Jump to content

Trepidatii Franare Tico

Recommended Posts

Buna ziua

Vreau sa va cer parerea intr-o problema: cand pun frana mi se pare ca masina nu opreste asa cum ar trebui, si in plus de asta trepideaza, incepe sa tremure.Senzatia e ca motoru o ia inainte si masina ramane pe loc. Eu imi aduc aminte ca am schimbat acum vreo 3 mii km discurile de frana din fata, si banuiesc ca problema e de la tamburii din spate( imi zisese mecanicu maidemult ca ar fi imbibati cu ulei sau vaselina si de asta nu tine frana)? Care sa fie problema?

DRUM BUN!!

La mine trepida dupa ce am schimbat discurile, de parca aveam abs. Probabil nu erau perfect plane si a durat ceva pana s-au 'pasuit'.

La tine a inceput sa trepideze de-abia acum? dupa 3000km? Pana acum a mers bine?

Trepideaza si cand franezi f. usor? Daca da, nu are cum sa fie de la saboti, pt frana spate nu intra la franari usoare.

In general, banuiesc ca e vorba de o ovalizare. Ori a discurilor ori a tamburilor. Discurile poti sa le verifici in principiu dand roata jos si facand tot felul de teste: dai cu degetul pe discuri, rotesti roata si vezi daca "atinge" undeva, etc.

Inainte sa dai bani prin service du-te si fa-ti o roluire la roti si o echilibrare...am avut si eu probleme asemanatoare (mie imi trepida volanul de la 90km\h pana la 120km\h) si la fel si la franare. Dupa procedeul asta am scapat de trpidatii.

inclin sa cred ca le-ai incalzit prea tare. si s-au deformat - se mai intampla la discuri si tamburi noi

cred ca asta am patit-o si eu la tamburii pe spate :( ... discurile sunt ATE si nu au probleme

am scos fum din frane :lavolan:

intai va multumesc pentru sfaturi!!!

trepidatiile( inclusiv la frane usoare) si faptul ca frana tinea slab dateaza de acum vreo 4000 km de cand am cumparat Ticuletu, si am sperat ca cu schimbarea discurilor va disparea, dar nu s-a intamplat asta, si atunci a venit mecanicu cu explicatia ca ar fi de la tamburii din spate, dar mie mi se pare ca toata treaba vine din fata, si vorba voastra am senzatia ca ticuletu ar avea ABS, dar sunul stricat :) ) :) )

la fel facea si masina mea cand puneam frana : trepida si imi misca volanul, dar frana tinea bine. am desfacut rotile si am observat ca placutele erau noi, iar tamburul tocit cu santuri. mi-a zis un mesterica ca o sa se toceasca si nu o sa mai trepideze si asa s-a si intamplat. deci a facut asa cam 3 luni (5000 Km)

SCUZE nu tamburul ci discul (rotile din fata)

Daca ai umblat la roti asa cum ti-a zis Leutzu si trepidatiile persista (sa stii ca nu au nici o legatura cu striatiile de pe disc ) cred ca ai discurile de frana deformate asta pentru ca ai zis ca se simte in volan! Poti depista discul cu pricina ridicand rotile din fata pe rand ,cineva trebuie sa franeze usor iar tu invarti de roata .Vei sesiza imediat ca roata nu se invarte uniform si constant si ca are portiuni pe care tine mai tare sau mai slab(m-am exprimat mai plastic ,cred ca ai inteles ).Oricum s-a mai discutat problema asta !!! Ai grija cum asiguri masina . Succes :thumbl: