Zmeul cel rau Posted March 28, 2006 Share Posted March 28, 2006 Dar de plasticaraia super ieftina din Laguna (daca nu iti iei variante cu echipare de top) putem sa vorbim? De fiecare data cand ma sui la taica-miu ma bat in ochi manerele alea de reglat scaunul. Ar face pana si supernova geloasa pe asa margini taioase! Link to comment
AEP Posted March 28, 2006 Share Posted March 28, 2006 in final e o chestie de gusturi... nu vreau sa fiu eu samanta de scandal... mad max imi pare rau de amicul tau cu Laguna ... nu doresc nimanui probleme... insa la fel eu am mers cu cielo 154.000 km fara probleme la motor iar altii au schimbat axe cu came si tacheti sub 100.000 km... si exemple de acest gen se pot da... plus ca turbine pica si la alte masini chiar si germane... si motoare pica si alte masini...inclusiv germane... s.a.m.d... in final fiecare isi alege masina pe care o doreste si/sau pe care si-o permite ... si cred ca ar trebui sa ne respectam opiniile sau dorintele... eu unul imi pare rau ptr ironia de mai devreme... cat despre plastice ieftine...nu stiu... mie nu mi se par... dar desigur...din nou o chestiune de gusturi... >- Link to comment
Zmeul cel rau Posted March 28, 2006 Share Posted March 28, 2006 cat despre plastice ieftine...nu stiu... mie nu mi se par... dar desigur...din nou o chestiune de gusturi... Inseamna ca la tine au dat mai mult cu smirghelu' piticii aia francezi. La mine cred ca erau in greva la momentul ala. Link to comment
AEP Posted March 28, 2006 Share Posted March 28, 2006 tot ce se poate... stii cum e...fiecare cu piticii lui... fftopic: Link to comment
BogdanG Posted March 28, 2006 Share Posted March 28, 2006 Problema este ca se compara mere cu pere pai daca are omu bani de Laguna II sa-si ia laguna II dar ma indoiesc ca diferenta este de doar 2000E eu vad clar 3000E ...iar cit cu siguranta sa fim seriosi am vazut oameni morti si in masini cu 5 stele ...asa ca faza cu siguranta este discutabila ...iar faptul ca trebuie sa fi sclavul masini ...adica reno ...eu nu vad scopul ...pai daca se arde un bec si trebuie sa mergi la reprezentanta nu mai vorbesc de multitudinea de sisteme electronice care daca s-au stricat ai pus-o ...la VAG e simplu pui VAG-COM ul si ai rezolvat dar la Laguna II ce faci ????? Piesele sunt scumpe la reno comparativ cu woo ...imaginea de marca la reno pe mine unu nu ma da pe spate iar de pret nu mai vorbesc a ajuns Laguna II sa coste cit PASSAT B6 Link to comment
Zmeul cel rau Posted March 28, 2006 Share Posted March 28, 2006 Passat B6 e ultima versiune? Ca nu costa nici pe departe la fel. Link to comment
alx Posted March 28, 2006 Share Posted March 28, 2006 Bogdanele... ce vrei sa spui ca vw are vag comul iar celelalte masini se diagnosticheaza cu multimetrul? get real! Despre ce sisteme electronice in plus fata de alta masina de categoria ei vorbiti? ca eu nu pricep... de climatronic? de senzori de ploaie? care e electronica aia care nu poate fi diagnosticata si care nu se regaseste pe alta masina din clasa ei? iar b6 a ajuns la acelasi pret chel fata de o laguna full pt ca... a ajuns la aceeasi calitate bre bogdane. recunoasc ca nu laguna a ajuns la calitatea passatului ci el la calitatea ei dar cred ca stii ca nu se compara b6 cu b5 sau b5.5 la fiabilitate... Link to comment
Mad MAX Posted March 28, 2006 Share Posted March 28, 2006 sa fim seriosi ... Lagunele alea nu sunt deloc asa de sigure cum se spune ... am vazut o laguna sifonata rau de tot dintr-un impact destul de redus... Plus ca e prea incarcata de electronica proportionata necorespunzator din punct de vedere al puterii de calcul. Renault e vestit pt proasta finisare care o face. Am avut un coleg de facultate care avea un Megane II cumparat de nou. La 2000 km a venit cu el la scoala si cand a dat cu usa i-a picat geamul de la portiera inauntru. Nu se poate asa ceva la o masina cu "pretentii de 5 stele". Link to comment
