Gica Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 Avem nevoie de o machineta la firma si zic hai sa vedem niste diesele de mic litraj si mai ieftine si asa ajung sa aflu ca exista pana la 31 martie o promotie la Corsa. Ma duc la GTT (ca doar de acolo mi-am luat Kalosul, sa raman client fidel... ) si vad la vanzari 3 persoane : 1 baiat si 2 fete (femei, whatever...aveau la vreo 30 ani max.), barbatul era ocupat, ma adresez femeilor, una dintre ele zice de pe scaun : " dati-mi dvs. ofertele din raft" si apoi se apuca cu markerul sa sublinieze ce dotari sunt, scrie cu pixul reducerea, si zice : "asta e !" . Intreb : " as putea sa vad masina? " zice : "Sigur e in showroom, mergeti la ea" fara sa se clinteasca de pe scaun". Asa ca m-am dus singur, m-am chinuit sa rabatez bancheta, ma rog, nimeni nu ma intreba nimic, m-am invartit eu pe-acolo, mi-am facut o idee si plec. A doua zi am revenit cu un coleg, ne uitam la Corsa, ne place (el era superincantat), dar bancheta se rabata naspa (nu se forma o suprafata plana si noi asta cautam). Zicem ca poate nu stim noi, hai sa intrebam, dar toti 3 agentii de vanzari ocupati, dupa 5 min se elibereaza cealalta femeie (nu cea de ieri) si zice ca nu stie cum se rabateaza si "ce ? vreti sa carati cu ea? ". apoi vadit afectata se ridica de pe scaun si cu tocuri cui vine la masina si nu reuseste mai mult ca noi. O rog frumos sa ne dea un barbat, poate e nevoie de forta si zice ca nu are pe cine... . Pana la urma striga la sheful de service si acesta ne lamureste ca ce observasem noi era corect, nu se forma o suprafata plana . Ideea e ca atitudinea acelor agente de vanzari a fost deplorabila, si eu si colegul meu am ramas masca de faptul ca nu stiau cum sa scape de noi, e adevarat ca veneau permanent clienti, dar asta datorita preturilor bune pe care le au acum. Oare nu isi iau comision la vanzari, oare si-au facut planul si nu vor sa mai vanda ? Pe seara l-am sunat pe cel ce mi-a vandut Kalosul si a fost surprins insa mi-a dat dreptate, mi-a confirmat ca aceste persoane nu isi misca fizicul din showroom, dar eu cred ca nu se misca de pe scaun. Si-a cerut scuze in numele GTT-ului insa pe el il stiu cum trateaza clientii, cand am luat Kalosul a stat 1 ora dupa program sa imi prezinte masina. Se pare ca vom aborda un Fiat Punto Clasico drept urmare. Link to comment
BogdanG Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 Intotdeauna mai exista si dobitoci(dobitoace) daca mergi in Germania o sa fi surprins ca la AutoHAS exista femei care vorbesc si romana,rusa,franceza,engleza...si sunt nemtoaice dar scopul lor este sa vinda nu sa stea acasa ...desi unele sunt insarcinate dar lasa greturile acasa . Link to comment
pixelconscious Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 (edited) Gica! Pot sa te rog ceva ? Dupa ce ridici factura proforma, te rog MUUULT de tot sa le trimiti o copie pe e-mail la toti agentii de vanzari NEAPARAT si sefului lor! Frate, nu se mai poate de atata je m'en fichisme.. Am patit acelasi lucru la DiBas, mi-am luat o zi libera ca sa merg acolo, sa fac un drive test. Si am facut... fix pix! In primul rand, i-am spus uneia din duduile de-acolo ca am sunat cu doua zile in urma pentru drive test si ca vreau sa fac un leasing pentru Lacetti. Ea imi comunica cu seninatate ca masina de drive test nu este disponibila in ziua aia, dar ca pot sa ma urc intr-un Lacetti SH care era in fata, la vanzare. Imi inghit injuratura si ies din showroom. Afara incepuse ploaia, dau sa urc in masina.. era inchisa. Timpul trece, deja turna cu galeata si eram ud, ma intorc si ma uit prin geam.. duduia mea statea pe scaun si se chinuia sa apese pe telecomanda. Mai stau putin, vad ca nu are succes si intru din nou in show room. Ea, in continuare pe scaun, dupa tejgheaua aia de bar ieftin se chinuia si incerca diverse pozitii ca sa deschida masina. Asa ud cum eram, m-am apropiat de ea si i-am spus ca nu e nevoie sa se mai chinuie, am sa ma decid la o alta marca pentru ca toti dealerii Opel si Chevrolet sunt o apa si-un pamant. Din fericire pentru mine, un coleg de-al ei a auzit, si-a cerut politicos scuze celor cu care vorbea si a venit la noi. Mi-a intins mana, si-a cerut scuze pentru neplaceri, a luat telecomanda s-a apropiat de geamul show room-ului si a deschis masina. Ce pielea mea era asa de greu pentru vaca aia sa faca acelasi lucru ??? Sincer, si acum ma gandesc sa fac un leasing pentru Lacetti. Dar mi-e teama ca dau peste nefericiti de-astia si decat sa-mi fac mii de draci cu ei prefer sa mai bag cate un ban in masina actuala. Cel putin pe ea o am de ceva timp si nu ma supar ca mai trebuie sa-i schimb un furtun, o fisa, o bujie.. la urma urmei are 10 ani saraca. Insa atunci cand stii ca platesti lunar o rata, te astepti ca macar dealerul sa-si faca treaba, dar ei nu sunt in stare sa faca o programare. Huo!!!! Deci te rog Gica, faci asta pentru mine, pentru noi toti ? Cand or sa vada ca au pierdut un client, poate se mai schimba si ei.. Edited March 22, 2006 by pixelconscious Link to comment
Tommy Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 Am mai scris si eu, asemanator am patit la di-bas. Si-a dat fraierul in costum ponosit ochii peste cap cand l-am rugat sa-mi deschida portbagajul. Iar de drive-test la Laceti mi-a zis ca nu au momentan masina, ca cele 2 albe ca zapada din showroom, o berlina si-un hatch, nu sunt disponibile pentru asa ceva. Am intrebat daca sa revin peste 2 sapatamani.. si a zis ca probabil in 3-4 saptamani e posibil sa aiba!!! Nu-i posibil asa ceva cand vrei sa vinzi.. Se vede de ce zeci de ani evreii au vandut ce producea cu sudoare taranul roman.. PS: nu faceti greseala sa-i intrebati ceva mai tehnic.. Link to comment
cristi.a Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 (edited) Discutia se poate extinde. Cand am cautat masina (anul trecut cam prin august) am umblat pe la toti ce aveau masini sub 10.000 euro. Opel GTT - nimeni nu a putut sa se miste, a trebuit sa ma invart singur pe langa masina cca. 20 minute. Nimeni nu a intrebat ce vrem, ce cautam si mai ales de ce-i deranjam. Mi-am luat singur pliant si am vazut masina, tot singur. Auto Italia - aici a fost super bine. Am fost servit si cu cafea, si cu suc...au stat de vorba cu noi. DAR, au facut proforma pe o masina fara geamuri electrice, cu pret de cu geamuri electrice..si am vazut abia seara acasa. Evident ca am anulat proforma si toate discutiile cu ei. Ford - Romcar - nici un om din show room nu s-a clintit sa ne arate o masina. Am intrebat de ca si m-au trimis in curte ca era unul parcat acolo...programat la revizie. Am terminat si aici discutia. Porche Romania - Skoda - la fel, nu am fost bagati in seama, ne-au dat la cerere un pliant si cam asta a fost. Am vazut masina expusa si gata. ATS - Citroen - un pusti foarte de treaba, de aici am cumparat pana la urma masina. Nu inteleg atitudinea lor, sunt platiti la ce vand..deci teoretic ar trebui sa fie super de treaba, dar au multe de invatat. Poate ca ar fi bine sa atraga cineva atentia sefilor..coordonatorilor sau cui trebuie si mai ales cui raspunde de bunul mers al firmei. Edited March 22, 2006 by cristi.a Link to comment
