guru Posted October 30, 2006 Author Share Posted October 30, 2006 (edited) O sa mai vin la intalniri si la Bucuresti, astea sunt printre putinele lucruri pe care regret ca le-am pierdut Matizul ce sa faca, am mai lucrat putin la sound, am pus un amplificator Helix H 400 Esprit, care guverneaza cele patru difuzoare. Sunt foarte incantat de el, are o amplificare curata, fara corectii de sunet , iar distorsuni, urechea mea nu mai sesizeaza. Din punctul meu de vedere, este scula potrivita, ca raport calitate - pret - consum de curent. O sa revin cu alte impresii mai tarziu, pentru ca acum e foarte nou, si trebuie sa mai treaca ceva vreme, pana cand voi face reglajele potrivite... Satori, vreau sa-mi restitui porecla Sound Master, ca iar am inceput sa ma joc cu sunetul Edited October 30, 2006 by guru Link to comment
guru Posted November 16, 2006 Author Share Posted November 16, 2006 Am facut revizia de 20 000 km, ocazie cu care am comparat datele afisate de turometrul meu, fabricat de @Zerro, cu datele furnizate de scanerul de la Autonet. Rezultatul comparatiei a fost peste asteptari. La turatia de mers in gol, valoarea afisata a fost aceeasi, iar la 3500 RPM, turatie afisata de turometru, scanerul indica 3610 RPM. Eu consider ca diferenta este neglijabila, si cred ca se inscrie cu succes in limitele de toleranta. Link to comment
Zerro Posted December 5, 2006 Share Posted December 5, 2006 Interesant ... pentru exigentele mele diferenta aia de la 3500 rpm de 110 rpm e destul de mare ... poate ca aici intervine faza cu "un piston" ... o sa mai trec prin calcule sa vad daca sunt corecte ... sper sa nu se fi strecurat vreo mica greseala ... te tin la curent in caz de resoftare ... Toate cele bune! Link to comment
guru Posted December 5, 2006 Author Share Posted December 5, 2006 Diferenta mie-mi pare destul de mica, la 3500 RPM, sa nu uitam ca atat turometrul, cat si scanerul au o marja de eroare acceptata, ca orice aparat de masura. Daca diferenta ar fi aparut la 1000 RPM, atunci era altceva, dar repet, la acea turatie ,era identica. Si ceva fotografii cu amplificatorul Helix, care-mi face viata mai placuta, la drum. Am ales sa-l montez sub scaunul din dreapta. Link to comment
guru Posted February 15, 2007 Author Share Posted February 15, 2007 M-a cam lasat bateria, asa ca am pus una noua, Caranda Maxima, de 55 Ah. A incaput fara probleme, dupa ce marginea suportului a fost indoita.Cel care a montat-o a zis ca bateria asta e foarte la moda printre taximetristii craioveni, cu Matiz. E alta viata, lumini mult mai bune, iar muzica merge mai in forta. Sa vedem cum se va comporta in timp, si cat de bine va incarca alternatorul. Bateria originala a cedat din cauza amplificatorului, si mai ales din cauza faptului ca am uitat farurile aprinse de vreo cinci ori. Cred ca voi apela si la DRL-ul lui Abram Burel! Link to comment
guru Posted March 28, 2007 Author Share Posted March 28, 2007 Matizul a primit noi jucarii - o statie emisie- receptie Midland Alan 48 si antena necesara, un detector de radar Cobra XRS 9300 si un DRL de la Abram Burel( nemontat inca, din lipsa de mana calificata ) Tandemul statie CB- detector e super, ai alt sentiment cand stii aproape tot ce se intampla in fata ta... si multe alte lucruri Link to comment
guru Posted May 9, 2007 Author Share Posted May 9, 2007 S"> La roata poate imi acorzi si mie asistenta! Ca doar e ideea mea! Dar n-o fixezi? Pentru ca roata de rezerva intorsa sa fie cu adevarat ultila, trebuie renuntat si la PFL -ul acela infect. Pentru ca PFL-ul se curbase, si la ideea lui @ JYN'u, am pastrat doar mocheta. Desi nu pare la prima vedere, e incredibil cat de mult spatiu mananca acel PFL, mai ales buretii aceia lipiti de el. Acum incape in roata, si pe langa, trusa sanitara, triunghul reflectorizant, doua cutiute cu becuri, cric, cheie pt roti, compresor, vesta reflectorizanta si... o pereche de chiloti scapati pe acolo, da' buni la amortizarea zgomotelor Si cu toate astea, dar fara PFL, mocheta a ramas la celasi nivel, nu se cunoaste ca sunt atatea sub ea. Asa ca recomand renutarea la placa aceea, chiar daca nu intoarceti roata. Link to comment
guru Posted June 10, 2007 Author Share Posted June 10, 2007 Cand omu' nu are ce face, gaseste ocupatii de duminica, si capata experienta in... vopsitorie Link to comment
uskt2005 Posted June 10, 2007 Share Posted June 10, 2007 "Parere personala" : Decat sa pierzi timp cu vopsitul pe la motor mai bine incercai sa-l faci curat si apoi daca mai ramanea timp faceai si ucenicie in ale vopsitoriei Link to comment