alx Posted March 28, 2006 Share Posted March 28, 2006 asa e bre... le cade usile pe strada am auzit si io la coada la sare. offf eu nu mai insist sa va contrazic ca ma lupt cu morile de vant. cumpara-ti bre ce vrei si doresti si sa fii sanatos! Link to comment
Mad MAX Posted March 28, 2006 Share Posted March 28, 2006 (edited) daca nu crezi iti dau numarul baiatului pe PM si il intrebi singur. Avea si cielo la momentul ala cu multi km la bord cu care nu avusese nici o problema. La faza cu geamul l-au frecat mult timp aia din service cu problema asta ... dupa care nu i-a mai picat bine pe usa fata de usa interioara. Oricum ... leganza e mult mai ieftina la piese decat laguna si nici nu cade asa repede. Edited March 28, 2006 by Mad MAX Link to comment
BogdanG Posted March 28, 2006 Share Posted March 28, 2006 @ALX Bre eu am VAG-COM ul la purtator dar tu ce faci daca patesti ceva ...inchizi masina si pleci ...eu o scanez ma duc la magazin cumpar piesa o schimb si plec tot pe roti dar cu o oarecare intirziere ...problema este ca un reno nu se poate diagnostica pe genunche...o scula de diagnosticare la reno este foarte scumpa ...reno e OBD 2 dar nu prea e ) Link to comment
alx Posted March 28, 2006 Share Posted March 28, 2006 of of of bogdane... te urechez cand te prind... ia vezi mata de ce nu am eu la purtator aici. astept varianta pt dci care e in lucru si in curand o termina baietii. ba chiar asta e mai destept decat vag comu' bre... Incearca sa nu te mai uiti precum caii ci sa mai pui mana pe Gugal! 100e nu e un capat de tara, mai ales ca ma cuplez cu 4 colegi => 900k de fiecare... Link to comment
BogdanG Posted March 28, 2006 Share Posted March 28, 2006 Bai lasa vrajala ...ca pina se face varianta accesibila pt DCI imi creste mie barba ...lunga ...si apropo 500E nu e accesibil deloc asa ca ...lasa vrajala mosule ) Link to comment
AEP Posted March 29, 2006 Share Posted March 29, 2006 vorbiti discutii... eu am vrut sa fiu impaciuitor si v-am zis ca e o chestie de gusturi... voi o tineti pe a voastra... asta e... fiecare dintre noi are masina pe care si-a dorit-o si/sau si-a permis-o si gata! daca am facut o alegere buna sau proasta ne va dovedi timpul, si nu vad de ce ne-am agresa verbal ca unu' stie mai multe sau unu' stie mai putine... eu ma simt bine conducandu-mi laguna si voi golfurile sau leganzele... si atata... eventual ne spunem pareri... asa ca... drive safe ! Link to comment
BogdanG Posted March 29, 2006 Share Posted March 29, 2006 Nenea AEPule nu vorbeste nimeni discuti ...asa ca hai sa concluzionam : Omul intreba daca merita 1500E-2000E diferenta fata de Leganza ...asa ca problemele sunt simple si anume (doua puncte) : 1. la mana -diferenta nu este de 2000E ci de 3000E ...omu zice 8500E dupa care 8990E nici el nu mai stie cit face o Laguna II fapt care ...nu-l comentez 2. la mana -Leganza este o masina CLASICA .nu necesita cunostinte NASA pentru a fi reparata ...se poate face fara probleme ...la reno ...cu electronica lor de anul 2090 ...bravo lor ...este un pic mai greu ... 3. la mana- pretul pieselor de reno este mai mare decit la WOO 4. la mana- ce m-a deranjat pe mine este faptul ca spui ceva de 6000E vs 9000E ...ceea ce nu se face ...pai daca ai bani iei ceva de 9000E ...comparatiile cele mai corecte se fac intre produse din aceiasi gama ...si cu preturi comparabile ...cel mai corect era :"Leganza vs Laguna I" . Link to comment
Tommy Posted March 29, 2006 Share Posted March 29, 2006 (edited) Vezi ca nu mai ai mult si ajungi la Leganta versus Logan. Parca vad ca omul isi ia logan, si v-ati racit gura de pomana. Edited March 29, 2006 by Tommy Link to comment
BogdanG Posted March 29, 2006 Share Posted March 29, 2006 Pai vorbeam de masini bre nu de electrocasnice Si sper sa nu-mi racesc gura degeaba ...sau mai sti ...sa-au mai intimplat si din astea pe aici ,AND'ul stie Link to comment
Satori Posted March 29, 2006 Share Posted March 29, 2006 Eu vad o singura problema: gasitul propiu zis al Leganzei. (multe Leganza SH sunt carute) Link to comment
