Jump to content

Cielo Gle '98


CT_ZDB

Recommended Posts

Se ia un Cielo GLE din dotare... Alb Cassablanca.

Modificari exterioare - nici una.. esta asa cum a iesit pe poarta fabricii din Craiova.

Ce modificari au fost facute de-a lungul timpului?

In martie 2004 ciptuning la ASPAD + becuri Philips VisionPlus (masina avea 80k km la bord)

Dupa cateva luni, prin mai pus filtru de aer K&N panel.

Rezultatul? Cuplu mai mare la turatii mijlocii... de la 1800 RPM motorul trage foarte bine pana la 5600 - 5800 RPM, un consum de benzina mai mic ca inainte (in Bucuresti, vara, am avut consum de 8,5l/100km, iar la drum extraurban 6,2-6,3 pe un drum Constanta - Rm. Valcea (430 km) facuti in aproximativ 6 ore, traversat Bucureti si Pitesti.. cu traficul aferent, 130-150 km/h pe A1 si A2).

Nu am avut niciodata consum mai mare de 11%.

In interior am montat o cotiera este foarte confortabila la drum lung si mai depozitez in ea tot felul de obiecte (pixuri, casete, servetele, etc) care daca ar sta in torpedou ar zdranganii in toate felurile.

Actualmente masina are 130k km si la ultima revizie au fost schimbate amortizoarele si ceva bucsaraie. Noile amortizoare Koni au fost reglate pe fata la prima treapta de intarire, iar cele de pe puntea spate au fost lasate cat mai moi posibil. S-a obtinut o suspensie ferma, masina fiind foarte stabila in viraje, dar totodata este si confortabila, pe piatra cubica este mult mai bine fata de vechile amortizoare, franarea este impecabila... testat pe o portiune de asfalt denivelata dinaintea unui semafor si s-a comportat excelent. Amortizoarele se impaca foarte bine cu pneurile Continental EcoContact3 (175/70 R13). La presiunea de 2,2 bari pentru puntea fata si 2 bari pentru puntea spate masina sta foarte bine pe strada, talonul mare al cauciucurilor atenueaza socurile si sunt foarte silentioase la viteze mari.

 

O sa urmeze cateva poze.

post-471-1143207111_thumb.jpg

Link to comment
Noile amortizoare Koni au fost reglate pe fata la prima treapta de intarire, iar cele de pe puntea spate au fost lasate cat mai moi posibil

 

 

Crezi ca este cea mai buna combinatie posibila?

 

Intr-adevar amortizoarele tari fata fac sa se incarce/descarce mai putin puntea fata la franare/accelerare.

Dar amortizoarele ar trebui sa fie mai tari pentru o tinuta mai buna de drum.

Daca intr-adevar ai urmarit confortul,e ok,dar daca vrei si ceva stabilitate in curbe e rau.

Se stie ca in anumite conditii puntea spate de la cielo(datorita proastei repartitii ale greutatilor pe punti) poate rupe aderenta si apare o tendinta supraviratorie ,iar niste amortizoare moi nu face decat sa amplifice aceasta tendinta,tendinta care o vei simti pe drum cu aderenta mai scazuta sau pe asfalt la limita..

 

Sa nu crezi ca te critic sau ceva,doar intreb...

 

Pe de alta parte ,din cate ai povestit masina e "misto",iar anvelopele Continental EcoContact3 se impaca f bine cu asfaltul,dar foarte prost cu zapada,polei ,etc..

 

 

multi km fara probleme!

:worthless: :P

Edited by negoctav
Link to comment

"iar anvelopele Continental EcoContact3 se impaca f bine cu asfaltul,dar foarte prost cu zapada,polei ,etc.."

 

Din contra.. pe zapada sunt super o.k. ultimile 2 ierni cu ele le-am facut... nici cea mai mica problema. Pe polei nu le-am incercat :D

Link to comment

Spun asta ca stiu de la masinile lu taica-miu (fosta si actuala)care au EcoConti,iar un pr si-a pus la executive intr-o iarna tot EcoConti,care s-au dovedit mult mai slabe pe zapada/polei,etc decat fostele Montana,dar pe asfalt sunt suuuper bune.Dovada: pr asta al meu i-a bushit toata fata masinii...