EM!L Posted June 10, 2007 Share Posted June 10, 2007 Mie imi place cum a iesit! Nu atat partea de la motor cat exteriorul, partea de sub numar arata bine rosie asa! "> Link to comment
andreib Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Daca tot te-ai apucat mai bine vopseai tot spoilerul, asa e un soi de struto-camila... Link to comment
guru Posted June 11, 2007 Author Share Posted June 11, 2007 Ramane de vazut cum va fi, deocamdata e doar o proba, care nu va rezista, pentru ca nu am folosit Plastofix, si care se poate sterge foarte usor cu diluant. Nu m-as baga sa vopsesc tot spoilerul, datorita inevitabilei diferente de nuanta. Asa cum e acum, avand negru intre ele, nu se cunoaste diferenta intre cele doua nuante de rosu. Oricum, nuanta folosita este foarte apropiata de cea a masinii, am folosit un spray Tectane - rosu super. Link to comment
Mircea Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 S-o crezi tu ca se curata cu diluant Se va coji bucati, bucati si va arata ca dracu! Link to comment
guru Posted June 11, 2007 Author Share Posted June 11, 2007 Stiu ca se va coji, dar se curata, nu asta e problema. A fost o proba, de asta nu am folosit plastofix. Mie-mi place ca aspect, si dupa ce se va coji, voi folosi tehnologia corecta Link to comment
Mircea Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Eeee, stii tu vorba aia cu socoteala din targ si a' d-acasa? Pai chiar crezi ca se va coji toata? Sau uniform? Neah... Va sari cate putin la fiecare spalare, iar la final tot va ramane nitica pe ici pe colea care nu se va lua nici cu smirghel. Apoi vei vopsi folosint tehnologia corecta )"> si va sari fix aia care nu se luase nici macar la cele mai mari insistente. Dar nu te teme, a treia oara de regula e cu noroc Link to comment
guru Posted June 11, 2007 Author Share Posted June 11, 2007 Nu e vorba de socoteala din targ. Crede-ma ca stiu ce vorbesc, chiar am facut toate probele -vopsire si stergere- pe un alt suport. Cu un diluant puternic si cu rabdare, nu ramane nicio urma. Link to comment
guru Posted June 21, 2007 Author Share Posted June 21, 2007 A sosit si clipa concediului, asa ca pana plec pe undeva, am mai pus ceva jucarioare la Matiz. Am inceput cu un temporiztor pentru stergatoare, de Dacia, iar incercarea a esuat lamentabil, cu niste sigurante sarite, si cu sperietura zdravana Asa ca am trecut la temporizarea originala de Matiz, adaugand o noua maneta siun releu. Pentru ca treaba sa fie completa, am schimbat si duzele de la stropitorile de parbriz, cu duze cu jet dublu, de Tico. Am mai pus si un suport pentru ochelari, in locul maneului de viraj, cel inexistent, la sofer. Pe partea muzicala, am montat un subwoofer, Magnat Xpress, incinta in compresie. Nu este un difuzor extraordinar, dar stie sa-si faca treaba decent. Cerinta principala, a fost sa ocupe un spatiu cat mai mic in portbagaj. Link to comment
guru Posted January 24, 2008 Author Share Posted January 24, 2008 (edited) ='Mircea' post='274001' date='Jun 11 2007, 02:00 PM'>Pai chiar crezi ca se va coji toata? Sau uniform? Neah... Va sari cate putin la fiecare spalare, iar la final tot va ramane nitica pe ici pe colea care nu se va lua nici cu smirghel. Nu s-a cojit decat foarte putin...pana acum o saptamana, cand s-a gandit nea Burghel sa intorca duba, pe linie continua, si mi-a modelat dupa gusturile sale elevate si capota, si aripa din dreapta, si bara, si un far si alte mici maruntisuri. Asa ca, daca a fost distractie, am zis sa fie totala si am vopsit barile, ca la mama lor. Mi-au 'tuningit' si farurile, cel nou era cu ' ciupercuta", asa ca au pus si la celalalt o chestie identica. Edited January 24, 2008 by guru Link to comment
Mircea Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 Acum apuca-te si fa-i grila aia dintre proiectoare neagra si pune-i si doua proiectoare originale Link to comment
guru Posted January 24, 2008 Author Share Posted January 24, 2008 Chiar ma gandeam la niste proiectoare... Link to comment
guru Posted January 24, 2008 Author Share Posted January 24, 2008 Service-ul a lucrat impecabil, de nota 11, asa ca merita din plin sa le fac reclama cu suportii, macar o vreme! Link to comment
guru Posted June 30, 2008 Author Share Posted June 30, 2008 De ieri, m-am despartit de dragul meu Matiz, care m-a servit exemplar vreme de aproape trei ani... Acum va avea numere de Calarasi, deci a intrat in zona de influenta a Ilenei. Asa ca, acest topic, se poate inchide... Link to comment
Recommended Posts