Wolfman Posted March 29, 2006 Share Posted March 29, 2006 Exact, in fiecare duminica vad 3-4 leganze prin targul auto, daca le iei la bani marunti au o gramada de probleme... Am vazut doar doua in decurs de 8 luni care sa merite (ambele aveau carte de service, km 68k si 115k, dar si preturi pe masura, SX-ul cu 68k era 6800 Euro iar CDX-ul cu 115k 7500 euro). Link to comment
BogdanG Posted March 29, 2006 Share Posted March 29, 2006 Depinde unde cauti ...eu am gasit anul trecut cind eram pe punctul de a cumpara Leganza una bucata CDX la fix 5300E+spaga aferenta ...de la o intreprindere care o casa fiind amortizata complet ...masina avea in jur de 60.ooo km cu carte de service la zi ...deci ocazi se mai ivesc din cind in cind ...oricum masina a ajuns in autovit pe filiera firma-samsar Link to comment
matias Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 (edited) Lasand la o parte ca masinile nu prea au nimic in comun (adica laguna este mult peste leganza din toate punctele de vedere-conceptie, motoare, tren rulare, pret, intretinere etc) nimeni nu pune pb consumului. Una este diesel (laguna-dTI-un motor f fiabil si nepretentios care se potriveste ca o manusa conditiilor din ro.) iar cealalta (leganza) o benzinara care consuma de rupe. Parerea mea (mai ales daca circuli prin oras) este sa iei laguna diesel...leganta o sa te sparga la consum indiferent de motorizare. Cu laguna trebuie sa ai grija cu trenul de rulare mai sensibil in rest numai de bine Edited March 30, 2006 by matias Link to comment
ovi_jer Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 matias@ 1.Leganza nu s-a comercializat decit cu o singura motorizare in romania. 2.Nu bagi benzina in leganza ca sa stii cat consuma asa ca mai bine nu ti-ai da cu parerea. 3.Trenul de rulare la laguna este inferior fata de leganza.Pe fata sant identice dar pe spate laguna are osie gen logan pe langa leganza care are suspensie independenta. 4.La pret si intretinere intradevar laguna este de cateva ori peste leganza. 5.Restul dotarilor care sant la laguna in plus fata de leganza sant justificate prin pret. Link to comment
matias Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 matias@1.Leganza nu s-a comercializat decit cu o singura motorizare in romania. 2.Nu bagi benzina in leganza ca sa stii cat consuma asa ca mai bine nu ti-ai da cu parerea. 3.Trenul de rulare la laguna este inferior fata de leganza.Pe fata sant identice dar pe spate laguna are osie gen logan pe langa leganza care are suspensie independenta. 4.La pret si intretinere intradevar laguna este de cateva ori peste leganza. 5.Restul dotarilor care sant la laguna in plus fata de leganza sant justificate prin pret. Legat de consum...am un amic care a avut o asemenea masina si motivul pt care a vandut-o a fost consumul f mare. In B in anumite perioade ii lua si 15%. Legat de superioritatea trenului de rulare al leganzei eu personal nu am observat PS Leganza a fost o masina extrem de frumoasa de care m-am indragostit imediat ce am vazut-o. Insa timpul a trecut peste ea . Pact ca GM nu reia proiectul...sau poate ca este mai bine sa nu se amestece...cine stie ce prostie ar mai face. Link to comment
Esperatul Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 (edited) Eu cred ca au continuat proiectul cu Evanda. Edited March 31, 2006 by Esperatul Link to comment
BogdanG Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 Pai oricum Evanda a fost continuarea Leganzei ... @Matias ... Laguna II este o masina care nu are nimic deosebit ...nu are suspensie multilink ...nu are o tinuta de drum deosebita ...nu este sportiva ...dar totusi tu o lauzi eu unu nu mai inteleg nimic ...si oricum motorul de 1.9 dCI nu are chiar nimic deosebit ...nici macar prea multi caluti nu are deci ce comparam noi aici ...o masina comuna care se vrea limuzina cum este Laguna II cu o masina care a fost proiectata pentru a fi limuzina ...chiar daca este Daewoo ...cel mai bine cauta niste review-uri pe net despre Leganza dupa care mai vorbim ... PS>motorul de 2.0 16v de pe Leganza chiar te baga in fotoliu bine de tot desi are doar 133CP . Link to comment
Recommended Posts