Gica Posted March 22, 2006 Author Share Posted March 22, 2006 pixelconscious, la GTT cel ce se ocupa de vanzari la Chevrolet e un tip ca lumea, eu il apreciez mult, daca vrei sa te duci la el, nu vei fi dezamagit, cat despre faza cu proforma, ar trebui sa le si povestesc cum am ajuns la Fiat, altminteri nu vor stii ce sa creada, nu ? Link to comment
pixelconscious Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 Gica, sigur ca da, chiar as vrea sa atacam subiectul cu tipul de la Chevrolet, poate la o intalnire ? Fireste, sa le spui ca ai vrut Opel dar te-au tratat cu neseriozitate si intr-un final ai luat de unde te-ai simtit in siguranta, o copie a facturii sa se zgaraie pe fata ca au fost fraieri. Poate doar asa se mai schimba si ei Dar asta numai daca ai timp si chef, banuiesc ca si tu esti destul de ocupat. Link to comment
iulia Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 Mda, asa am patit si eu cand am fost prima data la Di-bas sa vad ce mi-ar placea. Ignorare totala...si eu nu venisem sa casc gura doar. Dar asta pentru ca am dat eu de cine nu trebuia (cu o atitutine perfect "client-oriented" ) si am generalizat rapid. Nici nu mai voiam sa aud de Di-bas, voiam sa merg la Radacini sau chiar sa renunt la Opel (oricum aveam de ales o marca din 3 care se calificasera in finala). Noroc ca m-au facut sa ma razgandesc cativa oameni de bine de-aici de pe forum, la care m-am plans . Si pana nu m-am dus cu Viper exact la cine trebuia, nu s-a rezolvat nimic. Pacat ca renunti la masina din cauza dealerului; crezi ca ii pasa?! Nu cred ca vor invata ceva, problema lor e ca au prea multe comenzi (erau o gramada care au dat comanda la Astra in acelasi timp cu mine), si nu vor sesiza ca au pierdut pe cineva. Daca era vorba de o flota, se schimba situatia. Oricum raman la ideea ca Di-bas-ul e cel mai bun dealer Opel (si Chevrolet). Am fost si la GTT si nu mi-a placut. La Radacini n-am mai ajuns, dar am inteles ca n-am pierdut nimic. Daca e vorba de carat, vezi ca a aparut Corsa Van, care e clar mai potrivita pentru asta - http://www.opel.ro/site/commercial/corsa_van/desc1.html Link to comment
mortymer Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 In aprilie 2004, cand am luat un colos sedan full pentru la birou, la GTT, de vanzari chevrolet se ocupa si duduia roscata, care acum e mutata pe opel. Atunci scoteau si ei capul cu chevroletu, inca nu se "di-bas-uisera"(din caza asta am si mers la ei)... mai avea un pic si accepta invitatia la cina(daca o faceam). Intre timp, au crescut si... s-au "di-bas-uit"... ii doare in cur de clienti(garantie), sau de potentiali clienti. Asta e ROMANICA. Deja iti fac ei un serviciu ca te lasa sa iti iei masina de la ei. Link to comment
iulia Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 Totusi, acum daca ma gandesc bine, cand am fost la Marele Test Opel din primavara trecuta (si mi-au lasat masina 2 zile, altora chiar 3 daca erau norocosi sa prinda weekendul), cei de la Di-bas s-au purtat super frumos. Intra-adevar atunci se ocupa de asta "duduia roscata" care a trecut acum pe Chevrolet... Link to comment
Recommended Posts