Link to comment

Apropo de chiptuning, cateva intrebari. Viteza maxima s-a modificat? cu cat a crescut puterea motorului? (sau cat au zis ei, ma rog) si cat te-a costat?

 

Multumesc!

Link to comment

pana acum, 2 posesori de Espero 1.8 mi-au spus ca a mea se comporta ca demaraje ca Espero 1.8L. Concluzia o tragi tu. In plus, in acelasi stil de condus am un consum mai mic (cam 1L in orasi si 0,5 in afara)

Link to comment

Si eu oscilez intre Continental EcoContact si Good Year HydraGrip.

Ambele sunt de vara, oricum nu ma intereseaza cum se comporta iarna.

A incercat cineva Hydragrip? Vad ca de EcoContact toata lumea spune numai de bine

 

Ce vreau sa te intreb.. n-ai incercat o setare mai "tare" a amortizoarelor spate?

De ce te intreb, comfortul la Cielo e dat de fata

(observatia mea, si la schimbarea cu anvelope moi,

am pus intai fata=> diferenta mare, apoi si spate=> insa o diferenta aproape nula),

iar stabilitatea poate fi afectatata mult si de spate, spatele la Cielo fiind destul de usor.

Edited by Tommy
Link to comment

Amortizoarele sunt oricum mai rigide decat cele originale, iar masina are un usor comportament supravirator (dusa la limita aderentei cauciucurilor)... :banana:

Reglajul a fost facut asa dupa sfatul lui Pepino.. si a avut dreptate.. :osanale: a rezultat o masina confortabila si totodata s-a obtinut si o stabilitate foarte buna... telefonul fiind singurul care a avut de suferit pentru ca saracul nu mai sta pe sticky pad-ul de pe bord... de vreo 3 ori l-am cules de pe jos dupa niste manevre de evitare a unor cratere... :>

Link to comment

Daca ai timp sa te joci incearca si un 2.2 pe spate si amortizoarele stranse "o tura" ;)

Chiar sunt curios ce iese, cred ca ar trebui sa scada efectul supraviratoriu.

Bafta, si mersi de raspuns.

Link to comment

Filtru de aer este textil (intre 2 grilaje de plasa de sarma se afla un strat de bumbac).

Cand filtrul devine foarte murdar (cei de la K&N spun ca ar trebui curatat o data la 50k km) se scoate de pe masina, se clateste cu apa calda in sensul invers de trecere al aerului (cand e montat pe masina), dupa care urmeaza impregnarea cu o solutie de curatat venita odata cu filtrul (e un fel de detergent lichid) care se lasa sa isi faca efectul cam 10-15 min, dupa care se clateste sub jet de apa (nu e indicata apa sub presiune mare).

Filtrul de aer dupa curatare devine alb. Dupa uscare se reincarca cu uleiul special care vine tot in kit-ul de intretinere (este un sprai cu ulei sub presiune care are culoarea care se vede in poze, astfel putandu-se observa unnde este nevoie sa se mai incarce cu ulei; este foarte usor de facut chestia asta).

Eu pana acum l-am spalat cam o data da 10 - 15 k km... nu spun ce curgea din el... mai ales cand faceam spalarea lui prin septembrie - octombrie, dupa o vara torida, cand este si mult mai mult praf.

Acum are in jur de 10k km si este o.k.

Link to comment

Cand l-am cumparat, filtrul a venit in cutia lui, impregnat cu ulei + pachetul cu solutia de spalat si uleiul pentru reincarcare. Un pachet de reincarcare ajunge pentru cel putin 6 intretineri.

 

P.S. mie mi s-a termiat uleiul.. o sa caut sa vad de unde pot cumpara un pachet de intretinere. Ar trebui sa fie ceva de genul 15-20$ in .RO

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 

×
×
  • Create New...