu calitati mai bune ? Daca e asa, totusi pinii sunt diferiti ?

DAEWOO_AKF7331EV_AKF7333EV.pdf

@vsebas, este foarte posibil să fie acelaşi integrat si la radio simplu. In general contează puterea la care a fost proiectat, calitatea e cam "standard". Eu zic ca nu e greu sa verifici si ceilalti pini, daca deja unii ţi se par ca se brodesc. După cum observi e făcut cu componente puţine, in afara de intrare/iesire plus si masa are pe 2/5 reteaua de reactie si pe 11/9 "bootstrapul" din iesire. Pe 3 e un filtraj al alimentarii la etajul de intrare. Daca pretul este bun ia unul si pune-l. Verifica si cablajul sa nu fie exfoliat pe traseul de plus, se intampla des la astfel de defect. Succes!

• 1 month later...

Cat a costat? La mine problema e ca uneori se aude cam fasait pe FM. Cred ca problema e in alta parte, in selector, ma gandesc in atatia ani cu temperaturi intre -20 si +50 condensatorii incep sa iasa din parametri...

Am uitat sa specific, antena este noua, am schimbat-o sperand sa scap de fasait. Nu e deranjant, doar ca mi se pare ca se aude usor distorsionat, doar pe radio. Integratul schimbat de tine e pe post de amplif audio deci nu rezolv nimic schimbandu-l

M-am exprimat putin ambiguu, integratul schimbat de mine nu are legatura cu receptia FM. Daca ai avut timp sa parcurgi topicul, in posturi anterioare am ridicat, in mare, 2 probleme : lipsa sunetului ( amplif audio final ars ) si DOAR fasait pe FM ( lipsea antena cu desavarsire ).

Tot in posturi anterioare alti colegi de forum au recomandat verificarea lipiturilor de pe placa la firul de antena si eventual refacerea lipiturilor chiar daca par OK. Cu ocazia asta faci si o inspectie vizuala la condensatorii de care pomeneai.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Imi poate da si mie cineva schema de la radioul original de Tico? Vreau sa-l pun pe masina si nu stiu ce inseamna fiecare fir. Stiu ca la origine erau niste mufe in bord dar acum nu mai sunt. Si in bord si pe radio am decat fire :( . Ma poate ajuta cineva cu o schema de conectare?

Multumesc!

s

salutare.Sa vad poate gasesc eu schema lui ca eu il am deja montat

• 3 weeks later...

Ca sa nu mai deschid alt topic, postez si eu o problema la radiocasetofonul Daewoo de pe SE power (vandut cuiva care spune ca nu mai merge, montat de mine dar cu firele cam varza, ca a mai umblat la el) - AKF-4306Sw la care mere tot, mai putin sunetul: deci- cand dau drumul - nu se aude NIMIC. Doar in momentul in care ating usor firele unele de altele se aude fff usor un fasait in difuri, dar foarte slab, dar nici un sunet muzical. O fi finalul? Si daca da, ce fel este, ca nu se vede nimic pe el. Ms si scuze pt :o fftopic:

Edited by Lucian M

Daca il vei desface la spate,dupa ce dai jos radiatorul vei observa un integrat(TDA 8560Q),acesta s-ar putea sa fie de vina.Gasesti o schema a integratului pe www.datasheet.com.Pentru mai multe detalii da un PM.

• 1 month later...

Am si eu o intrebare.

Am radio cass-ul original pe Nubira 2 (2001) - nu am avut masina de noua.

Si problema e ca nu pot prinde nici un post pe FM cu numar PAR in coada, merge doar din doua in doua numere si alea impare (manual sau automat - la fel)

exemplu: nu pot prinde ProFM 102.80, 21 - 100.20

Am doar posturi cu numar impar in coada

Vreo idee?

• 5 weeks later...

din pacate aia e doar schema de conectare - mai este un link mai incolo pe thread - dar e "out of date" ... :grumpy:

baiul mare e ca nu pot sa vad ce integrat are (al din spatele afisajului) - pt ca are quarzul lipit bine de tot de el... ca macar daca am tipul integratului - pot masura daca ii vin 5V & stuff ...

stie cineva sa ma lamureasca cu chestia asta macar? chiar si cu o poza al unui radio d-asta desfacut sa se citeasca indicativul

• 8 months later...
  • 5 months later...
  • 1 year later...

dupa multe cautari, am facut rost de un radiocas Tank model: akf9625wg.

pe el e o eticheta pe care sunt descrisi pinii si legarea lor.

intrebarile mele sunt:

1. la pinul 3 scrie: auto ant" - ce inseamna? ce fir trebe legat acolo?"

2. la pinul 4 scrie : "acc b(+) - ce reprezinta? legarea la 12v?

3. la pinul 10 scrie: "ilumination" adica leg alt +, sau trag un + de la pozitii?

4. la pinul 11 scrie : "backup+" - aici leg alt plus?

va rog ajutati-ma , ca sa pot ajuta si eu un mester sa-l lege la masina , sa am si eu galagie in Ticorez.

multumesc!

1. Acest pin da semnal pt. comanda antenei electrice (urcare/ coborare) cum e, de ex., la Cielo. Cred ca la Tico nu e cazul;

2. Pinul ce se leaga la circuitul accesorii (linia 15 pt electrician10000000.gif ) adica + 12V dupa cheia de contact. Alimenteaza partea de putere a radioului;

3. Pinul pt. comanda iluminarii butoanelor. Cum bine ai intuit se leaga la circuitul "illumination" sau linia 58, adica + pozitii;

4. Pinul ce asigura alimentarea pt. mentinerea memoriei posturilor radio. Se leaga pe circuit de + direct de la baterie (linia 30).

Nu stiu daca Tank-ul tau are prevazute sigurante fuzibile pe carcasa. Iti recomand ca pe liniile de + sa se intercaleze sigurante cu soclu de min. 2,5A (maro) pe linia de + (30) si vreo 10A (rosie) pe linia de + acc (15).

Auditie placuta!smilies29.gif

LE: am corectat valorile sig. Le-am sucit!10000001.gif

Edited by cris06

Tico - indiferent de echipare are trase fire pentru radio - trebuie sa gasesti acolo in locasul lui - cele doua plusuri (dupa cum a zis Cris), plusul de iluminare, 4 fire pentru difuzoare si cablul de antena.

Iar plusul principal - ACC B+ trebuie sa fie deja printr-o siguranta din tablou - dar pentru a nu avea probleme trebuie intercalata totusi una de 5 sau 7,5A

Edited by madkat