Jump to content

Geamuri laterale fata care se lasa daca le apesi

Recommended Posts

Păi, n-am studiat problema, dar cred că-i vorba de aceeaşi funcţie de protecţie care e folosită şi pentru celelalte motoraşe de pe maşină, şi anume permiterea unui "joc" suplimentar. Dacă ar fi fix, în caz de ceva s-ar bloca brusc şi ar provoca probleme în circuitul electric.

Protecţia asta se vede şi la antena electrică: când e scoasă, nu sunt toate segmentele extinse la maxim - unele mai au loc să culiseze vertical.

E normal jocul ala, in special pentru momentul in care inchizi geamul. La fortza cu care un ghiolban poate sa inchida un geam de masina, cauciucul ala din partea de sus se poate uza/taia prematur. De-aia, pentru tot omul, e pus acel joc de 1 cm, omul sesizeaza ca geamul e inchis si renuntza sa mai invarta de manivela.

Eu zic ca e gandita totusi marja aia de 1 cm. M-am bagat si io in vorba.

• 3 years later...

Si eu intampin aceasta problema de cateva zile. Am spalat masina si am observat cum se prelingea apa pe geamul din dreapta fata,am mai observat ca ramane cam ~ 3 mm deschis. Dupa inchiderea geamului daca il ridic cu mana,se mai ridica acei 3 mm. Intrebare : ce se poate face ca sa inchida complet ,cum inchidea ca de obicei ? am demontat garnisajul de la portiera si am miscat un pic de macara,si are un mic joc...toate surupurile sunt stranse.

• 3 months later...

Salut tuturor. Sunt un proaspat si mandru posesor de Tico si am aceeasi problema. Geamul de la sofer nu se inchide pana sus decat daca il imping usor cu mana. Totodata are si un joc fata-spate de cca. 5mm iar cand il cobor se aude un trancanit cand ajunge pe la jumatate, ca un hop peste care ar trece. Am fost la un service (non - daewoo) si mi s-a spus ca trebuie schimbata macaraua. Nu ar fi mare deranj dar la viteza de peste 90km/h cu geamul inchis scoate un zgomot enervant

Acum, intrebarea mea este: oare se poate regla asta care este acum pe portiera?

Daca nu, cam cat dureaza sa montezi o macara pentru ca ei cer 40 ron manopera pe ora.

Motivatia fostului proprietar (pe care il cunosc foarte bine) este ca aceasta problema a aparut in momentul in care a schimbat manerul de deschidere al portierei de pe exterior.